IFYE-utbyte i Tasmanien

Följ mitt utbyte i Tasmanien där jag kommer leva i olika värdfamiljer i tre månader
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Innan resan

Från dagboken

Ko dag...
Willie- The racehorse...
Wool tour...
Någonstans i Mitten av Ta...
Det är alldeles för lätt ...
Trouble in paradise...
Margate, the place to be...
Kaoset i huvudstaden...
Oatlands...
Agfest middag...

Kommentarer

07/07 av Johanna Wallin
Vad kul att ditt utbyte v

25/04 av Sannah
Hej Anki! Åh, vad trevlig

20/04 av Mamma
\Vad kul att läsa! Vad br

20/04 av Anna
"we drive on the right si

20/04 av Anna
Det låter som att du har

Följ denna dagbok

RSS-feed

Ko dag

Tid och Datum 2014-07-06 Plats Tasmanien Kommentarer 1 Kommentar

Idag åkte jag tillbaka till Amanda och då var det direkt ut till mjölkeriet och där spenderade vi våran dag! Först så skulle 300 kor bli märkta, sen skulle vi ta in 500 kor till en annan hage och sen fixa några staket och sen självklart mjölka lite! 

Läs mer och kommentera

Willie- The racehorse

Tid och Datum 2014-07-06 Plats Campbell Town, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Efter ull-tour åkte vi hem till Jane igen för dagen efter var det singing-wednesday! 

Men först var det dags för en rid tur! På stora starka Willie! Herregud vilken häst! Han var en normal stor häst och väldigt trevlig, men när du satte dig på den här hästen var den som att sätta sig i en sportbil! Vilken kraft hästen hade! Inte nog med det ! Han hade egen vilja också! 

Efter den otroliga ridturen åkte vi in till "stan" och sjöng i kör! Tydligen så visste dom att jag var från Sverige och att jag har gått i en musikskola! Så det vara bara upp på scen och sjunga lite ABBA.... 

Läs mer och kommentera

Wool tour

Tid och Datum 2014-07-06 Kommentarer Inga kommentarer

 Efter den trevliga utflykten åkte vi tillbaka till Jane, Jamjams värd. Eftersom nästa dag skulle vi på en guidad ull-tour! 

Vi mötte upp en gammal gubbe som hade en otroligt fin bil, Lexus! Han hette Gilbert och ägde 60% av Tasmaniens ull-industri. Gilbert skulle visa oss olika ställen där de klippte och sorterade ull. 

Vi lärde oss mycket under dagen, till exemple att tasmanien är väldigt kända för sin Merino ull. Den säljs oftast till Hugo Boss, Tom Ford m.m. Väldigt fin och mjuk ull som måste sorteras noggrant. Man sorterar ut magen, huvudet och alla äclkiga delar och lägger dom i olika påsar som sedan skickas i väg till ett företag som heter Roberts där dubbelkollar man kvaliteten på ullen och sedan skickar man dom vidare till Kina eller Japan där ullen blir tvättad och sen vidare till olika fabriker. 

 

Läs mer och kommentera

Någonstans i Mitten av Tasmanien

Tid och Datum 2014-07-03 Plats Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

  Idag var det utflyktsdag! Tydligen så bodde jag och Jamjam från schweiz inte så långt i från varandra så vi hade utflyktsdag tsm!

Först begav vi oss upp i bergen för att kolla på den fina utsikten! Det var magiskt! Det låg dimma över en stor del och solen var nästan uppe! 


Sen åkte vi ännu längre upp i bergen och hittade en stor sjö, Great Lake hette den! Från den här sjön uppe i berget genererar tasmanien el till befolkningen. Så vi är nu uppe i enav Tasmaniens El-berg. Den här sjön har genererat el sen 1910 och nu är elstationen ett musem, Waddamana power station.  

Anledningen till varför vi nu är här är för att att en av killarna som var med oss öpå utflykten har jobbat på den här elstationen! 

Efter Waddamana varför det massa ställen som lockade, en till sjö, statyer mitt ute i skogen, great western tiers conservation area och mycket mer men vi begav oss till slut till The Wall. Här inne, mitt ute i ingenstans fanns det en konstnären, George Duncan som arbetar på en vägg av Houn pine där han rispar in olika skulpturer. Det var fantastiskt! Lukten där inne var gudomlig! Han började 2005 och beräknas vara färdig 2015, väggen är 100 meter lång och refklerterar historien bakom den här regionen.  

Efter det här åkte vi till flera ställen, ett av ställena var bara land, men pj så vackert det var! Kändes som att man var i en saga! Vi åkte nåog i mer än två timmar och det var bara land, ingen som bodde eller störde! 


 


 

Läs mer och kommentera

Det är alldeles för lätt att mjölka.

Tid och Datum 2014-07-03 Plats Delmont Raod, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Tydligen så jobbar Amanda på ett mjölkeri! Men på det här mjökleriet boröjade de inte mjölka förens 07:00 så vi hade sovmorgon!

första skulle vi hämta alla kossor som skulle bli mjölkade! Det tog inte lång tid för alla vill bli mjölkade! Sen när alla kossor var framme skulle alla in i en roterande mjölkmaskin. På med en mjölkningsapparat och sen fick kossan stå där i några minuter. 50 kossor i taget och det var 2500 kor! Tog oss 4 timmar sen var vi färdiga! Barabimbarabom! Inga problem, det är bara för lätt att mjölka kossor nu förtiden! 

Läs mer och kommentera

Trouble in paradise

Tid och Datum 2014-07-03 Plats Longford, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

Ny värd igen! Den här gången Amanda Bayles! Agfest Chairman och högt uppsatt i Rural Youth, men bara 24 år gammal! Otroligt vad mycket en människa kan göra på så kort tid! Här får man nämligen bil medlem när man är 15 och äldre, men bara tills man är 30 år. Så jag tycker att det är kanske bra jobbat av henne! 

Första helgen hos Amanda var väldigt lugn, vi gjorde inte många knop! 

Läs mer och kommentera

Margate, the place to be

Tid och Datum 2014-07-03 Plats Margate, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Resten av veckan blev ganska lugn. Den nya värden hette Simone och hade två jättesöta hundar som var väldigt reserverade från början med kom ganska snabbt på att jag kunde klia dom på magen så myskvällar hade vi allt! 

Andra positiva saken var att hon bodde bara 10 minuter från Nicole, min första värd! Hennes mamma hade ju en hästfarm så några dagar där blev det! Rida och hjälpa till med allt. I slutat av veckan hade min host anordnat en  rolig helg på Bruny Island! Vilket är en ö precis utanför margate. Så vi packade våra saker och åkte över! 

Något jag snabbt lärde mig var att jag och simone inte hade samma uppfattning på roligt... Hennes uppfattning var att vi skulle bygga ett staget i en kohage i 10 timmar... Med bara en lite mlacka till lunch sen efter det så skulle vi kampa , vilket är helt okej i ett tält, i sverige! Inte ute på en sten med en filt över sig i Tasmanien där alla djur är ute för att döda! Jag var inte så road. 

Dagenefter var det mer staket på schemat... Men sen skulle vi ha en grillfest till lunch! Yeey! Nej nej då ringer simones bror och säger att Sannah(jag) skulle med färjan som går om 20 min.......... Tydligen så ska jag upp till Longford nu! Så det vara bara att slänga in alla saker i bilen och köra som attans ner till båten! Det blev ingen lunch för mig då....

 

Läs mer och kommentera

Kaoset i huvudstaden

Tid och Datum 2014-06-30 Plats Hobart, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Efter mina två veckor i Stonor var det dags för en ny värdfamilj! Men den här gång blev att annorlunda! 

Det är dags för hemresa för några! Katie från england var först ut. Vi alla Var lite ledsna över att hon skulle åka så vi planerade en hejdå helg! Vi checkade in på hotell under natten och hade det jättetrevligt! Morgonen efter hämtade vår nya värdfamlij oss och körde hem oss, trodde vi! Men i stället för att åka och lämna allt bagage och ha en lugn dag så blev det ut i skogen och kör 4wheel driving! Ojojoj vad det skumpade! Helt galet! 

Läs mer och kommentera

Oatlands

Tid och Datum 2014-06-29 Plats Stonor, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Efter en stor natt på quercus var det dags för en ny värdfamilj! 

Ebony och phil. Här ska jag vara i 2 veckor. Dom bor långt ute i Stonor som ligger mitt i landet så det är väldigt kallt där. Det är 1 timme och 20 minuter till Launceston och 1 timme och 30 minuter till Hobart. Så det är verkligen mitt i landet. 

Här kan jag säga på en gång att det inte hände så mycket. Båda två jobbade hela veckorna och pappan som hade väldigt mycket land var för blyg för att fråga om jag ville hjälpa till. Så jag titta på väldigt mycket tv och tränade. 

En dag hjälpte vi till på Campbell town shows, vilket är en marknad där rural youth hjälper till och det här året anordnade dom en biltävling. Man blir förvånad över hur många coola bilar det finns! Herregud! 

Efter biltävlingen åkte vi vidare till en stad som heter Ross och är en väldigt gammal stad här i Tasmanien. Här finns en av Tasmaniens gamla kvinnofängelse.  

Under veckan var vi runt lite på farmen som Phils pappa ägde, och herregud vad stort det var!han hade väldigt många får men försörjde sig på sina grönsaker. En av grönsakerna han hade var swedes? Har aldrig hört talas om? Men det är tydligen en släkting till potatisen, den ser ut som en potatis men otroligt stor! Väldigt kul att åka längst vägarna och läsa skyltar där det står swedes $2. 

En annan sak man snabbt lär sig här borta är att det inte är självklart att man har varmvatten eller ens tryck i vattnet så tvätta var en helt annan historia här borta i Stonor! Min mamma har alltid lärt mig att underkläder och strumpor ska tvättas i varmvatten (helst över 60 grader) och här fanns det inte varmvatten så att det räckte till tvätten, det fanns inte ens tryck i vattnet till att duscha. Så det var bara att ta bilen till närmsta tvättomat, vilket var 1,5 timme därifrån.

Senare den dagen blev det världens stärtsa och tjockaste pizza till middag!

 

Läs mer och kommentera

Agfest middag

Tid och Datum 2014-06-29 Plats Quercus, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Efter veckan i Sassafras var det dags för lite mer Agfest! Men den här gången var det mindre jobb! 

Alla som är medlem i Rural Youht är välkommen till en stora middag med liveband och mycket skoj! Några sov till och med i rummen vi bodde i på själva festival dagarna. Morgonen efter gjorde alla sig redo för kvällen! Det var hur trevligt som helst och vi hade det superkul! 

En av tjejerna fyllde år! Hon fyllde 21 år vilket är väldigt stort för inprincipt alla andra förutom sverige. Så vi hade köpt ett kort till henne med 21 olika saker som hon behövde göra eller bivittna! Haha kvällen fortsatte länge in på natten och vi dansade till klackarna var sönder! 

 

 

Läs mer och kommentera

Sassafras

Tid och Datum 2014-06-29 Kommentarer Inga kommentarer

Sassafras! Säg det högt några gånger!  Visst låter det roligt? 

Hur som helst så är det här jag ska bo i en veckan nu, Jag och Loulou, hos Matt Young och hans familj. Dom bor på en stor farm med köttkor,får och grönsaker.

Självklart blev vi satta i arbete väldigt snabbt, så det var bara ut på fältet och plocka majskolvar! I mängder! Som dom flesta vet så brukar vi har några majskolvar på Eolshälls, men det här var 150 ggr större! Så vi var ute ett bra tag! 

Nästa dag lekte vi med en piska som de använder för att fånga in djuren. Hela australien har otroligt stora gårdar. Anledningen varför är för att landet är så torrt så gräset växer inte lika bra här så djuren får större ytor att röra sig på och äta! 

Under veckan hände det mycket! Vi besökte en kycklingfarm som var ekomärkt. Det var en väldigt bra farm måste jag säga. Man vet ju redan att reglerna och riktlinjerna som man ska följa inom kycklingpruduktionen inte är det bästa men den här farmen hade firgående höns inomhus som hade tillgång till utomshusområdet. Vilket jag tyckte lät bra i teorin! 

 

Läs mer och kommentera

Recovery week

Tid och Datum 2014-06-03 Plats Hadspen, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

Att jag skulle vara ute och tursista veckan efter jag varit inlagd på ett sjukhus var väl inte direkt planerat, men jag gjorde det! Vi hade saker att göra varje dag. Vi åkte och kollade på en fiskfarm, honugnsfarm, hallonfarm och vi var till och med på en rodeo! Vi hann till och med shoppa  lite mer och åka till en stad som hette Penguin! 

Jag kan ju inte säga att det var en lugn vecka, men tydligen så var den här veckan precis det jag behövde! Fiskfarmen var ganska häftigt att se, den var mitt ute i skogen och det var en laxfarm. Till skillnad från allt man hör om dessa framavlingsfarmarna så var den här farmen relativt bra! Fiskarna hade stora utrymmen att röra sig på och farmen var märkt som ekologisk. 

Hela veckan var rätt intressant, jag lärde mig mycket om tasmanien och mig själv! 

Läs mer och kommentera

Dagen efter dagen efter

Tid och Datum 2014-06-02 Plats Hadspen, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

  Idag vaknade jag upp hos min och Loulous nya värdfamilj, Brett & Robin Mackenzie! Jag visste redan vilka dom var för dom hade hälsat på mig på sjukhuset. Robin jobbade på sjukhuset och jobbade oftast natt så hon var hemma under dagarna med mig och loulou. Hon kom på massa roliga saker som vi kunde göra! Så vi tog på oss kläder och gick ner till stan där det fanns en jättestorklyfta i bergen där det rann en flod. Det var jättefint!

jag kunde knappt tro det själv att jag var ute och varndrade hela dagen! Det var fyra dagar sen min olycka! Jag kände mig jättestolt! Jag har sår i hela ansiktet och jag haltade, men jag gjorde det! 

Efter den fin utsikten gick vi in i centrala staden vilket var Launceston. Där shoppade vi lite och jag hittade två jättefina klockor från Michael Kors. Ååååh han gör så fina saker! 

Efter shoppingrundan begav vi oss hem igen och gjorde hemmagjord pizza till middag! Mums! 

Robin kom att vi kunde åka till Tazmazia i morgon! 

Läs mer och kommentera

Dagen-efter

Tid och Datum 2014-06-02 Plats Launceston, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Nu ligger jag på sjukhuset och är lite lätt förvirrad över vad som har hänt. Lou-ellen har inte hunnit komma till sjukhuset än eftersom att sjukhuset låg i en annan stad! Det var 4 timmars bilresa från strahan till Launceston. Jag hade tydligen åkt flygplan dit! 

Det är så otroligt frustrerande att jag inte kommer i håg något! Frustrerande men bra, om jag hade kommit ihåg olyckan tror jag att jag inte hade varit lika lugn som jag är just nu. Som dom flesta vet så är jag lite av en dramaqueen och kan reagera ganska strakt på det minsta, men just den här gången så höll jag mig otroligt lugn. 

På fredagen då jag vaknade upp på sjukhuset så kommer jag ihåg att jag hade tuber i ögonen som tog ut allt sand, jag kunde inte öppna mina ögon för att dom var så svullna och fyllda av sand.. Det är det enda jag kommer ihåg av fredagen. 

När loulou engtligen kommer till sjukhuset så kan alla luckor fyllas i. 

När vi var på väg ner till floden så tog hon massa foton på mig när jag åkte. Allt var bra inga problem! Tills jag då körde på en wash-out och fyrhjulingen åkte åt vänster och jag rakt fram, vi voltar tillsammans men tursamt nog så landar fyrhjulingen aldrig på mig, när jag landade så landade jag på mitt ansikte, utan stöd från mina händer! Dumt nog.. Där av alla skador i ansiktet. När  loulou och arnie kom fram till mig var jag medvetslös men vaknade till när loulou pratade med mig. Arnie gick och ringde ambulans, under den tiden blev jag tydligen trött och var väldigt bestämd över att jag skulle sova, som tur var så visste loulou att jag absolut inte skulle göra det så hon höll mig vaken genom att utmana mig! Skrik yeah buddy så högt du kan! Tro mig det gjorde jag. Tydligen så kunde inte ambulansen hämta mig där vi låg så jag var tvungen att hoppa in i bilen och åka till ambulansen! Vilket jag tycker va konstigt, men det gick bra! Framme vid ambulansen så bedömer dom att jag måste till ett stort sjukhus vilket var 4 timmar bort med bil så de ringde ett flygplan.  Sen vaknade jag på sjukhuset. Det är galet att jag var vaken under hela den här tiden men kan inte komma ihåg något.. 

Sen ligger jag där i tre dagar, hög på starka värktabletter så jag skulle inte kunna säga vad som hände om inte Loulou hade berättat och varit där hela tiden.  Tydligen så var jag väldigt populär på sjukhuset och hade många besök från sjuksystrar!  Tydligen så var jag väldigt krävande eftersom att jag inte har/hade något tålamod!

12maj blev jag utskriven  med två återbesök. Oj vilken bra dag det var! 

Läs mer och kommentera

9maj

Tid och Datum 2014-06-01 Plats Strahan, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 

VARNING FÖR STARKA BILDER

 

 10:30 var klockan när jag vaknade den här morgonen! Jag var inte riktigtredo för att gå upp så jag kröp ner i LouLous säng och hade ett pyjamasparty. Där låg vi i en timme och pratade, tydligen så hade Melinda fixat så att vi kunde åka fyrhjuling idag så vi ringde killen som skulle ta oss. Han lät inte så jättepepp på att vara med oss idag men han gick med på det iaf. 

På 15 minuter var vi redo för att åka! Vi var så glada! Vi gick ner till hans hus där han plockade upp oss och tog oss till stranden där vi skulle åka. Vi småpratade lite men det gick sådär eftersom att han inte var lika glad som vi var! 

Engtligen var vi framme! Nu var det bara att börja köra! Loulou körde först eftersom att jagbaldrig har kört förrut så Arnie som killen hette han gav mog lite instruktioner. När loulou kom tillbaka var det min tur, Herregud vad nervös jag var! Wihooo! Det var bara att tuta och gasa! Jag tog ett varv och gud vad härligt det var! Vinden i håret och solen i ögonen, det var som en dröm! När jag kom tillbaka såg arnie ut att vara på bättre humör, han fick för sig att vi skulle köra ner till floden som rann lite längre bort. Självklart ville jag köra fyrhjulingen dit så jag satt kvar! 

Samma känsla igen, vinden i håret och livet lekte! Allt var så vackert! Tills... BÄM JAG CRASHAR! Jag kör på en wash-out i sanden. Wash-out är spår i sanden som har bildats pga vattnet. 

Allt svartnar till jag vaknar upp senare på sjukhuset... Jag har ingenanning om vart jag är, varför jag är där eller viilka människorna är runt omkring mig. 

(Varning för starka bilder!)

 

Läs mer och kommentera

8maj

Tid och Datum 2014-06-01 Plats Strahan,Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Melinda väcker oss 07:45 och min väckarklockan ligger och ringer vilket den har gjrt sen klockan 07:00! Dags att vakna! För länge sen. Nu var det dags för våran båttur! 

Som gubbarna sa så hade dom resarverat två platser till oss, men inte vart som helst utan på vip-platserna! Haha vi såg allt och hade en knapp som vi kunde trycka på om vi ville ha något! 

Båten tog oss till en ö som heter Sarah Island. På den här ön bodde de fångarna i hela världen mellan 1822 till 1833. Den här ön var som på många andra ställen väldigt bra för hela Tasmanien pga arbetande fångar! Den här ön hade väldigt mycket historia och det var faktiskt väldigt intressant! Så jag och LouLou bokade platser till showen om ön som visades senare på kvällen i Strahan. 

Efter Sarah Island var det dags för en tur igenom Gordon River som är Tasmaniens största flod! Det var väldigt vackert för allt var så stilla! Vattnen låg helt stilla! 

Efter våran båttur var det tillbaka till Strahan där vi fick in guidad tur i deras lokala houn pine-workshop. Houn pine är Tasmaniens svenska tall, den är otroligt vanlig men kan bli otroligt gammal! Det finns träd på västkusten ssom är mer än 3000 år gamla! Här visade dom hur man behandlar trädet på bästa möjliga sätt, vad man gör med det, hur man gjorde för i tiden osv. Förr i tiden använde man självklart hästar för att flytta träden från punkt A till punkt B, men inte vilka hästa som helst utan Adenner! De blev väldigt glada att höra att jag kom från sverige där vi har adenner! 

Efter träden begav vi oss till showen om Sarah Island! Den var superbra! Haha vad jag skrattade. Det var bara två person som gjorde showen så självklart var de tvugna att få publiken delaktiga! Självklart skulle det vara oss också! Jag och LouLou skulle vara två fångar som var lite virriga och inte riktigt visst vart vi var, vart vi skulle eller vad vårat namn var! Kul var det och beröm ska de ha! The ship that never was, heter pjäsen. 

Allt skådespeleri gjorde oss hungriga så vi åt en trevlig middag och sen gick vi hem och åt australienska efterrätter! Till efterrätten fick vi den goda nyheten att vi kanske skulle få åka fyrhjuling nästa dag! Jippi! Hur coolt ät inte det! Wiihoooo! Nu kan man sova gott! 

Läs mer och kommentera

7maj

Tid och Datum 2014-05-28 Kommentarer Inga kommentarer

Idag hade Melinda anordnat en dag i skolan för oss! Melinda är nämligen lärare i den lokala skolan. Skolan var som sagt väldigt liten, med bara 54 barn. 

När vi kom in i klassrummet satte sig alla barn i tre olika led på en matta, helt tysta! Det är disciplin på dom här barnen! Melinda presenterar oss och säger att vi kommer från ett annat land och att jag pratar ett helt annat språk, vilket alla barn tyckte var väldigt konstigt. Melinda fortsätter sin lektion som vanligt och alla barnen är tysta. 

Lite längre in på dagen var det dags för "show and tell" och barnen sprang och hämtade sina saker som de hade med sig. Något jag snabbt uppfattade var att Tasmanien och Sverige har inte samma utvecklingskurva. Jag själv jobbar på en förskola och har själv uppfattat att i Sverige så finns det inga pojk och flick-leksaker! Det är det vi strävar efter. Inte bara leksaker utan ett jämnställt samhälle! I den här skolan var det svårt att hitta samma tankesätt.. Det fanns pojk och flick-leksaker och flickor skulle inte leka med pojkarnas leksaker.. Vilket jag fann annorlunda, så jag och melinda hade en lång diskussion om jämnställning i samhället senare på kvällen. 

Efter skolan åkte vi hem, gick på en strandpromenad med hunden sen var det puben som gällde för Melinda är med i ett eightball-lag. Dom skulle spela nästa dag som dom skulle träffas och öva så jag och Loulou följde med och träffade hennes vänner! 

Jag och Loulou pratade med två gamla gubbar som ägde en av kryssningsbåtarna! Helt plötsligt blev jag och LouLou erbjudna att åka på En lyxkryssning för 25 dollar! Den kostar 150 dollar egentligen! Helt galet! Det var bara att springa hem och sova för båten gick klockan 9! 

 


 

Läs mer och kommentera

6maj

Tid och Datum 2014-05-27 Plats Strahan, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Idag blev det inte  lika sent men vi låg kvar i sängen ganska länge. Efter vårat sleepover party var det dags för frukost! Men Lou var så sugen på bacon så vi gick till affären innan. Det blev en frukost i världsklass! Mums, vad gott det var! 

Efter den goda frukosten var vi på väg ner till centrum igen men hann bara till bensinmacken innan vi träffade Hutch som vi hade träffat kvällen innan, han erbjud sig att ta oss på en guidad tur :) 

först åkte vi till Ocean Beach som var hur fint som helst! Sen tog han oss till Lettay Bay, vilket är deras sommarstuga-ställe, men stugorna är inte som stugor man förväntar sig! Det är plåtburkar! Det såg väldigt lustigt ut! 

Efter att ha kört runt oss i stan så släppte han av oss vid en gångväg som ledde oss till ett vattenfall, Hogarth Waterfalls. Det var jättefint! Ett litet men kraftifullt vattenfall 20 minuters promenad in i skogen.

vattenfallet var fint och nu var det dags att återvända hem! För hemma hos Melinda väntade en biltur till stranden och middag! Den här gången åkte vi till den andra stranden i stan, det var lite längre men när vi var framme så var både jag och LouLou på väg ut ur bilen men icke sa nicke! Det var bara hunden som skulle ut? Vi andra satt kvar i bilen och tog bilen ner på stranden! Haha ett annorlunda sätt att rasta sin hund! 

Hemma hos Melinda väntade middagen, Chicken Tikkamasala. Mums!  Hon hade till och med gjort en efterrätt! Blåbärspaj!  Mumselimums :) Efter middag satte vi oss i sova med en kopp te och pratade om himmel och jord! 

Läs mer och kommentera

5 maj

Tid och Datum 2014-05-27 Plats Strahan, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Den här dagen var ganska händelselös. Jag vaknade 13:30 och gick in till LouLous rum och där låg vi till klockan var halv tre :) sen gick vi ner till "stan" vimket var en gata med ett bageri och en touristshop.. Vi hittade ett tourist center där de hade lite info om vad man kunde göra i Strahan. Det fanns inte mycket att göra här, en kryssning,flyga flygplan ochkolla på fiskar, alla dessa saker hade säkret varit intressant men det kostade skjortan! 

Hur som helt när jag skulle gå hem igen spöregnade det så Melinda plockade upp oss på vägen. Hon hade planerat en middag med hennes kollega plus man! Lisa och Hutch hette dom och Hutch lagade väldigt god lax! fick är en väldigt stor export i Strahan eftersom att Strahan är en gammal hamn stad. 

Efter middag var det hem och sova igen! 

God natt! 

Läs mer och kommentera

4maj

Tid och Datum 2014-05-27 Kommentarer Inga kommentarer

 Den här dagen började med att försöka stänga min resväska! Idag skulle vi åka från Agfest till våra nya värdfamiljer. Jag och Lou-Ellen skulle vara hos samma värd, Melinda. Hon hade bestämt att vi skulle åka klockan 9 så klockan var ställd 07:30! 

Helt plötsligt var jag färdig, klockan 09:00! Jag burkar ha lite problem med att vara i tid men den här dagen var jag inte en sekund försenad! Men det var alla andra... Så det var bara att vänta! 10:30 var vi på väg ifrån Agfest! Nästa destination Strahan! 

Jag har inte så mycket att säga om den långa bilresan eftersom att jag sov hela vägen... Men tillslut stannade vi och då var vi framme i Sisters Creek där Melindas föräldrar bor. Här blev det ett lunchstop sen vidare! 

När vi väl var framme hade vi suttit i 4 timmar och vi var framme i Strahan! Här fanns det inte mycket kan jag säga... Det var 800 invånare och 54 av dom gick i den lokala skolan. Väl hemma hos Melinda fick vi varsitt rum, dom var båba överförväntningar! Dubbelsäng och massa utrymme! Vi blev hungriga ganska snabbt så middag blev take-away, sen var det bums i säng! 

Läs mer och kommentera

3 Maj

Tid och Datum 2014-05-20 Plats Agfest, Carrick Kommentarer Inga kommentarer

 Som tur var så behövde man inte gå upp 05:30 när man var i informationstältet! Vi fick gå upp klockan 08:00 viöket var rena rama lyxen! Jag och Katie var tillsammans igen vilket vi båda två var rätt glada över! Men den här dagen visade sig bli en lååång dag. Eftersom att det fanns så mycket att se var det inte så många som stannade och ville lyssna på vad du hade att säga tyvärr. Det var en ganska kall dag också så vi hade alla kläder vi kunde hitta och alla filtar på oss! 

Hela förmiddagen var kanske långsam och det hände inte mycket under denhär tiden. Jag gick självklart och åt lite i Utaste och hade det trevlig med Katie!  Men mer än det blev det inte. 

Efter vi var färdiga gick vi tillbaka till rummen och packade eftersom att det härvar våra sita dagar på Agfest, jag och Lou-Ellen från Irland skulle åka på morgonen efter! Under tiden vi packade fick vi reda på att man tydligen hade ett party sista dagen på Agfest! Så det var bara att packa upp festkläderna och göra sig redo!  Så efter en lite siesta var vi som nya människor igen och var redo för att ha det skoj! 

Eftermiddagen som var helt awsome den dagen gick vi alla till cribroom och där stod det en dj redo att spela bra musik hela kvällen! Ojojoj vad vi dansade! Dj:n spelade till och med Aviici (en svensk pojkspoling som gör bra musik) 

jag och Katie hade jättekul tillsammans igen och kom på att vi kommer ju sakna varandra så vi delade inte på oss på hela kvällen! 

Alla skrattade och dansade! Det var så kul!! 

Läs mer och kommentera

2 maj

Tid och Datum 2014-05-20 Plats Agfest, Carrick Kommentarer Inga kommentarer

 Upp 05:30 igen då! Idag hade jag återigen turen att hamna med en exchengee, men den här gången blev det Katie från England! 

Som vanligt blev vi dumpade ute på fältet och bilar börjar rulla in vid 7 tiden. Det regnar och humöret var kanske inte på topp men vi gjorde det bästa av situationen! Eftersom att det var dåligt väder kom inte bilarna lika fort som dom gjorde dagen innan vilket betydde att vi fick stå där betydligt längre än dagen innan! Men jag och Katie gjorde som sagt var det bästa av situationen och hade det jättekul ändå! 

När klockan äntligen hade blivit 14:00 fick vi smita iväg och göra Agfest :) Jag hade redan då gjort en egen tradition , vilket var att man måste ha mat i magen innan agfest! Så vi gick raka vägen till Utaste! Efter några mumsiga maträtter var det dags att shoppa! Jag hittade ett par jeans och Katie en skjorta. Vi båda två köpte ett varsitt skärp också! Vi såg ut som riktiga cowgirls! 

Vi hittade på massor och skrattade massor! Jag och Katie kom verkligen varanda närmare den här dagen! Vi hade det superkul. 

Efter allt roligt vi hade hittat på var det dags för middag och information igen. Den här gången hade jag tur och fick vara i Rural yputh's informationstält, vilket betydde att jag skullesitta och vara social! Det är det jag gör bäst! Wihoo! 

Efter middagen var det inget kvällsgöra så alla gick direkt till cribroom och hade en väldigttrevlig kväll! Massa kortspel, skratt och dans! 

 

Läs mer och kommentera

1maj

Tid och Datum 2014-05-20 Plats Carrick, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 05:30 ringde klockan den här morgonen... 05:30!! Det var helt galet hur trött jag var. Jag var nu påväg att parkera bilar mitt i natten... Det var frost på vägen en dimman låg tjockt på fältet där bilarna skulle stå. Jag och JamJam , en till exchangee från Schweiz gick upp och blev utkörda på ett fält och föraren skrek ut lite då och då vart han behövde folk så JamJam hoppadeut först och blev kvarglömd längst ner på fältet! Haha, något man kan skratta åt! 

\r\n

Att perkera bilar visade sig vara en rolig grej! Dagen gickså snabbt att vi 12 så fick vi alla vandra runt på agfest! Jag och JamJam tog oss friheten att direkt gå till maten på området, Utaste. Eftersom att fiskning är väldigt stort här borta var jag bara tvungen att pröva deras bläckfisk! Vilket smakade helt fantastiskt! Det var bläckfisk med pesto! Mmmmm... Efter Utaste gick vi till dom 4 stora skjulen som hade lite av varje, speciellt en typisk Julpudding i Australien. De var väldigt förvånade över att schweiz och Sverige inte har deras traditionella Julpudding.. Det var alltså en fruktkaka med väldigt mycket alkohol i och det kan ha varit det starkaste jag har varit med om i hela mitt liv! Den var bara gjord på alkohol och smakade väldigt annorlunda! 

\r\n

Efter vi flopp med Julpuddingen gick vi till hästarna där vi träffade Katie från England! Både jag och Katie hade redan innan listat ut att en olympisk ryttare skulle komma till agfest och ha lektioner för några ryttare! Och det var sant!  Stuart Tinney var där och hade en workshop! Det var grymt och man lärde sig så mycket! 

\r\n

Efter denna skäna dag var det dags för middag och information igen och självklart fick jag parkering igen.. Men det här gången var det blandad förtjusning eftersom att det var  kul och man hade nästan en hel dag på sig att kolla runt i området efter men man fick ändå gå upp så tidigt. 

\r\n

Men men jag var ganska nöjd och mer nöjd skulle jag bli också, eftersom att jag hade sprungit runt på agfest hela dagen och fönstershoppat var jag ganska trött och ville väl inte ha det tyngre jobbet på kvällen, för efter middagen så var det kvälssarbete. Det visade sig att alla jobb redan hade blivit tilldelade och jag var med Cali som var en  arbetsledare  vi åkte runt i hennes bil och frågade om någon behövde hjälp!  

\r\n

Efter att vi hade patrullerat runt på området så var det dags att göra iordning för kvällsaktiviteten som alla var med på efter allt jobb. Rural youth har byggt om ett skjul till en stuga med kök och ett hängrum där alla hänger efter agfest. Det var hur trevligt som helst och alla gick dit efter allt jobb för att bara slappna av och ha trevlig! 

\r\n

Efter ett tag i "cribroom" var det dags att sova! 

\r\n


\r\n\"\"

\r\n

 

\r\n


\r\n\"\"

\r\n

 

Läs mer och kommentera

30 april

Tid och Datum 2014-05-20 Plats Agfest, Carrick Kommentarer Inga kommentarer

 Den här dagen var jag uppe innan tuppen! Jag var ute och sprang med Norge 06:45 vi tog en springtur ner till en flod och sen tillbaka! Det var väldigt skönt eftersom att det var väldigt mycket "junkfood" på agfest! 

Efter vår springtur var det sagt att vi skulle ha en stressig dag men det visade sig bli en helt stressfri dag! Vi hade inget att göra och eftersom att Nicole precis hade kommit till Agfest så hängde vi med henne in till stan. Hon hade som uppgift att följa efter en annan tjej som hette Ali. Vi ala åkte in till stan och handlade mat och kaffe, vilket var flrsa gången på länge som man fick RIKTIGT kaffe! Jag hade under veckan och utvecklat ett sug efter gurka och nötter så det var högt upp inköpslistan! 

När vi kom tillbaka till agfest igen fick vi ett jobb! Vi skulleplacera ut soptunnor på området. Nu såg man verkligen vad det skulle bli, innan var det bara ett fält som nu hade blivit ett stor område med tält! 

Jobbet klarade vi galant och nu var det dags för middag, under middagen fick vi reda på vad vi skulle göra under själva dagarna då agfest höll igång! Självklart fick jag det jobbet då man måste gå upp 05:30.... Bilparkering! Jag skulle alltså stå på ett fältoch vifta in bilar... Självklart fick jag den störst parkeringen också. 

Nu var det sista förberedelserna inför Agfest som började nästa dag! 

 

Läs mer och kommentera

Ojojoj

Tid och Datum 2014-05-20 Plats Sassafras, Tasmanien Kommentarer Inga kommentarer

 Nu har jag inte bloggat på JÄTTElänge... 

Jag har först och främst varit utan Wifi ett tag och sen har det hänt väldigt mycket under den lilla tiden som har gått! 

Jag tänkte fortfarande göra ett inlägg varje dag för jag har anteckningar för varje dag sen 30 april.  

Så hoppas ni inte blir förvånade och jag varnar för starka bilder! 

 

Läs mer och kommentera

Livet suger

Tid och Datum 2014-04-29 Kommentarer Inga kommentarer

 Igår hade jag min första dåliga dag! Jag var på sånt dåligt humör att det nästan var så att jag stannade i sängen hela dagen.. Men i stället så klippte jag gräs i 7 timmar!  Jag tror nog att jag åt 7 olika chokladbars....  Det värsta är att jag vet varför jag hade en dålig dag... Jag hade ätit sååå mycket socker dagen innan så jag fick sockerfall! Det är så mycket socker i allt här i Tassie!! Man går upp på morgonen trycker i sig en chokladdryck och två super vita toastbröd sen har du lunch och du äter du oftast också toast med choklad eller bara en chokladbar, sen har du middag och då är allt antingen friterat eller dränkt i smör eller socker... Så idag har jag reningsdag! Har varit ute och joggat med Ingrid från Norge innan frukost sen åt vi två toast med fiberbröd! Nu sitter jag här och dricker vatten och försöker iatt inte äta chokladbiten som ligger framför mig! 

Som tur är så har jag skaffat mig fina vänner här som ser och bryr sig när man är nere! Jag fick typ 5 olika sms där de skrev att jag var awsome och att så fort vi sågs så skulle jag få kramar! Hur gulligt är inte det?!  Alla är väldigt omtänksama! 

Usch ja dagen var inte den bästa så efter middagen så satte sig alla i cribrummet och myste! Vi backade till och med in bilen i skjulet så vi skulle få musik! Haha lantisar! Det var en väldigt rolig kväll med mycket skratt! 

Ikväll kommer Nicole till Agfest också! Super excited! 

 

Läs mer och kommentera

Kvällsgöra

Tid och Datum 2014-04-29 Plats I Skjulet Kommentarer Inga kommentarer

 Efter att jag hade fått bort allt gräs och duschat mig relativt ren Så var det dags för lite kvällsgöra! Vi satte på oss overalls och gick in i ett skjul där det stod 25 st demoväggar! Dom skulle bli vita igen... Så det var bara att börja måla! 

Loulou, Austria, Mirijam, Katie och mig själv i våra snygga overalls

jag och Robert tar en "selfie" ;)

 

Läs mer och kommentera

Agfest

Tid och Datum 2014-04-29 Kommentarer Inga kommentarer

 Ojojoj, vilka märkliga dagar jag har haft... 

I lördags hämtade Dale mig klockan 07:00 för att sen åka till Agfest! När vi kom fram var klockan ungefär 13 så det var direkt till lunch och sen blev det lite jobb! Jag städade i alla biljettboxar och gjorde de fina, sen på kvällen hade vi en introduktion om säkerhet och lite tips inför festvaldagarna. Efter det tände de en super stor brasa där alla stod och minglade :)

Dagen efter blev lite mer fartfylld! Jag, Lou Ellen, Ingrid och Ingrid(austria)  fyllde alla hål i marken på hela området!  Superskönt för att man fick röra lite på sig! Sprang runt i linne hela dagen för att det var sånt bra väder!

Efter att alla hål var fyllda så fick jag en grästrimmer! Då var det dags för att trimma gräset på hela området!  Herregud var jag klippte! Jag var helt täckt i gräs! Värsta med allt vara att ibland låg det stenar och hårda ting i gräset som då sköts i världens fart mot mig... Whää! Har massa blåmärken nu! 

 

Läs mer och kommentera

Joey the Kangaroo

Tid och Datum 2014-04-25 Kommentarer Inga kommentarer

 JUST DET!! 

Jag har ju varit på Bongorong Wildlife Sanctuary den här veckan! Jag kan checka av från min bucketlist : träffat en koala och klappat en känguru! Wihooo! Det var super häftigt! 

Jag var väldigt glad över att åka just till Tasmanien för jag hade hört att Tassie inte har kängurus utan bara wallabys! Alltså en mindre art av känguru eftersom att kängurus kan bli upp till 2 meter långa och det känns lite obehgligt att stötta på en sån när man går på prommis! 

Hur som helst så jar ju självklart Tassie också kängurus och det var min värdfamilj ganska snabba på att tala om och visa för mig! På Bongorong Wildlife Sanctuary så hade de tagit in sjuka/övergivna/hjälplösa vilda djur! Hur snällt är inte det? Dom hade alltså tagit in typ hundra kängurus som hoppade löst inne i området. Det var väldigt trevligt men ändå lite läskigt eftersom att när man kom in fick man en liten påse med kängurumat och det hade ju alla kängurus lärt sig! Så man hade ju minst fem STORA kängurus runt sig hela tiden... Och en av de saker jag gillade på det här stället vara att alla kängurus hade namn! Varenda litet djur var viktigt! Vilket var kanske skönt att veta, för det flesta zoo behandlar inte sina djur bra! 

En Känguru följde efter mig hela tiden, vilket var lite obehagligt i början men tills sltut fick han som han ville och åt upp all mat jag hade! Det var Joey! Riktigt matvrak tydligen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter all mat som Joey åt upp gick vi vidare till koalan!  Åååh den var så söt! 

 Tydligen så äter Koalan eucalyptus-löv men bara en viss sort för att den är så kräsen! Och i de löven så finns det inte så mycket näring vilket gör att koalan blir trött och sover minst 20 timmar per dag! Det visst jag verkligen inte! Och en annan cool grej är att Koalan har två kända släktingar , wombat och drop-bears! Wombat ser  nästan likadan ut men lever på marken och får i sig mer näring så den är riktigt snabb! Den gräver stora håll i marken och bor i dom hållen!  Drop-bears bor i träd , som koalan men dom här jäklarna är riktigt elaka!jag blev varnad för domigår, dom sitter inträden under natten och när något de kan äta går under trädet hoppar dom ner och attakerar! Helt galna! Så om man ska gå ute här på kvällen får man ha en ficklampa och låta så mycket som möjligt... Allt är liiiite ösäkert här nere! Haha  

Läs mer och kommentera

Veckan innan agfest

Tid och Datum 2014-04-25 Plats Leslie Vale, TAS Kommentarer Inga kommentarer

Jag hinner aldrig blogga! Jag gör saker hela tiden här! 

Den här veckan har varit lite som att vara hemma faktiskt! Jag har hjälpt Liz, Mamman i familjen med  hennes lägerskola. Hon har haft 15 barn som har springt runt och hoppat upp och ner på alla hästar här på gården! Det har varit väldigt lärorikt att vara med faktiskt eftersom att jag kan träna min engelska med barnen! Jag satt ofta med på teori lektionerna och försökte lära mig de engelska termerna för alla hästens delar och utrustning! 

Hon hade delat in gruppen i tre så en äldre, mellan och en liten. De små hade väldigt svårt med att få sin häst att först gå framåt, sen styra, sen få den att fortsätta gå framåt och sen stanna.... Väldigt svårt! Men vi alla lär oss någon gång! 

Eftersom att lägret började 9 och slutade 16 och jag var ute och sprang i både sol och regn så var man ju lagom trött när man kom in igen... Snark sa det bara så sov man!  En kväll visade Liz bilder från när hon var i afrika men både hon och jag höll på att somna så vi gick och la oss :D 

igår var jag och nicole ute på middag med nästan alla "exchanges"  och några från rural youth! Det var superkul! Alla "exchanges" är jätteroliga och vi trivs super ihop! Vi åt på en resturang som hade en typisk australiensk rätt tydligen! Parmi? Kykling-snitschel???? (Först och främst kan jag inte uttala snischnel och inte heller stava det.. Det var vädligt kul igår runt bordet...) med mozarella och tomatsås och suuuupergoda pommes till :)) såååå gott!  Efter vår otroliga matkoma gick vi till ett ställe där Tori (nicoles vän) spelade och där var vi tills 01 kanske? Vi hade superkul! 

Idag däremot blir det lugn bildag! Just nu sitter jag och väntar på att min tvätt ska bli färdig så nag kan stoppa i en till maskin och sen ska jag diska och sen förhoppningsvist kommer Tori att hämta upp mig och mitt bagage så åker vi till Agfest!  Det ska bli superkul! För er som undrar vad Agfest är så länkar jag den här http://www.agfest.com.au det ska bli helt galet! 

Aja, nu ska jag diska innan någon annan hinner före! Tackåhej leverpastej! 

Åååååååhhhhhh.... Leverpastej.... 

 

Pusselipuss

Läs mer och kommentera

Första veckan

Tid och Datum 2014-04-21 Plats Leslie Vale, Tas Kommentarer Inga kommentarer

Nu har första veckan gått och enså länge är allt bra! Jag och Nicole har hittat på massa roliga saker, hon är superrolig! I början av veckan jobbade Nicole så jag var på gården med hennes Mamma och Pappa, hjälpte till med hästarna och lite runt huset och sånt! Jag har känt mig riktigt lantlig! Plockat hästnajs, huggt ved, krattat, ridit m.m. Det är verkligen livet det här! 

På fredag fick Nicole ledig och vi bestämde oss för att fira detta med god mat och dryck! Så vi gick på restaurang med hennes vänner och en till utbytesstudent! Hon var från Norge!! Jag kunde prata svenska med henne, men eftersom att jag är riktigt dålig på att förstå norska,dansk och finska så fick hon prata engelska väldigt ofta eller så bara nickade jag och såg glad ut :) haha  

Det var jättetrevligt och vi fick träffa en del som skulle med till agfest nästa vecka, vilket var ganska skönt eftersom att jag börjar bli lite orolig för den veckan! Jag har försökt att få reda på vad den veckan kommer att innehålla men allt är lite luddigt... Jag har fått redan på att jag ska, i en hel vecka bo i ett tält med en annan person och jobba på en superstor marknad/event! Och tydligen får de som varit med och organiserat allt rum och sängar, som tur var så har jag träffat en som organiserar allt och Jag har paxat hans säng! Håll tummarna så slipper jag frysa! 

Sen under helgen så satte Nicole mig i hennes bil så gjorde nårga turistsaker! Upp i bergen, female Factory, Hobart, och en marknad de har varje lördag, Salamanca Market. Helgen var full med roliga saker! 

Igår, Söndag åkte jag, Lou Ellen från Nord Irland och Mirjam från schweiz till Bruny Island och tittade på olika turistattraktioner. Bruny Island är en liten ö 30 min utanför Tasmanien. Det var jättefint! Vi åkte över med färjan och när vi kom fram stod Lou Ellen och Mirjams värds pojkvän där, redo för att visa oss alla saker! Väldig tur att vi hade bil, annars hade det tagit oss flera timmar att ta oss runt ön i småduggande regn!

Idag har vi varit inne i hobart och köpt en ny jacka och två underställströjor till mig eftersom att jag inte hade med mig TILLRÄCKLIGT VARMA KLÄDER. Efter det tog vi en brunch med Tani och Tori i stan. Alla är så snälla och trevliga här nere! Tackar alla gudar för det!  Nu sitter vi här i soffan och tittar på revenge och chillar galet! För ikväll blir det vandring till Snug tearfalls! snug är en liten stad här och Snug tearfalls är en vandringstig som leder till olika vattenfall! Supercoolt! 

Så nu ska jag titta vidare på Revenge och vila lite inför vandringen! 

Läs mer och kommentera

Livet amigaz!

Tid och Datum 2014-04-17 Kommentarer 2 Kommentarer

 Livet kan ju faktiskt inte bli mycket bättre! Dom här två dagarna har varit fantsticoooo!

Eftersom att familjen bor på en liten ranch så är det alltid saker att göra! Igår fick jag följa med pappan i familjen och jobba lite i deras trädgård i andra huset tvärs över gatan, vi mata härstarna och började fixa i trädgården. Under tiden pratade vi om massa olika saker till exempel att man kan ta sitt körkort när man är 17 här i Tassie! Måste bara säga att det är ett väldans tjat på att jag ska köra deras bilar men känns lite osäkert eftersom att jag 1. Inte ens har körkort 2.DOM KÖR PÅ FEL SIDA AV VÄGEN! Helt galet.... 

Efter att jag hade jobbat i trädgården lite åkte jag och Nicole till affären och handlade lite inför middagen hon och jag skulle laga i hennes hus, när vinvar i affären träffade vi en annan värd och en tjej från England som var här på utbytet! Katie, hon var typisk brittisk! 

När vi kom hem till Nicole gjord vi en god middag och tittade på transformers! Mina favoritflimer!! :) 

 

Idag har jag varit med Mamman hela dagen, först gjorde vi lite sysslor med hästarna och jag lärde mig ett nytt ord för hästbajs!! Mineurer???? [minjurer] haha väldigt fint ord för bajs! Hehe  sen har jag kollat på alla lektioner. Det har varit väldigt lärorikt att få se skillnaden på hur man behandlar djur  från land till land!  Det är stor skillnad! Men inte på ett hemskt sätt :) jag har redanfått en favorit häst här som kallas för "the gentle giant" han är super söt och har så långa ben att han snubblar väldigt ofta xD  idag har jag också varit ute själv på en häst som heter Summer!

 

Men nu ska jag gå och lägga mig för jag och nicole ska upp tidigt imorgon!  Pusselipuss!  

Läs mer och kommentera

Framme!

Tid och Datum 2014-04-15 Plats Hobart, Tasmanien Kommentarer 2 Kommentarer

 NU ÄR JAG FRAMME! Och allt är så mycket bättre än vad man kan tänka sig! 

Jag blev hämtat på flygplatsen av Kate som håller i allt, sen tog vi hennes amerikanskt stora bil till min värd! Bara bilresan dit var en sak i sig! Jag såg två mini-kängru (valabies?) när vi har kommit ut en bit på landet svänger vi in på ett uppfart där min värds föräldrar bor! Det visar sig att familjen äger en "ridskola"! Lucky me? ;) 

Allt är så idyliskt! Mamman pratar så grov australienska så man hör knappt vad hon säger, men gug så trevlig hon är! Nu sitter jag i mitt nya rum för den här veckan och det är niiiiice! 

Jag kan inte fatta att jag är här, att jag fixade 32h flyg och att jag bor hos en främling och pratar bara engelska! 

Nu måste jag sova för här är klockan 23:10 och det är sovdags för länge sen här! 

 

Hoppas ni har det bra!!

 

pusselipuss 

Läs mer och kommentera

Tassie here I come

Tid och Datum 2014-04-14 Kommentarer Inga kommentarer

Läs mer och kommentera

Frankfurt- för stort

Tid och Datum 2014-04-14 Kommentarer Inga kommentarer

 Åh herregud!  Sitter och äter en mozarella-pestomacka! Det är supergod! 

Nu mina vänner sitter jag på europas tredje största flygplats, 53 miljoner människor passerar den här flygplatsen varje år! Det är helt galet att jag är en av dom som inte bara passerar utan gör min livsresa! 

Början av resan var lite strulig, glömde bankdosan hemma och visum var i fel namn... Men nu har jag kommit i väg och har tagit mig till frankfurt som sagt var! Flyget hit var kort men kändes som en evighet!  1,40 h... Nästa flyg går om 2 h ungefär och det är mardörmmsturen på 12 h..... 12h på  airbus 38 till singapore! 

Det klarar jag nog....Allt känns helt galet det är så mycket folk, så mycket flyg, så många timmar! Att hitta internet var inte heller det lättaste! Var tvungen att åka sky-train och gå i nästan 2timmar för att komma till gaten! Det är helt galet! 

Hoppas ni alla har en bra måndag! Puss och kram vi "ses" senare! 

 

(Blev lite bråttom med internet har bara wifi i en timme gratis!) 

Läs mer och kommentera

Tur i otur

Tid och Datum 2014-02-13 Plats Stockholm, Sverige Kommentarer Inga kommentarer

 Hej allihop! 

Nu är det snart slut på den här veckan och i morgon vankas alla hjärtans dag. Min kväll kommer spenderas med min bättre hälft Yasemin!

Den här veckan har jag haft stor fokus på försäkringar! Eftersom att jag är i Tasmanien längre än 45 dagar som hemförsäkringen täcker så måste jag täckna en reseförsäkring! Tydligen så får man inte täckna en reseförsäkring med ett annat bolag så det blir till att betala 1000 kr till då!

just det! Självklart så har jag otur.. Jag skrev i förra inlägget att jag hade bokat resan så att jag är borta i 93 dagar och att jag antagligen kunde boka om den så att jag slapp betala 1000 kr till! Det hände ju inte, resan går inte att boka om så nu måste jag söka det dyra visumet..  Det är verkligen ett tips till er som vill ut på en långtidsresa! Kolla upp visum INNAN du bokar resan! 

Så resan till resan fortsätter!  Längtar såååå mycket!  Har mailat fram och tillbaka med min kontaktperson i Tasmanien!  Allt låter så bra!  Ska skriva om det när det börjar närma sig :) 

 

godnatt allihopa!

 

puss och kram Sannah

 

 

Såhär glad är jag på jobbet!

 (Jag jobbar på förskola och JA det är bästa jobbet)

Läs mer och kommentera

Ifye

Tid och Datum 2014-02-09 Kommentarer Inga kommentarer

Läs mer och kommentera

Längtar

Tid och Datum 2014-02-09 Plats Stockholm, Sverige Kommentarer Inga kommentarer

  Hejsan allihopa! 

Det här är min resadagbok som jag kommer ha med mig under tiden jag är på IFYE-utbyte i Australien! Jag är så glad över att jag har fått tillfället att åka på det här utbytet! I min resedagbok kommer jag att skriva om ALLT! Både innan och efter resan. 

Jag kan ju börja och berätta om själva IFYE och dess syfte. 

IFYE är den engelska förkortningen för International 4H (farm) Youth Exchange, alltså det internationella lantungdomsutbytet, som grundades 1948.  Utbytet har olika syften, så som de kulturella målen som att vara ambassadör för sitt land, uppleva andra sätt att leva inomramen av värdfamiljen och därigenom väcka en större förståelse för främmande förhållanden. Utbytet möjliggör även en fördjupad erfarenhet och förståelse av värdlandet! Utbytethjälper även människor och länder att komma närmare varandra och därmed bidra till världsfreden. 

 Så nu när ni vet lite mer om IFYE så tänkte jag berätta lite mer om den här veckan!  

Den här veckan har jag bokat min biljett till Tasmanien! 14 april åker jag och blir borta i tre månader! Jag bokade resan via reseguiden vilket hjälpte mig väldigt mycket eftersom att de jämnför priserna på ALLA flygbolag! Superbra. Efter det letade jag efter visum vilket var väldigt dumt eftersom att de flesta länderna har ett visum som gäller i 12 månader men man får endast vistas i landet i 90 dagar per besök. Jag har bokat min resa så att jag är borta i 93 dagar!! Som tur var kan man ändra datum på flyget så jag slipper betala 1000kr för tre dagar! 

Idag har jag också skaffat mig ett nytt bank kort från ICA banken! Dom har gratis uttag utomlands! Superbra jag tänkte nämligen inte ta ut och växla alla mina pengar. Det känns lite osäkert! 

Nu tänkte jag sitta och kolla lite på försäkringar! Så klumpig som jag är så lär det behövas.. Hoppas bloggen uppskattas och lämna gärna kommentarer! Gärna lite tips! 

Puss och Kram Sannah 

Läs mer och kommentera