Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Monterey
Tid och Datum 2016-07-25 05:07

Hej hej Conny Ray


Vi gick upp tidigt för att "göra" Santa Cruz på morgonen istället. (Igår var det ju bilkaos,  remember?). Vad möts vi av när vi närmar oss strandpromenaden? Jo, avspärrningar och massor av löpare... Wharf to wharf - loppet skulle äga rum visade det sig. Därmed la vi ner planerna på denna stad. Är ju bra att det finns nåt kvar när vi åker hit nästa gång.

Vidare längs Highway 1 mot Monterey. Vars namn påminner mig om en trollkarl, Conny Ray, som uppträdde på julfester för oss barn när vi gick i låg- o mellanstadiet. Jag minns honom som halvrolig o att han uppmanade barnen att skrika "Hej,  hej, Conny Ray" när han skulle trolla. Nej, det var verkligen dåligt. Samma känsla som Staffan Westerberg (så känns det nu, efter 40 år...)


Stannade till en kort stund på en marknad innan vi åkte mot ännu en av resans höjdpunkter - i varje fall för Henrik: Laguna Seca. En racingbana där många stora tävlingar avgjorts. Banan är känd för sin korkskruv, där förarna efter en snabb raka får manövrera sig igenom just en "corkscrew" i nedförsbacke . Henrik hade via Apex speed (forum på nätet) haft kontakt med en förare som också kör historisk Formel racing o fått reda på att det var tävling.
Vi tillbringade ett par trevliga timmar där med att titta på race och gå omkring i depån. Ungefär likadant som tävlingarna hemma, fast banan var större.

Sen blev det lunch o strosande på Montereys Fishermans wharf. Gårdagens strålande väder hade idag en tillfällig baksmälla och det var ganska kylslaget o blåsigt på strandpromenaden. Men platsen var rolig med affärer,  restauranger o full fart. 

Sen tog vi bilen och åkte den s.k 17 mile road. En väg i huvudsak längs havet med fantastiska vyer. För att inte tala om husen som låg där. Turen avslutade vi vid den lyxiga golfbanan Pebbles beach. Satte oss utanför klubbhuset o tog en öl (jag) medan vi tittade på inspelen på 18e hålet. Dagens höjdpunkt för min del! Också lite kul att konstatera att även spelarna på Pebbles gjorde dåliga inspel ibland. Och kissade på toalettringen gjorde de minsann också.

Söder om Monterey ligger Carmen - staden där Clintan en gång var borgmästare. Åkte hela vägen längs havet och bara njöt av de superfina husen, många i bungslowstil, men alla olika och unika. Utsikten över den vita stranden var magnifik och hela vägen kantades av cypresser, både i trädgårdarna och längs vägkanten mot havet.
Gå gärna in och läs mer om Carmel här:
http://www.carmelcalifornia.com/fun-facts-about-carmel.htm
Där kan du bl a läsa om att det finns en lag som förbjuder en att gå i högklackade skor! 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför