Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Las Vegas, Usa
Tid och Datum 2016-07-12 07:07

En kontrasternas dag


 Inledde dagen med en inbokad guidad tur till Antelope canyon, strax utanför Page. Ännu en häftig upplevelse. Vi klättrade ner för ett antal trappor till botten av en bergsskreva. Där gick vi sedan under nån timme o kollade på berget, som under årtusenden slipats till sköna former av vattnet. Solstrålarna sipprade in ovanifrån och bidrog till ännu en fotoorgie.

 

Vi stannade till i Kanab för lunch. Denna lilla mysiga stad hade,  liksom Flagstaff, passerats av Route 66 då det begav sig.

Sen var planen att sträckköra till Las Vegas. Det visade sig dock att vi helt plötsligt befann oss i ytterligare en nationalpark - Zion. Denna hade vi läst om, men förstått att vi inte skulle hinna med på vår resa. Men det gjorde vi ju! Åter körde vi en ringlande väg bland mäktiga bergsformationer och åter blev fotostoppen åtskilliga. Vilken tur man kan ha.

Vid 19 kom vi till Las Vegas. Det räckte att se reklamskyltarna vid infarten för att förstå att här är allt fråga om business. "In a wreck, need a check? " eller "Injured? I help you sue,  if no money free of charge" med snyggaste bilhandlaren eller advokaten på foto. Usch.

Hotellet, Circus circus, är ännu mer hysteriskt o crazy än vad jag väntade mig. Det är tack o lov lugnt o skönt på hotellrummet,  men i övrigt - spelautomater - troligen fler än 1000, affärer, restauranger. För att inte tala om nöjesfältet med flera berg- o dalbanor o andra läskiga åkattraktioner. Och en spelvåning som får Lisebergs spelhus att kännas mycket futtigt. Barn får inte vistas i kasinodelarna men  på den andra spelavdelningen (med aktiviteter som att kasta ner flaskor med en boll etc) kryllade det av dom. Vi gick en tuff match med Theo denna första kväll. Han ville göra precis allt på en gång. Vi övertygade honom till slut om att det är imorgon allt det roliga ska ske. Då får vi se om vi vågar ge oss på bergbanorna! 

 

ADJA1 skrev 2016-07-12 15:07
Vilken bild!

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför