Bilresa i Europa

Campar och åker bil med familjen genom västra Europa med Storbritannien som huvudmål
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
sista dagarna
hamburg
dag 7-11
dag 4-6 blandat
Dag 2
Dag 1
Amsterdam

Från dagboken

Dag 15...
Dag 14...
Dag 13...
Dag 12...
resan fortsätter...
Rundtur i London...
Picadilly Circus...
Dag 10...
Dag 10...
Dag 9 : Kväll...

Kommentarer

26/06 av Farmor
Ni har gjort ett fantasti

25/06 av Marie
Tack för vykortet. .´Vad

25/06 av Andreas
Hoppas ni har det bra och

24/06 av Andreas
Tack så jättemycket för v

24/06 av Marie
Himla otur ni med campand

Följ denna dagbok

RSS-feed

Dag 15

Tid och Datum 2009-06-25 Plats Landskrona, Sverige Kommentarer 1 Kommentar

Hej... idag blev det en lång dag i bilen. ALLA ville hem. Vi smet utan att betala från campingen i Altenahr kl 6:45 imorse och har kört järnet. Dagens resa blev 87 mil plus båtresa mellan Puttgarden och Rödebyhamn. Vi var hemma hos mamma i Landskrona runt 18 på kvällen. Såå skönt att stå på svensk mark. Vädret har varit bra idag så när som på Danmark som regnade.

När vi kom till campingen i Altenahr tänkte vi ... oh så mysigt med en luuung camping med skog o berg runtomkring, Det var tyst, allt lugnt o skönt... sen hux flux så dundrar det förbi motorcykel på motorcykel o det dånade mellan bergen... nåja tänkte vi, det tar väl slut... sen kom tåget!!! O det dånade ännu mer... tågen kom med jämna mellanrum hela natten.... Grr!! Kan man ha mer otur?? Natten var kall, som vanligt, inatt frös till och med pappa.... men, inatt blir det skönt att sova i sängar!

Imorgon går färden mot Stenhamra!

Ska bli så skönt....

ha det bra, kram

Läs mer och kommentera

Dag 14

Tid och Datum 2009-06-24 Plats Altenahr Kommentarer 2 Kommentarer

Har sett Mona Lisa idag, varit i Luxemburg och är nu på camping i Altenahr.

Läs mer och kommentera

Dag 13

Tid och Datum 2009-06-23 Plats Paris, Frankrike Kommentarer 4 Kommentarer

 

Idag har vi gjort Paris! Vi har sett triumfbågen, champs elyssé, Notre Dame, Trocadero, Eifeltornet mm… barnen har varit duktiga o gått massor. Vi gick trapporna ända upp till andra våningen av Eifeltornet det är 700 trappsteg upp dit, grabbarna klarade det galant, Ida bar jag ungefär halva vägen upp och halva vägen ner. Jag är helt slut kan man lugnt säga.   Jag har blivit påmind om varför jag inte gillar Paris/Frankrike. Fullt av otrevliga människor! Jag har inget till övers för Frankrike… spelar ingen roll hur vackert det är i Paris.   Vi stannade tyvärr på den mer centrala campingen i Paris. Inte den jag varit på förut. Den här campingen var jättedålig, äckliga toaletter o duschar, knappt så man vill kissa på dem ens. Otrevlig personal och fastän den ligger mer centralt så är den mindre tillgänglig med kommunala transportmedel. Så i fortsättnigen blir det Maison Lafitte, INTE Bois de Bologne!   Överlag har dagen varit bra. Grabbarna har så mycke energi så man orkar knappt se det ens! Vi längtar alla hem. Tyvärr var Louvren stängt idag så vi måste ändra morgondagens planer och åka in till Paris en gång till innan vi åker vidare mot Luxenburg. Vi vill inte missa Mona Lisa när vi ändå är i Paris.   Imorgon siktar vi på att komma till en camping någonstans i södra Tyskland.   Ha det bra, kram från oss!
Läs mer och kommentera

Dag 12

Tid och Datum 2009-06-22 Plats Calais Kommentarer 2 Kommentarer

Då sitter vi på båten mellan Dover - Calais. Ida slog i huvudet i ledstången och fick ett litet jack i sidan på huvudet. Längtar till Paris.

Läs mer och kommentera

resan fortsätter

Tid och Datum 2009-06-22 Plats Lonton, Storbritannien Kommentarer 3 Kommentarer

Känns tungt att åka vidare, det här hotellet var så himla bra o mysigt på alla sätt o vis. Ser inte alls framemot att börja åka bil o tälta igen. I Paris har jag campat förut, därför vet jag att det faktiskt finns en superbra camping där och vi ska åka dit. Inte alls nå kul att veta att jag kommer att frysa närmsta 3-4 nätterna... men det är vad det är. Hoppas Sverige bjuder på riktig sommar när vi kommer hem. Nu har vi tröttnat på regn o rusk o storm.

Nu ska vi packa ihop allt och åka vidare mot Dover för att ta färjan över till Calais.

kram till er alla

Läs mer och kommentera

Rundtur i London

Tid och Datum 2009-06-21 Plats London, Storbritannien Kommentarer 1 Kommentar

Idag började vi dagen med engelsk frukost på hotellet. Barnen har varit glada o snälla hela dagen, skönt med en helt bilfri dag. Visserligen buss o tunnelbana, men det är inte riktigt samma sak.

Jag och barnen var in på madame tussauds... tror att de tyckte det var kul. Sen tog vi en sightseeing buss runt London för att barnen skulle få se allt som "ska" ses. Tyvärr var det jättemycket trafik så turen tog 2 timmar. Ida tyckte det var urtrist. Efter det tog vi en lång promenad i Hyde Park där vi hittade en lekpark till Ida. När grabbarna började bråka förstod jag att det var dags att röra på benen igen.

Vi har haft en riktigt bra dag, inga större dispyter mellan barnen, Ida har klarat sig bra hela dagen, dvs inga större slagsmål eller dumheter. Hon somnade inte heller på vägen hem, så idag hoppas jag hon somnar när det är sovdags.

Imorgon åker vi vidare mot Paris. Ingen vill lämna det är superbraiga hotellet, men hemresan kallar. Alla längtar hem massor. Två nätter i Paris, sen hem efter det. En natt i Tyskland och en i Landskrona, men vi hoppas det räcker med det.

Hoppas jag får chans att skriva nån gång till på resan.

Läs mer och kommentera

Picadilly Circus

Tid och Datum 2009-06-20 Plats Lonton, Storbritannien Kommentarer 2 Kommentarer

Nu har vi varit inne i London en stund. Från hotellet var det först 3 busstationer sen ca 15 stationer på tunnelbanan in till centrala London. Toppenbra! Hotellet är kanonfint, vi har en egen liten parkering precis utanför dörren. Rummen är som små lägenheter, vi har ett stort rum med två dubbelsängar (små), sen är det ett till rum med tvättfat, garderob, strykbräda mm. Innanför det rummet är det en toalett med badkar o dusch. Superfint, stora ytor inne i rummet för att vara hotell. Ingen cellskräck här inte! Och det kostade bara 5 pund mer än vad vandrarhemmet kostade i förrgår, 75 pund per natt. Superbra! Tack Mikael som hjälpte oss!

 

Barnen har varit på Hamleys och handlat upp ALLA sina pengar. Ida har köpt två dockor, hon leker för glatta livet med dem bakom mig. Grabbarna köpte varsin radiostyrd bil och Oscar även ett lasersvärd. Vi var till Picadilly Circus och åt på McDonalds till grabbarnas ”sorg”, de har verkligen förätit sig på McD, det är Ida som tjatar om pommes frites…

 

Nu ska vi ta en lugn kväll på hotellet, grabbarna kör sina bilar sen ska de se kvällsfilm.

Imorgon ska vi åka sightseeing buss genom London så barnen får se allt som bör ses. Sen ska vi till Madame Tussauds och förhoppnings hinna vandra lite i Hyde Park.

kram

 

Läs mer och kommentera

Dag 10

Tid och Datum 2009-06-20 Plats Lonton, Storbritannien Kommentarer 1 Kommentar

Vi har nu anlänt till London, vi har lyxat till det med hotell. Mest pga att vi inte vill irra oss in i londontrafiken för att leta den centralt belägna campingen. Dessutom är jag trött på att frysa. Inatt var det riktigt illa. Har känt mig febrig hela dan, tror att kroppen lurar mig, men jag känner att jag behöver få sova utan kyla som tränger sig på mig hela tiden. Jag har haft den sämsta platsen i tältet hela tiden… nåja!

Barnen längtar hem, men de är otroligt snälla i bilen ändå. Inte Ida, men grabbarna. Ida får sina ryck o slår mig med knytnävar, förstår att det är frustrerande för henne att sitta så mycket i bilen hela tiden. Resan har skyndats på mer än vi hade tänkt, mest pga av det dåliga vädret. Det har varit hyfsat fint på dagarna, men så fort vi ens tänkt tanken på camping så har regnet forsat ner.

Hotellrummet är jättefint, stort och bra, två små dubbelsängar, men det får gå. Vi har bokat rummet i två nätter, ska bli så skönt att stanna upp lite. Barnen längtar förstås mest till Hamleys, leksaksaffären. Ida fantiserar om en docka!

Nu ska vi ut o göra London!

 

Kram så länge

 

Läs mer och kommentera

Dag 10

Tid och Datum 2009-06-20 Plats Northhamton,UK Kommentarer Inga kommentarer

Kallaste natten hittills, kanske för att jag låg på den trasiga sidan av tältet. De gigantiska svanarna var tack o lov ute på simtur när vi klev upp. Pappa har sovit dåligt pga allt liv. Hade behövt vantar här. Ser fram emot att komma till London idag.

Läs mer och kommentera

Dag 9 : Kväll

Tid och Datum 2009-06-19 Plats Northhamton,UK Kommentarer Inga kommentarer

Vi kom inte ända fram till London idag, men väldigt nära. Nu håller vi på sätta upp tältet. Det är en jätte stor camping med lekplats, nöjesfält, vakter mm. Det är nån jenkar träff här, massor av raggare som brummar runt med sina V8or, Det är ett himla liv. Vakter runt hela området. Men det får gå. Vi har en svan familj som bor utanför tältet.

Läs mer och kommentera

Dag 9

Tid och Datum 2009-06-19 Plats Pitlochry, UK Kommentarer 1 Kommentar

Har inatt sovit pa ett jattemysigt vandrarhem i pitlochry. Forsta
natten utan att jag frusit, har sovit saa gott...Idag ska vi aka vidare, jag vet inte hur langt vi kommer, om det gar bra sa kommer vi anda till London, men sa bra gar det nog inte. Skottland ar jattevacker men har bedrovliga vagar. Loch Ness var vackert men otroligt kallt vackert. Kan forsta att det finns en mystik runt den sjon. Antagligen kommer vi att  forsoka komma hem nan dag tidigare an planerat, barnen langtar hem, och jag ocksa! Men vi far se, vi har inga planer alls. Alla manniskor i Skottland ar jattetrevliga, men det ar svart att forsta deras accent. Nu har tom barnen borjat trottna pa McDonalds, trodde aldrig den dagen skullekomma! Barnen ar otroligt snalla i bilen, lite gnalliga emellanat men det ar val att forvanta. Taltet ar trasigt o vi vet fortfarande inte om det kommer att ga anvanda pa resten av resan... inge bra.

Hoppas alla far en jattetrevlig midsommar!
Kram pa er

Läs mer och kommentera

Dag 8

Tid och Datum 2009-06-18 Plats Loch Ness, UK Kommentarer Inga kommentarer

Det tunna yttertältet har i natt blåst sönder, blir en spännande fortsättning på vårt campande. Det fortsätter att regna.

Läs mer och kommentera

Dag 7

Tid och Datum 2009-06-17 Plats Glasgow, UK Kommentarer 2 Kommentarer

Har idag sett arenorna till Liverpool FC, Everton FC, Manchester City och Manchester United. Liverpool var en trevlig stad, Manchester lite rörig. Har mest suttit i bilen hela dagen och regnet har forsat ner. I Glasgow stötte vi på en jätte trevlig man som som lotsade oss med bil ända till campingen. Perfekt! Ställde upp tältet i regn och lagade sen mat. Det är kallt och vi fryser nog inatt igen. I morgon blir det Loch Ness. På återseende.

Läs mer och kommentera

Dag 6

Tid och Datum 2009-06-16 Plats Chester,UK Kommentarer 2 Kommentarer

Vi har hittat en jättefin camping i närheten av Chester, ett par mil Söder om Liverpool. Vi handlade mat innan som vi lagade här. Sedan fick vi flera timmar av lek och lugn o ro på Campingen, innan sov dags. Det har varit en hyfsat bra dag.

Läs mer och kommentera

blandat

Tid och Datum 2009-06-16 Plats Salisbury Kommentarer 4 Kommentarer

Sitter pa vandrarhem i Salisbury o anvander internet. Det e toppen har. Forsta natten pa campingen rakade vi smita fran att betala, det oppnade ju aldrig!!! Inatt har vi sovit pa grasmattan pa ett vandrarhem, hon tyckte sa synd om oss, for det var sa sent o vi var sa trotta, men det har har varit det billigaste o basta alternativet hittills.

Idag ska vi aka o se stonehenge, sen aker vi upp mot Liverpool o Manchester, hoppas vi har mer campingtur da.

Barnen ar jattesnalla. Ida tycker det ar urtrakigt, men jag tycker anda det funkar, forutom att hon far lite sla-mamma-attacker!

I Brighton igar var vi pa piren till grabbarnas stora gladje. Det fanns stora spelhallar o lite tivoli. De akte lite o spelade lite o shoppade lite. De var nojda med dagen.

Det ar valdigt mycket dagg har pa natterna. Aven fast det inte regnat sa ar taltet sjoblott pa morgonen. inge kul! Men det funkar, vi borjar fa upp farten pa taltuppstallning.

vi hors vidare.

ps. bilderna kanske kommer in lite dubbelt, jag har inte koll pa vilka jag lagt in, jag bara lagger in pa mafa.

Läs mer och kommentera

Dag 6:

Tid och Datum 2009-06-16 Plats Salisbury, UK Kommentarer 1 Kommentar

Ytterligare en kall natt i tältet. Varje morgon är tältet blött av dagg. stonehenge idag, sen vidare norrut.

Läs mer och kommentera

Dag 5: En heldag i brighton

Tid och Datum 2009-06-16 Plats Brighton, UK Kommentarer Inga kommentarer

Barnen super nöjda. Jenny o Ida sol brända. En timmes bil kö ut ur stan. Efter massor av fel körningar kom vi till Salisbury där vi fick tälta på gräsmattan till ett vandrarhem.

Läs mer och kommentera

Dag 5

Tid och Datum 2009-06-15 Plats Hastings, UK Kommentarer 5 Kommentarer

Fick tag på campingplats till slut några mil innan Hastings. Receptionen var stängd men det löste vi på morgonen. Då är vi på väg mot Brighton efter en regnig natt i tältet..

Läs mer och kommentera

Dag 4: Calais & dover

Tid och Datum 2009-06-14 Plats Calais Kommentarer 3 Kommentarer

Vi sitter på båten mellan calais o dover, på väg till england. Tyvärr kommer vi nog så sent att alla campingar har stängt. Så vi vet inte vad vi ska hitta på... Det löser sig!

Läs mer och kommentera

Dag 4: regnet öser ner

Tid och Datum 2009-06-14 Kommentarer Inga kommentarer

Är på väg till belgien, åker ev längre om det inte slutar regna.

Läs mer och kommentera

Holland, dag 3

Tid och Datum 2009-06-13 Plats Amsterdam, Holland Kommentarer 2 Kommentarer

Hej, nu sitter jag pa ett internetcafe i Amsterdam. Resan hit var nagot lang, men det gick riktigt bra, jag tror att barnen pa nat underligt vis redan vant sig vid att resa langt varje dag. De ar kanonsnalla, sa forutom att de driver mig och pappa mer eller mindre till vansinne emellanat sa gar det riktigt bra. Campingen har ar kanonbra, vadret ar toppenbra, varm, soligt och inte sa mycke vind.

Campingen ligger centralt, men vi tog bilen in o tittade lite mer, har inte varit inne i redlight district an, tar bilen genom det imorgon. Vi var inne i Anne Franks hus, det var spannande, men inte nat for sma barn som inte kan engelska.Anda kul att ha sett, inspirerade Victor till att lasa Anne Franks dagbok sen.

Imorgon gar farden vidare till Bryssel, hoppas pa att kunna skriva mer vid senare tillfalle.

kram till alla

p.s. det ar gratis att skicka sms till min mobil om ni vill gora det.

Läs mer och kommentera

dag 3

Tid och Datum 2009-06-13 Plats Hamburg Kommentarer 3 Kommentarer

 

Resan från landskrona till hamburg gick ganska smidigt. Barnen var otroligt snälla hela bilresan. Vi åkte färjan över mellan Rödbyhamn och Puttgarden, det gick jättemycket vågor, blev sjösjuk. Ida älskar alla vindsnurror… hon blir eld och lågor och tjatar om snurror, till o med när vi var mitt i centrala hamburg ville hon se snurror. Första steget i vårt tältande gick sisådär. Mitt humör var inte på topp så det slutade med att jag mest snäste på alla andra och gjorde det mesta själv. Pappa hjälpte till med tältet. Det gick bra allting. Vi fick upp tältet, alla madrasser pumpades osv. Första natten var KALL, alla frös. Klockan halv sex på morgonen fick våra grannar för sig att spela Nirvana för hela campingen, mycket irriterande. Sen vet inte tyskarna hur nåt om campingvett. De är riktigt högljudda allihop. När vi väl kom fram till campingen hade barnen överskottsenergi så det räcker o blir över, de småbråkar hela tiden. Att ha en karta över hamburg med sig hade varit en hit! Det tog ett tag innan vi hittade dit. En stackars taxichaufför hjälpte oss, men han kunde ingen engelska, men det gick ändå. På campingen kunde de inte heller ett ord på engelska, märkligt tycker jag. Nu går resan vidare mot Amsterdam.
Läs mer och kommentera

Dag 2, fredag

Tid och Datum 2009-06-12 Plats Landskrona Kommentarer 1 Kommentar

Nu har vi precis ätit sista svenska frukosten på några veckor... det är regn och storm här i Landskrona... osäkert om ens Öresundsbron är öppen...  vi får se, problem är till för att lösas....

På återseende!

Läs mer och kommentera

Dag 1

Tid och Datum 2009-06-11 Plats Landskrona Kommentarer 4 Kommentarer

Nu har vi kommit till målet för dagen, mammas hus i Landskrona. Det har gått bra trots att det började regna mer och mer ju närmre Skåne vi kom. Skönt att inte tältet ska fram förrän imorgon!

Oscar startade resan på ett uruselt humör, men efter lite trugande o tröstande så vände även det. Alla barnen har varit jättesnälla i bilen. Pappa har kört hela vägen ner, ca 55 mil, och jag har slumrat några välbehövliga minuter. Ida somnade mot slutet, men det gick bra att väcka henne när vi såg lite vindsnurror, då blev hon eld och lågor.

Nu är mamma, pappa och Ida på väg och köper lite pizza... kommer nog att tröttna på snabbmat innan vi är hemma igen, men det får gå!

Imorgon går resan vidare mot Tyskland.... jag skriver mer så fort jag får möjlighet.

kram

Läs mer och kommentera

Packning

Tid och Datum 2009-06-10 Plats Stenhamra Kommentarer 1 Kommentar

Nu packar jag och pappa för fullt, snart är allt klart... imorgon efter skolavslutningen så åker vi. Första stoppet blir i Landskrona hos mamma. På fredag åker vi mot Tyskland.

Läs mer och kommentera

Arlanda

Tid och Datum 2009-06-10 Plats Stockholm Kommentarer 2 Kommentarer

Ikväll kommer förare nummer två till resan att anlända i Stockholm. Jag hämtar honom på Arlanda ca kl 19 ikväll. Jag hoppas att vi kommer att kunna hitta nån dator i några länder i alla fall o skriva om vart vi befinner oss.

Läs mer och kommentera

Resekarta

Resebilder