Runson på resa

Dominikanska Republiken under lågsäsong
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Vägra höst...

Följ denna dagbok

RSS-feed

Vägra höst

Tid och Datum 2016-10-05 Plats Las Terrenas Dominikanska Republiken Kommentarer Inga kommentarer

När man fick ett erbjudandet att åka till Dominikanska Republiken kunde man bara hänga på. Eftersom jag har problem med leder och muskler var det en bra möjlighet att få lite lindring. Läste på lite lätt innan avresan, men förstod ganska snart, att det är bara att ta varje dag som den kommer.

Resan från Arlanda till Frankfurt gick smidigt. Väl där blev det en Apfelstrudel innan det var dags att äntra Condorplanet till Santo Domingo. Tio timmar kan kännas som en evíghet om man sitter dåligt och trångt. Men det funkade ganska bra och jag kunde sova största delen av resan.

När man fått sitt bagage (som gick väldigt snabbt) var det dags att betala turistkortet med 10USD. Sen ut i värmen som kändes väldigt behagligt, det var ju natt. In med grejerna i bussen och sen var det dags att sova lite till.

När vi är framme vid huset, tror man inte att det är sant! Underbar kåk med en egen botanisk trädgård, fin pool och mycket leksaker. Höga vajande palmer och enormt lummigt och vackert. Dessutom tar det bara fem minuter att gå till playan.

Nu var det tidigt på morgonen, så då kunde man inte lägga sig. Det fick bli en rundvandring tills det blev 30 grader och dags att bosätta sig i poolen.

Ska inte gå in på för mycket detaljer, men stan är riktigt häftig! Det mesta finns i alla de små butiker som kantar gatorna, men även ett par Super Mercado med allt man kan tänka sig i matväg. 

Sandstränderna omsluter nästan stan, på flera ställen ligger mysiga restauranger vägg i vägg med varandra. Ett antal konstgallerier finns längs gatorna, de flesta av gatorna är för övrigt enkelriktade. Vi åker motorcykel och det kan bli riktigt spännande ibland. Inte så mycket bilar, men mc och moppar! Nästan ingen har hjälm, omkörning sker på alla sidor, tutan används flitigt och det är inte ovanligt att man sitter 4 st på samma mc.

 

 

 

 

 

Läs mer och kommentera

Resekarta

Resebilder