Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: San Fransisco, Usa
Tid och Datum 2016-07-20 05:07

Bilköer väl värda mödan


För första gången denna semester var det molnigt o kallt när vi vaknade. Dessutom funkade inte duschen. Grrr.

Planen var en tur norrut genom stan med slutmål Stinson beach, som ska vara en av västkustens bästa stränder. Till att börja med skulle vi reka hur lång tid det tog att åka till piren från vilken båten till Alcatraz går imorgon. Och det var nog tur, för det tog tid vill jag lova! Hamnade i en bilkö över Bay Bridge, där vägtull skulle betalas o det visade sig ta 1,5  innan vi var framme. Det kommer vara väl värt den tiden är jag säker på. Hela vägen längs Fishermans wharf såg väldigt lovande ut, och där lär vi strosa flera gånger.

Kom så till SF:s flaggskepp  Golden Gate-bron, som lite grand gömde sig i dimman. Vi trotsade förstås blåsten och gick ut o fotade bron från alla tänkbara håll.

Sen blev det lunch i den bedårande lilla byn/stan Sausalito, som låg vid andra ändan av bron. Jättefina hus låg i bergssluttningen ner mot huvudgatan, som var full av butiker o restauranger. Någon har jämfört byn med Båstad i en artikel jag läste, men detta hamnade allt betydligt högre på min topplista på mysiga ställen.

Efter Sausaluto tog vi Hwy 1 mot Muir Woods, där vi gick en fin skogspromenad längs en flod med enorma Redwoodträd runt oss. Det finns ännu större träd längre norrut (som kan köras igenom med en bil!), men dom hinns inte med denna resa. På promenaden träffade vi dessutom  på både Bambi o Puff o Puff - uppskattade inslag. Att vi dessutom såg ett gäng sälar som låg o solade sig lite längre fram på resan var ännu roligare!

Till slut nådde vi Stinson beach - en lång sandstrand dit vi tog oss på serpentinvägar. Trots att solen börjat skina igen efter lunchtid, var det endast Theo som tog på sig badbyxorna o blötte ner sig till knäna.

Sen drog vi hemåt, återigen i lite bilköer. Vi hade inga tider att passa, så det var helt ok. Köpte förresten ett par olika kortlekar på Target - en med info om USA:s stater och en om världens flaggor. Dessa kostade en dollar styck o ett perfekt tidsfördriv att diskutera o fråga varandra om i bilen. Fanns sådana kortlekar om massor av ämnen. Kul för en frågesportsnörd som mig!

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför