Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: San Fransisco, Usa
Tid och Datum 2016-07-22 07:07

Jakten på Falcon Crest


Började denna torsdag med stortvätt. Alla hotell har ju tvättmaskiner här, mycket behändigt när man är ute ett tag. Vi lade även en liten stund på att reta oss på 2 japanska män som valde att ta sin morgoncigg alldeles bredvid vårt frukostbord. 

Idag var planen att bege oss mot Napa valley o alla vinfält. Vi skulle även leta rätt på vingården där Falcon Crest spelades in!

I Napa finns en stor outlet o där la vi först ett par timmar följt av lunch. När vi skulle lämna såg vi att en skogsbrand brutit ut några km från outleten.  Det vällde upp rök och det tog säkert tid att få ordning på det. På vägen till SF häromdagen passerade vi förresten det gigantiska område som drabbades av brand 2013 (?). Helt omöjligt att sätta sig in i den problematik de har här!

Runt Napa fanns förstås vinfält i stora lass. Vårt nästa mål var dock - en gejser.
En gård hade haft tur och få en "vattenspruta" på sitt område och detta gjorde de sig en hacka på minsann. Gejsern,  som drog igång o sprutade en  stund ca var 5e minut var rolig att se men entrén var i överkant. De hade visserligen ett gäng getter och en trött lama att titta på också men...

På vägen från gejsern startade så jakten på Falcon Crest. Jag hade tagit reda på att vägen hette Spring Mountain, men jag hade inte den exakta adressen. Henriks motto har alltid varit "resan är allt, målet inget"  och det fick vi ta till nu. Åkte en vackert slingrande väg mellan mängder av vinfält - men vi såg varken till Angela Chansning,  Chao Li eller Falcon Crest. (Nu efteråt har jag surfat reda på vilken gård det var).

Glädjande med att vi inte hittade Spring Mountain Viniard, var att vi hamnade i staden Sonoma på hemvägen. Sonoma o Napa konkurrerar om vinproduktionen. Sonoma var mycket pittoreskt, och vi hade gärna stannat där längre ifall tiden funnits. Roligast av allt var att vi ändå nu fick en smak av Falcon Crest, eftersom Sonoma City Hall i serien utgjorde "kommunhuset" där Chase var politiker ett tag o dit Angela åkte o domderade. Huset var jättefint!

Det blev ingen vinprovning denna gång, men några lokala viner köptes in i mataffären.

På hemvägen körde vi in i Berkeley,  universitetsstaden. Ligger bredvid Oakland där vi bor. Kul att köra runt i universitetsområdet o se alla gamla anrika byggnader där många nobelpristagare studerat.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför