Pia, Henrik och Theo på vift i västra USA
Följ familjen Jakobsson Hanssons roadtrip i Västra USA sommaren 2016!
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Phoenix - Las Vegas
LA - San Diego
Death valley - San Fransisco

Från dagboken

Sista brevet hem...
Hangarfartyg o Bollywood...
Wet wet wet...
Balboa...
Lyxshopping på Rodeo driv...
Slappt värre...
Universal...
Sully, Woody o vi!...
Muscles...
Brandrök o danskt wienerb...

Kommentarer

04/08 av Johanna
Härlig oförglömlig resa!

04/08 av Eva-Lena
Kul läsning😀 Nu h

04/08 av Mona
Ni gjorde resan i verklig

04/08 av Peo
Tack Pia för kul läsning

02/08 av Pia
Sant, Bosse! Fast här i S

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Los Angeles, Usa
Tid och Datum 2016-07-29 18:07

Universal


Igår hade vi en toppendag på Universal studios. Och lång dag dessutom,  kom hem så sent att jag inte orkade skriva dagbok.

Universal var ytterligare ett nöjesfält - men så mycket mer i min smak än Disneyland. Dels kändes alla attraktioner mer moderna o dels var det nog också lite roligare figurer; Minions, Shreck o Simpsons  (Henrik var lycklig!).

Flera av attraktionerna utgjordes av äventyr i 4D där man satt i stolar eller soffor som rörde på sig när man åkte runt i världarna. Och det kompletterades dessutom med att det blåste eller kom vatten på en ibland. Åsnan i Shreck nös    t ex så att snoret for rätt i våra ansikten!

Rundturen i Universal studios var också suverän. Åkte runt bland olika kulisser, bland andra Wisteria Lane, där Desperate Housewifes bor, vi såg Hajen, som slog sina käftar i en kvinna som simmade, och åkte förbi Bates motell i Psycho.

Bussen körde också in i några mörklagda tunnlar där det spelades upp häftiga 4D - äventyr.  Vi befann oss en gång på en tunnelbanestation, där det blev jordbävning, ett tåg spårade ur o det började forsa in vatten. Verklighetstroget! Och när vi var i en Westernstad började det plötsligt regna och åska - nästan så att man trodde på det.

Vi åkte egentligen bara en traditionell attraktion - en Flumeride-liknande historia i Jurassic park-miljö som vi köade för i 90 minuter ( det var Theo som insisterade). Gott sug i magen, och genomblöta. Skönt i värmen. Det fanns också ett Funland för kidsen, där de kunde leka av sig under sprutande vatten (som också finns på Legoland).

När vi vid 21-tiden var klara tänkte vi oss en tur för att se Hollywood-skylten. Den ses tydligen bäst från Griffith-observatoriet. Nära observatoriet ligger Greek theater,  och där var det denna kväll utsåld konsert med The Nationals (indierockband), vilket komplicerade vår resa upp till observatoriet. Och när vi väl kom upp, visade det sig att Hollywood-skylten inte är ljussatt -så den syntes knappt. Däremot såg vi en stor del av LA..

 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför