Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: San Fransisco, Usa
Tid och Datum 2016-07-21 06:07

Flykten från Alcatraz


Idag var det alltså dags för Alcatraz. Åkte i god tid med tanke på bilköerna, men allt gick betydligt fortare idag. När vi åkte hem från stan vid 20-tiden var köerna bedrövliga, så de jobbar väl mellan 10 o 20 ca San Fransiscanerna!

Alcatraz låg ca 20 minuters båttur från stan. Fängelset las ner på 60-talet o rymde ca 300 interner, varav den kändaste väl var Al Capone. Spännande att se cellerna som 3 interner grävt sig ut ifrån o där 2 är fortsatt försvunna. Innan det blev fängelse var det en militär anläggning och 1969 ockuperades den tomma anläggningen av indianer under 19 månader. Deras ockupation ledde glädjande nog till lite förbättringar för urinvånarna!

När vi var åter på fastlandet åt vi lunch på Pier 39, där restauranger o affärer varvades. Mycket turistiskt o nästan lite Vegas känslornas som kom tillbaka.

Sen tog vi bilen mot de backigaste kvarteren o Lombard Street. Makalöst kuperat! Det är härifrån man ofta ser foton från Frisco! Jag undrar alltid om barn som bor på såna här ställen nånsin kan lära sig att cykla - eller spela fotboll för den delen!

Sen var Theo leksugen.  Åkte därför, efter ett tips från Pia, till Alamo Square. Vi möttes tyvärr av ett stängsel runt hela parken pga ombyggnation.
Vi tittade först på de urfina små husen i olika färger som låg vid parken, innan vi drog vidare till Botaniska parken, där vi till slut (parken var gigantisk) hittade en lekplats till Theo.

Vi var inte helt nöjda med åsynen av Golden Gate i dimma igår, så vi åkte tillbaka o såg den nu i sin helhet. Efter ett tips åkte vi också över till andra sidan, upp i bergen, till Marin head lands,  där utsikten över "den gyllene porten" var fantastisk! En bra avslutning på dagen!

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför