Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Ventura, Usa
Tid och Datum 2016-07-26 05:07

Brandrök o danskt wienerbröd


Idag har resan gått söderut från Monterey till Ventura.

Men först måste jag berätta lite om Theos funderingar kring alla stora (överviktiga) amerikaner. Han frågar mycket om hur de blivit så stora och vad vi än äter så undrar han om det är nyttigt eller inte. Igår kväll strax innan han somnade kom han på att man skulle instifta en lag mot pommes frites... Bra idé, varken Theo eller jag är överdrivet förtjusta i pommes frites. Theo är inte jättekräsen, men att inte gilla pommes, hamburgare och "sticksvatten" (kolsyrat) i ett land som USA kan vara lite knivigt emellanåt.

Planen var alltså Hwy 1 söderut idag. Dock med viss oro eftersom vi hört om skogsbränder som härjar i närheten. Vi hann inte åka långt innan vi mötte 8 brandbilar, som troligen jobbat natt. Sen under några mil såg vi över 60 brandbilar (kul för Theo att räkna) och brandröken kändes in i bilen. Jag hade aldrig tänkt tanken innan vi åkte att vi skulle märka av skogsbränder så här, eller se resultatet av tidigare.

Tyvärr blandades brandröken dessutom med dimma under vår tur längs 1an. Vilket bland annat gjorde att Bixby bridge, den gamla fina bron, inte riktigt kom till sin rätt. Det dröjde också till ganska långt söderut innan det klarnade upp såpass så att vi såg havet ordentligt. Detta var ju en missräkning med tanke på alla fina vyer som är längs Big Sur.

Ett mål längs vägen var Hearst castle. Den gamle tidningsmogulen Randolph Hearst lät bygga ett vräkigt slott efter europeiska förebilder. När vi fick reda på att man var tvungen att åka buss upp till slottet samt gå en guidad tur, la vi denna plan på is och for vidare. Åt lunch nere vid havet inte långt från den jättelånga pir som samme Hearst hade låtit anlägga.

I en liten beach - stad,  Pismo, tog vi en glass. Där hade de en State Vehicular Re creation Area på beachen. Dvs man kunde ta vilket fordon man önskade o stolleköra som man ville. Henrik var sugen!

Efter ett tag gick vägen lite mer in i landet o vi körde förbi massor av stora grönsaksodlingar. Ett par mil in i landet låg Solvang - en urmysig liten stad grundad av 3 danskar för ca 100 år sen. Korsvirkeshus, danskt wienerbröd o fullt av skyltar med dansk koppling. Dessutom strålande väder - detta gillade jag skarpt!

Henrik hade fått tips om att den bästa burgaren fanns i Goleta, strax före Santa Barbara. Där blev det alltså kvällsmat, innan vi vid 19.30 rullade in i Ventura.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför