två mormorar på vift .. igen

kulturresa
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Teneriffa och kläder...
Teneriffa...
Dagbort borta...
Bannabulla från Rom...
Rom - favorit i repris...
Wien - hemfärd...
Wien - dag fyra...
Wien - dag tre...
Wien - dag två...
Wien - dag ett...

Kommentarer

16/10 av Carina
Väntar nu med spänning på

12/10 av Carina
Kommer det ingen bild på

31/07 av Marie
Låter mycket spännande. R

29/07 av Carina
Skönt att ni kom fram som

22/07 av Marie
Tycker det är hysteriskt

Följ denna dagbok

RSS-feed

Teneriffa och kläder

Tid och Datum 2019-02-04 Kommentarer Inga kommentarer

Nu ska ju mormorerna åka på solsemester och då blir det extra jobbigt med kläder och packning... nja viss erfarenhet har vi ju från resan till Cypern. Och alla andra packningar för övrigt som alltid är en egen historia. Men nu är det ju bekymmer med vinterkläderna... dom behöver vi ju inte där men här.. ska vi behöva släpa med vinterjackor och stövlar till Teneriffa ... hur ska det här bli? 

Men nu förstår ni mormorerna hade ett litet digitalt rådslag och sen bokades parkering i huset mitt emot flygterminalen.. ja det är ju förstås ett parkeringshus... och där kan vi klä om inför solresan. Nej nej vi tar inte på baddräkten redan där, den får komma på sen, men vi kan lämna de vintriga jackorna och stövlarna i bilen. Smarta är vi!

Som grädde på moset behöver vi inte sopa snö och skrapa bilen när vi kommer hem... man vet ju aldrig.. även i Göteborg kommer snö även om det mest regnar på tvären. 

Vi har rekat lite också vad man kan göra på Teneriffa. Riddarspel någonstans i nån borg, båtturer till nån grannö eller fara upp till vulkanen Teide. Men vulkan avråds för personer med nån funktionsnedsättning då det är högt att gå... såå... vulkan utgår pga av mormorernas ”dåliga höfter och rygg” 

Båtturer utgår pga viss rädsla för att vara på havet... och riddarspelen är så sent på kvällen... 

Men det blir en supermysig resa... en mormor sitter under parasoll och läser.. den andra pressar i solen... och så finns det wi-fi så då måste man ju kolla alla social media.. supersociala

Men en skvätt bubbel ska väl intas på balkongen 👍

To be continued..

Läs mer och kommentera

Teneriffa

Tid och Datum 2019-01-20 Plats Bad Igen Kommentarer Inga kommentarer

 Nu ska det badas igen. Mormorerna fick blodad tand efter semestern på Cypern.... men snart ska det badas på Teneriffa 

Läs mer och kommentera

Dagbort borta

Tid och Datum 2019-01-20 Plats Hemma Kommentarer Inga kommentarer

Så det kan bli... resedagboken har varit borta och nu är den framhittad igen.. mormorerna har ju rest och det hade varit roligt att dokumentera... sol i bad på Cypern.. 

Läs mer och kommentera

Bannabulla från Rom

Tid och Datum 2018-03-16 Kommentarer Inga kommentarer

Nä ju jädrar blev det fel... Vatikanen meddelar att Påven aldrig utlovat några nyp.. i alla fall inte till kvinnor.. Man säger också i bannabullan till mormorerna att sånt förtal inte får spridas. 

Mormorerna får göra en pudel och säger att i boken (ja inte Bibeln då) står det faktiskt att man kan få nyp av Italienare men det kan ha feltolkats eftersom det aldrig hänt..

Nu hoppas mormorerna att vi får komma och besöka påven och titta på spiran... 

Läs mer och kommentera

Rom - favorit i repris

Tid och Datum 2018-03-04 Plats Rom Kommentarer Inga kommentarer

 Ja så blir det. Mormorerna gör en favorit i repris.. det blir Rom i maj! Inte för att vi tror att vi får nått påve-nyp...ja i baken alltså..(kanske man kan reklamera boken som utlovade det) utan för att det är en fantastisk stad. 

I går var det sedvanligt en planeringskväll hos en mormor. God mat och så lite dryck och hej o hå vad det planerades 👏 Stenbumlingar på tvären och höjden ska beses, nån slags trädgård och kanske vi vågar oss upp i spiran på påvens kyrka...

Rom i maj.. ca 23 grader varmt.. bara det känns som gott tecken för att det blir en mysig resa. Dessutom är nog Proseccon lovlig på en uteservering från 1 maj..

Läs mer och kommentera

Wien - hemfärd

Tid och Datum 2017-07-31 Kommentarer Inga kommentarer

Ja då var det slut på det roliga igen. Idag åktes det hem. Ja först frukost med ägg och frukt som sig bör denna resa. Vi kommer kräkas på ägg... men hur eller hur så tog vi bussen till flygplatsen i myyycket god tid som mormorer brukar göra. 

Lite shopping och ätande.. och sen började det. Förseningen alltså.. 10 minuter blev till 30 minuter innan vi flög iväg... Mellanlandning i München igen och där körde vi armbågar i alla som var i vägen och sprang till Gaten. Vi hann.. men väskorna sprang inte lika fort 😳🙄!? 

Framme i Göteborg fick vi stå med lång näsa när väskorna inte kom... väskorna kom hem efter några dagar..

Sammanfattning av resan: svettigt men en mycket trevlig stad att åka till! Apfelstrudel med vaniljglass och grädde!!!! Mycket Mums!! Schnitzel också mums!

Nästa gång mormorerna reser... ja gissa... favorit i repris

 

 


 

Läs mer och kommentera

Wien - dag fyra

Tid och Datum 2017-07-31 Plats Wien Kommentarer Inga kommentarer

 Nu förstår ni.. nu kom mormorerna på att de kunde åka nån green line upp i bergen till nån utsiktsplats! Först red line och sen byta. Vad byter vi till jo en buss med AC!! 

Vi åker uppåt o uppåt och det är fantastisk! Underbara vyer och byar.. som tyvärr inte gick att ta kort på genom bussfönstret. Sen rusar vi ut och tar en massa kort på utsikten.. sen rusar vi fram och får oss ett glas vin.. hmm det blev ett halvt eftersom nån sa .. big one.. gick inte ner.. resten fick stå kvar 😊 

Underbar utflyckt och bara synd att vi inte kunde stanna och gå ut på fina ställen.. typ den lilla byn med jättefina trädgårdar. 

Hemmakväll igen... svettiga och i morgon är det hemfärd 😢

Läs mer och kommentera

Wien - dag tre

Tid och Datum 2017-07-24 Plats Wien Kommentarer Inga kommentarer

Nu jädrar skulle det turistas! En heldag vid och runt Schloss Schönbrunn! Tyvärr hade halva jordens befolkning tänkt detsamma...

 Nåväl efter en ordentlig frukost med äggröra, bacon och frukt (bröd var bannlyst denna resa) så for vi iväg med red line för att byta till yellow line som skulle ta oss ut till Schlosset. Vidrigt varmt så vi var inte så ståndsmässiga när vi anlände till det fina... ni vet blöta på ryggen och byxorna sitter fast i baken..

Väl där så fick vi veta att det var väntetid 1.5 timma för att komma in.. Mormorerna tog ett glas vin och hade rådslag.. ska vi eller inte.. "jo är vi nu här ska vi väl gå in"

Vid biljettköpet kom straffet.. ni får vänta 2.5 tim.. alla från Japan, Kina eller nått var där.. (de hade dessutom nån ny innegrej.. paraplyer hela tiden)

Vi kanske kan åka häst o vagn upp till den fina utsiktsplatsen sa en mormor förhoppningsfullt.. det gick inte.. man kunde åka ett litet tåg men det var fullt.. Gå var inget alternativ, för långt och varmt! 

Så vi intog en god lunchsallad med Apfelstrudel till dessert! Såå gott!! 

Sen gick vi in i schlosset och det var varmt.. 22 rum med överdåd men lite intressant ändå att se hur de levde

Efter denna väntans dag åktes "helvetesbussen" hem igen... 

Återigen en hemmakväll med ost, vin och korv på rummet

 

 


 

Läs mer och kommentera

Wien - dag två

Tid och Datum 2017-07-22 Plats Wien Kommentarer Inga kommentarer

Dag två for vi upp som kanonkulor.. nja vi vaknade och masade oss upp kl 8.00och undrade hur det hade gått till.. sovit 12 timmar 😳 

Men ner till frukost och sen skulle det turistas!

Efter tio minuter var vi svettiga igen .. ja värmen förståss.. inte att vi gick fel på något sätt. Vi hittade Stefanskyrkan lätt som en plätt. Den gick vi inte in i .. mörk och dyster! Sen gick vi på fina gatan med alla lyxbutiker.. dom gick vi inte heller in i.. för varma.. och rätt som det var så var vi framme vid hästskolan. Den gick vi in i.... eller vi sprang två trappor upp när vi väl hittade rätt ingång från nån slags bakgård. Nu kan vi tala svettigt! Föreställningen hade ju redan börjat och vi betalade sittbiljetter (som vi inte nyttjade för där såg vi inget typ) 

Efter hästföreställningen undrade den ena mormoren "ska vi inte åka en rundtur med häst o vagn för en gångs skull" ... hmm sa den andra mormoren.  Ska vi inte åka hoppe-på-buss sa hon i stället?

Hmm sa den första mormoren och gjorde ett snabbt överslag... sitta i en stekande sol i en vagn bakom varma, fisande hästar...kanske bättre med buss....

Så vi gick vidare och hittade restaurangen där vi skulle äta schnitzel så då gjorde vi det!

Sen köpte vi två-dygnsbiljett på hoppe-på-buss och åkte red line.. en timma.. Bussen hade ett slags plasttak som inte skyddade ett dugg mot värme och sol.. nästan ingen vind från fönstren... sjöblöta av svett efter tio minuter...

Efter den pärsen gick vi hem..

På vägen hem köpte vi lite förnödenheter typ vatten, goda ostar, frukt och vin som intogs till kvällsvickning på hotellrummet. Det var mums och så vart det kväller igen...

 


 

Läs mer och kommentera

Wien - dag ett

Tid och Datum 2017-07-22 Plats Wien Kommentarer Inga kommentarer

Jaha då kom väl mormorerna iväg till Wien då. Tidigt från Motala för det kan ju hända nått.., och jo det gjorde det. Det fanns nästan ingen parkeringsplats kvar. Lite svettigt blev det. Men vi blev invisade i ett p-hus till slut.

Sen gick det bra och vi anlände på em enligt tidplan. Tog en buss in till stan och sen blev det svettigt igen .. inte bara den tryckande värmen.. vi visste inte vart vårt hotell låg.. Vi var där vi skulle men såg inget hotell. På med GPS:en och så gick vi några meter framåt, några meter åt sidan och tillbaka. 

Sen blev vi trötta av allt folk som gick omkring och såg ut att veta vart dom skulle. Svettiga var vi.... Frågade en vänlig man om han visste vart vi skulle.. eller nja om han visste vart vårt hotell låg.. Det låg typ 50 meter bort..

Jättefint och kallt rum.. ja AC:n åkte ner till frysgrader. Stor balkong 👍 (Fast man fick värmeslag så vi kunde inte sitta där mer än mitt i natten) 

Sen ut och reka lite för mormorerna behövde äta. Bra ställe 100 m bort där vi åt o drack lite gott. Sen hem igen. Två dödströtta och svettiga (det var avduschat) mormorer släckte lampan kl 20.00 och sa suss gott. Det är ett fritt land vi lever i och då får man lägga sig när man vill! Hur det förhåller sig med den saken i Österrike struntar vi faktiskt i.

Läs mer och kommentera

Semester i Göteborg

Tid och Datum 2017-07-16 Plats Göteborg Kommentarer Inga kommentarer

Nu är det snart dax för en liten tripp till Wien.

Vad gör mormorerna då? Jo tar en liten semestertripp till Göteborg. Göteborg är en stad i Sverige.. den näst största. Men det visste vi redan. Nu var det så att det officiellt skulle kattvaktas och det gjordes det.. sen turistades det iaf två dagar.. 

Det åktes buss, hiss, plattbåt och spårvagn. Sen tog vi hästarna förståss.. apostlahästarna

Hiss åktes upp till Heaven 23 i Gothia Towern. Där åts en räkmacka de Lux .. eller iaf halva.. resten kunde tagits med i doggybag hem till kissen.. heter det kissybag då?

Spårvagn åktes långt och länge. Har man kort så.. ända ut till Saltholmen vid havet. "Vi kan väl åka och kolla"

Padda är en platt båt i Göteborg som man inte sitter särskilt bekvämt i när man åker runt i kanaler och hamninloppet. Man får ducka ordentligt när man åker under alla broar.. trevligt ändå

Ja i Haga och Majorna gjordes också en visit under turistandet... Besökte den där Röda Sten.. men osäkert om vi såg rätt sten...

Sen blev det två dagar med slappa på altanen.. läsning, läsning och stickning

Och kisse mådde jättebra 👍 


 

Läs mer och kommentera

Nästa resmål Wien

Tid och Datum 2017-01-22 Plats Wien Kommentarer Inga kommentarer

  Ja jädrar nu ska mormorerna åka till finkulturen! Wien med Schönbrunn och spanska hästskolan.. Det är en slags skola för vita hästar... Zeppelinare heter dom .. Nej nej det är väl ett forntida flygplan och det är vi inte intresserad av. Lipizzanerhäsar är det. (Det är kanske så att bruna hästar har en egen skola? Ryktesvägen sägs det dock att zepp.. Lipizzanerhästar föds bruna 🙄...) Det här måste ju mormorerna kolla upp. Man kan väl inte bleka hästar.. 

En ordentlig schnitzel ska väl ätas .. Och möjligen en hoppe-på-buss.. 

Hur kom sig detta resmål kan man undra? Ja det gick lite undan där med bokning så det undrar vi också. Men det känns som att det blir lite nytt efter allt Italien, inget fel på Italien, om nu nån tog illa upp. Det känns bara som att Wien är liksom lite förmer och finare.. Nej inte än Italien förstås och nu har det visst blivit lite tilltrasslat igen.. Vi vill ju inte bli bannlysta av påven och hans gubbgäng, så framöver blir det kanske en återresa...

Men nu lockar några sommardagar i Wienna.. Hotellrum med balkong för sköna kvällsstunder.. bara det 👍 

Mer planering och tankar kommer längre fram... 

 

 

 

 

Läs mer och kommentera

Hemresedag

Tid och Datum 2016-08-04 Kommentarer Inga kommentarer

 Eftersom mormorerna blivit uppmanade (via mail) att infinna sig på flygplatsen i god tid på grund av utökade säkerhetskontroller så gjorde vi det. Kändes lite sådär eftersom det var oroligt lite varstans i världen..

Nu brukar ju mormorerna alltid vara i god tid.. men nu tog vi i lite till. Vi kan ju alltid gå runt i butiker på flygplatsen.. Pengarna vi har kvar kan vi shoppa upp där..  

Ingen särskild säkerhetskontroll mötte oss och ingen shopping heller för den delen. Det fanns typ två små butiker.. en med parfym och en med sprit och godis.. Jo det slank med nått lite.. Ja ingen sprit då men lite annat och så var pengarna slut. 

Så även resan som gick väldigt fort

 

 

Läs mer och kommentera

Söndag och utflykt

Tid och Datum 2016-08-04 Kommentarer Inga kommentarer

 Uppstigning kl 04.00 för att åka till Krakow och Auswich. Regnigt och grått som sig bör en dag som denna. Hämtades kl 05.20 vid hotellet för transport till tågstationen ca 500 m bort. Den snälle chauffören såg till att vi fick biljetter och kom på rätt tåg..

Tre timmar på expresståg.. Medhavd frukost bestående av yoghurt och bigarråer intogs. Mormorer är finurliga så skedar till yoghurten gjordes av det lilla locket. Vad roligt nu får vi se lite av landet också sa vi innan.. Vi såg ingenting, ingenting och ingenting. Jo ett o annat hus här o där var annan timma typ. Kissa på tåget var en upplevelse.. Blev lite dragit om rumpan.. jo det var fritt fall ut i det fria.. Framme i Krakow blev vi upphämtade av en ung man som skulle forsla oss i en minibuss till Auswich ca en o en halv timma bort.

Två timmars guidad vandring i det som måste varit helvetet på jorden för så många människor. Helt ofattbart! Därefter vidare transport för ytterligare en timmas helvetesvandring i Birkenau. Den där tågstationen..där någon stod och pekade åt vilket håll man skulle gå.. Fy satan! 

På tillbakavägen somnade mormorerna som små grisar i bussen. Det gör alla sa den unge mannen som körde oss.

Tillbaka i Krakow hade vi tre tim egen tid. Å vad trevligt då får vi se den staden också.. Eller hur.. två dödstrött och hungriga mormorer orkade bara få i sig lite mat i det stora shoppingcenter som tågstationen var hopbyggd med. Sen tre tim hem igen med tåg och upphämtade av samme trevlige chaufför som på morgonen. Hemma ca 23.30 efter en låång dag

En dag med synintryck och upplevelser som för alltid kommer finnas kvar i minnet. 

 


 

Läs mer och kommentera

Turistande i Warsawa

Tid och Datum 2016-08-04 Kommentarer Inga kommentarer

 Uppe med tuppen för att äta frukost. Helt fantastisk! Det fanns allt.. Ja nu åt vi inte allt men det kändes så. 

Sen tog vi våra citymaps och promenerade iväg med sikte på gamla stan. Hör o häpna ingen hoppepåbuss! Mycket trevlig vandring och vi hittade rätt på en massa intressanta sevärdheter. Typ en slags samling av militärer som tatoade på nått torg.. Mycket poliser överallt så vi förstod att det var nått viktigt som skedde.. 

Nedslag på en liten uteservering i gamla stan. Viss språkförbistring gjorde att det lilla tilltugget visade sig vara en hel ostbricka.. Fick vi lingonsylt till undrade en mormor över en liten burk med nått rött i. Jättegod marmelad till ostarna. Dagens lunch och hur mysigt som helst! 

På hemvägen var det ett annat ståhej på "militärtorget". Då var det nån polishögtid. Och presidenten var där och talade med dom.. Säpo eller vad dom nu heter var överallt 

Hem och vila fötterna en stund för sen jädrar så blev det shopping. Jojomen det finns kläder för babusck... nej mormorer förståss i Warsawa. 

Dagens middag intogs på hotellrestaurangen för då var vi trötta och orkade inte gå nånstans. Gott men pianospelaren som underhöll var väl lite högljudd enligt oss..

En fin dag i en fin del av Warsawa. Tänk att det bara var grus efter kriget och nu så fint efter återuppbyggnad! 


 

Läs mer och kommentera

Dag 1 i Warsawa

Tid och Datum 2016-08-04 Kommentarer Inga kommentarer

 Ja mormorerna kom fram i god ordning medelst buss till Warsawa. Ja först flög vi förståss annars hade det blivit lite jobbigt. Första frågan.. var är vårt hotell.. Jo vi såg det men hur i hellskotta kommer man över den breda gatan? Har dom inga övergångsställen här? Näe man fick gå under.. Ungefär som Mora träsk.. Vi kan inte gå över den, vi kan inte gå runt den, vi får gå under.. Kulvertar med massor av små butiker 

Incheckning i vårt lilla rum sen ut och reka. Mat på en trevlig liten restaurang. Räknade fel på valutan och förolämpade vår servitris med alldeles för mycket dricks.. Hittade det stora shoppingcentret som vi inte orkade gå så mycket i.. Sen upp i skybaren på hotell Mariott. 40 våningar upp för en drink i plåtmugg.. Visserligen med blommor o blader fint värre men gott nja sådär

Fin utsikt över staden dock

 

Läs mer och kommentera

Ny outfit i Polen

Tid och Datum 2016-07-12 Kommentarer Inga kommentarer

 Nu är det nära till Warsawa. Ja nu har vi ju inte åkt än så det är väl lika långt bort som förut. Men nu är boardingkorten ( flygbiljetterna typ) utskrivna enligt gammal ordning. Ja hur gammal den ordningen är att skriva ut på nätet är lite oviss. Många blev det dock både i svartvitt o färg.. de var små och de blev inte större ju fler man skrev ut?! Nu har vi en hel bärkasse full med papper och kan göra sittunderlag..

För övrigt är det samma visa igen.. Vi kollar väderappar med jämna mellanrum (små fyrkanter i telefonen där man kan se väder på ställen där man inte är) frågan är vem som bedömer vädret och talar om hur det ska bli.. Olika varje gång.. Nu ska vi inte gnälla det är säkert jättesvårt att titta i en fyrkant o sen bestämma vädret...

Fyrkanten säger att det ska bli regn. För att undvika att en mormor sticker ut ögonen eller har ihjäl någon med paraply så är nu regnponchos inköpta! Jättefina svart/grå jaguarmönstrade finurliga saker som är nerpackade i platta små påsar.. Hur dom ska komma tillbaka dit får bli en utmaning! 

Två stycken lika dana terroristponchos eller burkaponchos... Det här kan sluta hur som helst..

Återkommer så småningom .. 

Läs mer och kommentera

Warsawa, Krakow och Auswich

Tid och Datum 2016-06-18 Kommentarer Inga kommentarer

 Ja nu är det bestämt! Den lilla utflykten blir spännande. Efter mycket om o men och velande så bestämde sig mormorerna för att ta en sväng till Auswich. "Vi är ju så nära så vi måste ju".  Hmm nära o nära.. Det tar tre timmar med tåg att komma dit! 

En mormor har ägnat en vecka åt att boka resan från Warsawa till Auswich... Att det tog en vecka berodde mest på att bokningen och kommunikationen skedde på utrikiska..

Men nu så.. En heldag blir det. Avfärd 5.20 från hotellet till tågstationen. Vi beräknas vara tillbaka vid 23.00 igen 😴💤 

Rapport om hur det blev kommer....

Läs mer och kommentera

Mormorerna ska på utflykt

Tid och Datum 2016-05-21 Plats Warsawa Kommentarer Inga kommentarer

 Nu jädrar går dä unnan... Mormorerna ska åka på en liten utflykt till Warsawa. Hann inte hem från Neapel knappt innan resan bokades. Vi hann inte ens ha en planeringsträff med mat o vin?! Hur blev det så här? Ja nu finns det ju sociala medier... Men planeringen är viktig!

Hittade en fantastisk billig resa och fint hotell. Så billigt så en mormor undrade om vi ska ta med egna sittunderlag? (Hopvikt tidning i plastkasse?!) Nu ser man ju vidden av att inte ha ordentliga planeringsmötet! Hur skulle deet se ut.. Trippa in på  lyxhotell med ett sittunderlägg under armen...så kan vi ju inte ha det.. 

Resan går av stapeln 15/7 så det hinns nog en planeringsträff innan. Många frågor finns: vad får man för en Zloty...

Vi hörs

Läs mer och kommentera

Hemma igen

Tid och Datum 2016-05-09 Kommentarer Inga kommentarer

 Uppstigning 02.45. Taxiavfärd 03.45. Som dom förståndiga mormorer vi är hade vi fixat utcheckningen och beställt taxi dagen innan. Utcheckningen blev fö lite bekymmersam när ena mormorens kort inte funkade. Men eftersom det inte blev nån shopping fanns papperspengar kvar.

Incheckning på en folktom airport blev en upplevelse. För att betala incheckning av bagage fick man gå lite fram o tillbaka och dessutom lämna ifrån sig passet. En mormor var lite störd av detta. Sen var det plötsligen jättekö vid det där stället man måste ta av sig nästan allt o lägga i små korgar. Det pep inte denna gång. Sen var det bråttom till gaten så nån morgonfika hanns inte med. Men vi fick kaffe o sockerkaka på flyget.. Mums eller nääe

Anhalt Munchen blev lite bråttom också. Småspringa mellan en massa trevliga butiker för att hitta Gate G21.. Rulltrappor och ett litet tåg.. Sen fick vi åka buss.."jaha vi får åka buss hem?" Bussen stannade vid ett litet plan från "airdolidori"..typ! Då fick en mormor lite panik o sa "det här är inte rätt!!!" Varvid den andra mormoren stegade iväg och frågade en slags tjänsteman. Det var rätt och det "lilla planet" tog oss till Götet trotts lite vinglig uppfart o landning.

Samma fattningsvis var det dock en mycket trevlig resa. Vackert och möten med vänliga människor! Servitörerna på den lilla restaurangen på Procida som hjälpte och visade oss vägen till den vackraste utsiktsplatsen i hela världen är värda en eloge. Det var värt varenda steg uppför!!

 Nästa resa? Ja vem vet vart?

Over and out för denna gång

Läs mer och kommentera

Dag 4 i Neapel

Tid och Datum 2016-05-07 Kommentarer Inga kommentarer

 Om vi ska vara petiga så är det dag tre.. vi blev ju av med dag ett på Munchen airport. Nu ska vi dit i morgon bitti igen på hemvägen..suck!

Men i alla fall idag har vi åkt båt ! Jodå både fram och tillbaka till en underbar ö Procida. Igår lyckades vi ju lura ut var båten skulle gå från. Men idag när vi kom dit så gick den inte alls därifrån. "Gå en kilometer däråt" viftade en vresig dam i biljettluckan.

Jaha nu var goda råd dyra.. Hur hitta på det ofantliga kajområdet? Jo vi hängde efter ett par som vi sett vid biljettluckan.. Kom en bit sen fick man hoppa på en buss i flygande fläng för att komma rätt. 

Sen så har dagen varit helt fantastisk! Vilken vacker ö! En kille som serverade oss vin på ett litet ställe visade oss hur vi skulle komma till den finaste utsiktspunkten på ön. "Det tar 20 min att gå"... Nu var det brant uppför och tog nog lite längre. Men det var det värt! Varenda steg!

Tyvärr hann vi inte med Pompeji denna gång. Och i natt blir det tidig uppstigning för att fara hemåt. 

Som vanligt lite vemodigt. Men vem vet vart mormorerna far nästa gång?

 

Läs mer och kommentera

Dag 3 i Neapel

Tid och Datum 2016-05-06 Kommentarer Inga kommentarer

 Dag tre åkte vi inte båt...vi åkte buss! Men det var inte riktigt med flit. Mormorerna hade räknat ut att båten skulle gå från en hamn en bit bort.."då kan vi ju ta blå buss dit..vi har ju tid kvar på biljetten". Så finurliga är vi. 

Bara det att vi inte kom av bussen där vi skulle så vi fick åka med runt och hoppa av på tillbakavägen. Fast då fick vi gå en bit tillbaka utmed havskanten. När vi kom fram till kajen så gick inga båtar där längre. De går från en kaj strax nedanför vårt hotell.

Då blev vi sittandes på en liten bar på piren och det var inte otrevligt alls! Därefter promenad tillbaka två timmar utmed samma havskant. Då hittade vi fram rätt kaj...

Onda fötter och röda i skinnet så blir det kväll nu. I morgon ska det åkas båt

Läs mer och kommentera

Dag 2 i Neapel

Tid och Datum 2016-05-06 Kommentarer Inga kommentarer

Dagen började med att vi fick byta rum för vår saftybox funkade inte? Men vi bytte upp oss till rum med liten balkong som en mormor inte vågar sig ut på. Den andra mormoren ränner dit med jämna mellanrum..

Jodå dag två åkte vi hoppe-på-buss! Både blå och röd linje. Blå linje var otroligt vacker tur utmed havet och upp på höjden med fantastisk utsikt. Många bilder blev det! En mormor tycks vara intresserad av att fota stolpar 😃 En stolpe i närbild var riktigt vacker 😂

Sen blev det tidig kväll för dag tre ska det åkas båt som omväxling..

 

Läs mer och kommentera

Mormorer i Neapel

Tid och Datum 2016-05-06 Kommentarer Inga kommentarer

 Dag 1.. Var vi inte i Neapel .. Nja någon timma kanske?! Det blev en strapatsrik dag. När vi landade i Frankfurt var vår plan till Munchen inställt! Jodå vi tittade många gånger på tavlan men det hjälpte inte. 

Vi traskade iväg i den största airporten vi nånsin sett och hittade ett ombokningsställe. Bokade om till Munchen meån då fick vi också ta ett senare plan från Munchen till Neapel.

Sex timmar på terminal två på Munchen airport var tålamodsprövande kan man säga. Men vi lärde oss maila på en tysk dator och till slut även koppla in wi-fi på våra telefoner. Då blev det lite roligare igen!

Efter räcertaxi var vi framme på hotellet 00.30 då hade vi problem med WiFin igen... Sen var den dagen slut och vi med den..

Läs mer och kommentera

Big problem inför Neapel

Tid och Datum 2016-03-21 Kommentarer Inga kommentarer

 Nu närmar sig Neapel.. eller nja mormorerna närmar sig...stan ska väl inte flyttas hit vad vi vet i alla fall? Det vore ju tråkigt om stan flyttats hit när vi väl tar oss dit..

Men nu har mormorerna stött på problem. Hur ska det gå nu? Det finns ingen top-10 bok om Neapel att läsa och ha med? Till alla andra städer har vi haft en. Det har ju varit ett fasligt bläddrande och delad vårdnad om Boken.. Ja nu menades inte Bibeln, den är säkert viktig men nu pratar vi Bok. Den som alltid hjälpt oss att gå den rätta vägen... nej fasen det är ju citymapp som gjort det.. ja stadskartan typ.

Men vi vet nog hur det förhåller sig.. Vi är inte dumma..Maffian jo know 😎😎 har nog stoppat boken.. 

Men mormorer 👜👵🏻👜👵🏻 räds inte män i kostym och bakåtkammat hår. (Vadå fördomar så såg dom ju ut i Gudfadern-filmerna) Bok eller inte...Hur svårt kan det va?

Hörs

 

 

 

 

Läs mer och kommentera

Planering Neapel

Tid och Datum 2016-02-13 Kommentarer Inga kommentarer

 Ja nu är det planering igen och nu inför resan till Neapel. Eftersom mormorerna är så flexibla skedde gårdagens planering ute på lokal. God mat och en liten slatt vin. Ja vi planerade så mycket så det gick visst åt tre glas vin?! Men av någon anledning tyckte nog personalen att vi hade haft ett tufft jobb så vi behövde bara betala för två glas... 

Hur som haver nu ska mormorerna ut på okänd mark.. Först ska vi åka med Lufthansa och mellanlanda två gånger innan vi kommer till Neapel. Hur ska vi få väskorna att begripa att de ska åka med på samma plan som vi vid varje byte? 

Väl i Neapel ska vi åka båt till en liten sagoö..ja vi ska hitta fram båten först. Sen ska vi åka tåg till Pompji..hitta fram ett tåg ska väl inte va så svårt?

Det här blir spännande! Kanske det krävs nån mer planeringskväll för mormorerna...

 

Läs mer och kommentera

Neapel nästa

Tid och Datum 2016-01-17 Plats Neapel Kommentarer Inga kommentarer

 Jaha då ska mormorerna resa igen! Ja inte nu men i maj och det är snart enligt momorers tideräkning. Då bär det iväg till Neapel...jaja Italien igen (vi har ju inte lyckats få nått nyp i baken som utlovades i Rom)

Nu måste vi nog planera resan många gånger. Vi ska fara med Lufthansa och mellanlanda två gånger. Det blir ett fasligt ståhej att få ordning på detta. 

 

Läs mer och kommentera

Åter i hemstaden

Tid och Datum 2015-07-16 Kommentarer Inga kommentarer

 Oj vad denna resa gick fort! En mycket trevlig resa som präglats av värme.. både väderleksmässigt men också genom möten med såå många vänliga människor!

- Taxiföraren första kvällen... kunde blåst oss på 700 kr...För att vi tänkte svenska kr och inte euro 

- Portier 1.... Hjälpte oss hitta vår lilla lokalbutik första kvällen. Höll oss i "herrans tukt och förmaning" om på vilken sida av gatan vi skulle gå och rökning på rummet. Mycket trevlig, glad och lite småflörtig 

- Mannen i lokalbutiken... äldre man som vi bara älskar! Så vänlig, hjälpsam och helt fantastisk! Bara att se till att fixa ett par små skedar till oss så vi skulle kunna äta yoghurten vi köpte kl 22 första kvällen gjorde oss varma i själen

- Portier 2... Mycket trevlig man som hjälpte oss med vår safteybox som vi inte fick till. Trodde vi var dum i huvet men det var batteribyte som behövdes! Hjälpte oss hitta kvarterskrogen. Spelevink som såg "sträng ut"...

- Personalen på kvarterskrogen...familj som serverade, lagade fantastisk mat, fixade lite överraskningar och pratade med oss som gjorde kvällen till en upplevelse

- Okänd kvinna på trattoria... hörde när vi försökte fråga den Italienskspråkiga servitrisen var man kunde köpa cigaretter.. kom och berättade, visade vart vi skulle gå samt gav oss ett par egna.

För övrigt finns fler som försökte få oss att förstå...Italienska...genom att prata sakta med oss..:)

Baksidan av denna resa skulle väl vara att vi på nära håll kunnat följa flickor som arbetar just på baksidan ...

Så nu är det over and out från mormorerna för denna gång. Vem vet när och vart resan går nästa gång

Läs mer och kommentera

Dag fem - sista...

Tid och Datum 2015-07-14 Kommentarer Inga kommentarer

 .... I Milano alltså! Denna dag har mormorerna ägnat åt shopping och inte åkt en enda meter buss..känns lite konstigt. En mormor var dock lite trögstartad och kom inte igång med shoppandes förrän till kvällen,. då jädrar.. Dock var det jobbigt att shoppa i 40 gradig värme men trevliga nedslag i skuggan för intag av "mellis" gick desto lättare 😊

I kväll blev det en enkel pizza och hemmakväll. Efter en fullständigt hysterisk skrattattack  i gårkväll som höll på till sent så blir det lite tidigare sova. I morgon är det hemfärd.

Känns som vanligt lite vemodigt men ändå bra.

Så arrividerci för denna gång

Läs mer och kommentera

Dag fyra i Milano

Tid och Datum 2015-07-13 Kommentarer Inga kommentarer

 Denna dag började med jakt på nya flip flops. Skor som inte skaver någonstans .. men nej det fanns inga?! Jo med guld och en massa krusiduller och så fina behöver ju inte mormorer vara.. När vi inga skor hittade så hoppade vi på en buss som omväxling. Nu har vi åkt runt nästan hela Milano... efter fjärde gången vi åkte förbi La Scala så såg vi den !! Vi har hela tiden undrat var den är??? .. hmm vi har varje gång lyckats titta åt fel håll....på nån slags slott.. Men nu! 10 meter ifrån skådade vi.. ja inte ljuset utan just La Scalaoperan!

Kvällens middag intogs runt hörnet på en liten kvarterskrog. Herregud vad trevligt. Först fick vi en skvätt Prosecco.. (mums) bara för att det var trevligt att vi kom. Sen fick vi en liten aperitif.. en liten slags köttbulle med något lite grönt till. Sen åt vi Koteletta di Milanese typ.. Under den utbankade kalvkotletten fanns en tallrik.. Vi åt, åt och åt men det tog aldrig slut! 

Vi åt och svettades. Till och med en ljudlig rap lyckades slita sig från en av mormorerna 😊

Nu är det kväll och koll på hur flickorna i gathörnet har det. I morgon blir det shopping

 

 

 


 

Läs mer och kommentera

Dag två och tre i Milano

Tid och Datum 2015-07-12 Kommentarer Inga kommentarer

I kväll är mormorernas fötter lite ankomna av gående och värme. Så det blir hemmakväll. Vi måste ju också ha koll på vad som händer med flickor/dam i gathörnet. Det är ju orättvist om bara den yngre flickan blir pratad med och får åka bil en sväng..

Dag två och tre har präglats av värme.. och bussåkning. Ja ingen vanlig värme utan sisådär 35 gr och inga vanliga bussar.. Vi har åkt Hoppe-på och Hoppe-off bussar. Nu blir det inte så mycket hoppe-off.. Vi har suttit bra där.. det har ju stundvis fläktat lite. 

Annars har dagarna sett lite lika ut. Först frukost som kunde innehållit mer .. men det finns massor croissanter.. som vi inte äter.. men iallafall. Sen går vi ner till shoppinggatan som ligger nästgårds..när vi kommer fram är vi så varma så då går vi inte in i affärerna .. Då hoppar vi på en buss...Trots bussåkning har det blivit en hel del gående

Luncherna har varit goda.. och långa.. under soltak med vattendusch.

I morgon ska vi... åka buss kanske 😃 och lite shopping 

Arrividerci för idag

 

Läs mer och kommentera

Aktiviteter i vårt kvarter

Tid och Datum 2015-07-11 Kommentarer Inga kommentarer

 Nu undrar mormorerna vad som sker.. I går kväll när vi gick hem stod det två flickor vid trottoaren som inte hade råd att köpa byxor.. Hela rumpan bar kan inte vara bra.. Det är visserligen varmt.. 

Men annan flicka stod i ett annat gathörn och pratade med folk i bilar som stannade.. I kväll stod det en annan dam i hörnet bredvid och det ser inte ut som nån i bil vill stanna och prata med henne.. Vi tycker det är lite synd så vi kanske kan gå ner och göra henne sällskap..,

Läs mer och kommentera

Dag 1 i Milano

Tid och Datum 2015-07-11 Kommentarer Inga kommentarer

 I går var dag 1 men räknas inte. Då kom två trötta och svettiga ( hmm) mormorer fram till hotellet vid 21.30. Flyg, buss o taxifärd gick bra! Incheckning gick ännu bättre då det fanns en myyycket trevlig portier bakom disken... Han var inte svettig..

Sen blev det jobbigt när mormonerna skulle låsa in alla pengar i safeboxen... Det gick inte bra.. Då blev det svettigt (hmm) igen

Ner till portieren som inte var svettig.. Undrade om vi gjorde fel..??

Då gick vi och köpte vatten och andra förnödenheter typ yoghurt och vin hos en snäll farbror.. Sen blev det kväll!

Förtydligande gällande svettigheter, det har absolut inget med grisar att göra! Vare sig Italienska eller med annan ursprungsmärkning .. 

Fortsättning följer...

Läs mer och kommentera

Rättelse

Tid och Datum 2015-07-09 Kommentarer Inga kommentarer

 Datainspektionen påtalade vänligt men bestämt att man inte får skriva kränkande och nedsättande om djur heller. Grisar är mycket renliga djur som vältrar sig i lera och så för att hålla sig svala..

Det var aldrig mormorernas mening att kränka grisarna... Mer en beskrivning på att vi också kommer bli lite sunkiga efter några dagar i värmen.. Ja inte sunkiga som grisar förståss .. 

Nä men nu blev det visst ännu värre och hur det här ska kunna redas ut blir krångligt.. 

Undrar om Italitenska grisar är känsligt lagda så vi inte kommer in i landet... 

Vi får väl muta någon... 

Läs mer och kommentera

Varmt i Milano

Tid och Datum 2015-07-08 Kommentarer Inga kommentarer

 Nu är det körigt för mormorerna! Det ska bli jättevarmt i Milano! Över 30 gr och vi kommer svettas som små grisar (ja mycket små grisar men ändå..) När det är sisådär 27 gr börjat det bli lite varmt i pannan...

Ljusa blusar får svettränder på ryggen... Inte snyggt!

Ljusa byxor man suttit med på plaststolar känns blöta när man reser sig. Det syns förmodligen också?! Nääe ingen som ville kännas vid det fenomenet?! Inte snyggt!

Svett under armarna... Inte snyggt! Hur fasen klär sig de snygga Milanesiska kvinnorna? 

Bikini är inte ett alternativ! Inte ens på vår utlovade balkong där vi ska sitta och mysa!! No bikini!! 

Som vanligt blir det ett packande i o ur i morgon kväll... 

Vi hörs...

Läs mer och kommentera

Milano nästa

Tid och Datum 2015-07-05 Plats Milano Kommentarer Inga kommentarer

 Nu jädrar... Italien igen! Kanske Milanoherrarna lever upp till det där "nyp i baken" ?! 

Nej nu ska mormorerna slappa och göra ingenting. Sitta på balkongen och sippa lite vin... Kanske lite shopping :)  Bok och virkning får stanna hemma. 

I vanlig ordning hölls en planeringskväll, denna gång tillsammans med sill o potatis under fredagen... Jo transferbussen bokades också. Framförhållning är vi bra på. Hmm..

Så nu är det packningen som ska göras.. Typ 30 grader varmt kräver nog lite eftertanke gällande klädsel... Burka? 

 To be continued..

Läs mer och kommentera

Hem från Paris

Tid och Datum 2015-07-05 Kommentarer Inga kommentarer

 Hem kom vi! Och många steg gick vi i denna trevliga stad

Läs mer och kommentera

Kväll innan...

Tid och Datum 2014-10-14 Plats Paris Kommentarer 1 Kommentar

 Jaha då är det som vanligt innan avfärd.. Vädret i Paris är studerat minutiöst.. Väskor packade och ompackade. Vinkorksöppnaren är nerpackad! (Vill ju inte klappa till korken med en klackesko.. )

Pass och piletter är kollade några gånger. Bankkontot kollat ifall shoppingen slår till.. Diskmaskinen är körd.. Ja inte till tippen då utan diskad förstås.. Nu är det ju inte maskinen som är diskad.. Ja ni fattar. Sopor utburna.. De ska till tippen inte diskas..

Hur som haver är det tryggt o gott att allt är som vanligt en vanlig tisdag... innan mormorerna far på vift.

Det talades om terroristhot mot Paris.. Men vi är inte farliga.. Varför tror man det? 

Bon jour eller nått så länge.. 

 

Läs mer och kommentera

Mormorerna söker

Tid och Datum 2014-10-08 Plats Paris Kommentarer Inga kommentarer

 Shopping i Paris! Vad finns det att köpa? Väskor? Skor? Franska negr..?

En vecka före avresa är många viktiga frågor i luften. Ska vi ta en liten rygga som handbagage? I fall shoppingen slår till... 

Fast eftersom en mormor lyckats skriva ut fyrdubbla boardingpass till var o en så är det mycket papper.. Miljömedvetna som vi är tas dessa med så slipper vi stjäla toapapper på korridorstoaletten.. 

Boun joure eller nått så länge

Läs mer och kommentera

Nu är det nära..

Tid och Datum 2014-10-05 Plats Paris Kommentarer Inga kommentarer

 Jaha då har mormorerna haft en sista planeringskväll inför Parisresan. Det är alltid trevligt med planering.. Pizza och vin denna gång. Själva planerandet är lite oklart vad det är...

Men numera har ju mormorerna var sin iPad att titta i så nu är det bokat o klart med sen föreställning på Mouline Rouge. 

Vi får väl träna på att vara uppe till 23.00 då föreställningen börjar..sova middag en stund på eftermiddagen.. 

Ääää vad 17 vi fixade Jonny Räven i Dublin till småtimmarna så det här blir hej o hå o dekadens 

Läs mer och kommentera

Snart Paris !!

Tid och Datum 2014-08-03 Plats Paris Kommentarer Inga kommentarer Ja det är ju ett par månader kvar tills dess.. men nu laddar mormorerna för lite dekadens på Moulin Rouge Läs mer och kommentera

Kvall i Venice

Tid och Datum 2012-10-10 Kommentarer 1 Kommentar

Nu blev det kvall i Venedig for mormorena. Efter en lite forvirrad ankomst hittade vi genast vart fina hotell... fick la aka ett litet tag ocksa..

Intagit en sen middag vid kanalkanten vid vart hotell... rekat lite efter hoppe-pa-baten.. och nu ar det sovdax...

Upp med tuppen i morgon med frukost ute i tradgarden...

to be continued........

Läs mer och kommentera

Nu åååker vi igen..

Tid och Datum 2012-10-09 Plats Venedig Kommentarer Inga kommentarer

Hej o hå nu är det dax  för Italienarna att se upp.. igen!!  Här kommer mormorerna... (näe inte mormonerna eller hormonerna).. på vift!

I kväll (dagen före) pågår den stora ompackningsceremonin... Den går till så att först tittar man på YR.NO och ser att det är ca 20 gr varmt i Venedig, jo knov, och då packar man ner remsandaler och små söta (hmm) toppar. Knävita korta byxor.. nä knäkorta vita byxor..

Sen tittar man ut på höstrusket och ca 4 gr varmt då åker topparna ut och ner med lite varmare kläder... Så där håller det på ett tag... fram å tebaks.. tills alltihop får plats i väskan.

Hur som helst... Gött ska det bli!

To be continued...

Läs mer och kommentera

Hemma från Rom

Tid och Datum 2011-10-17 Kommentarer Inga kommentarer

Heregud vad den resan gick fort!

Igår söndag blev en ut-o-strosa-dag till Trastevere.. och till Roms största marknad. Marknaden var snart gjord ..kan man säga..  Men i övrigt. Vilka gränder...!!!  Att gå i och att sitta i.. tex att dricka ett par Birra Foratti... mumms.. o så en fläskkotlett till.. och därutöver trevlig personal som glömde oss.. hihi..

Idag måndag hemresa... inte kul...men nödvändig..

Sammanfattningsvis gjorde vi det vi bestämt... men av nå´n anledning såg vi aldrig Phantenon... Vi gick väl aldrig förbi liksom....

Helt underbar resa och nu är det bara att återkomma till vardagen och

arrividerci för denna gången

P.S... Hittade vare sig Påve eller nyp i baken....

 

 

Läs mer och kommentera

Kaos i Rom

Tid och Datum 2011-10-15 Kommentarer Inga kommentarer

 Igar en mycket trevlig dag i pavens hem och i sixtinska kapellet. Ny shoppingata hittades dock inget inkop.

Idag en "ut-och-luffsa-dag" med shopping.. Hamnade i stort padrag av Polizia och Carabiniere.. vi undrade vad som var pa gang och fick snart bli varse att det blev/ar ett stort upplopp har. Da gick vi hem.  Bilar brinner, folk ligger skadade och hus forstors.

Har dock varit ute och atit en god fodelsedagsmiddag i kvall. Grattis pa oss.

Det kanns inget roligt att skriva natt roligt i kvall... vi ar lite tagna av att befinna oss sa nara. 

Vi aterkommer i morgon med forhoppningsvis  lite mer gott mod..

Läs mer och kommentera

Dag 1 och 2

Tid och Datum 2011-10-13 Kommentarer Inga kommentarer

Sa anlande vi da till Rome igar. I stor stil medelst taxi.. fran statione... kan val saga att vi akte fort... gud bevare oss.. hade vi varit kissnodiga hade det gatt at pipsvangen..

Men fram kom vi sa vi raskade oss att snabbt fa i oss natt starkande!!

Sen vidgade vi vara vyer fran narmaste kvarteret till Piazza del Popolo.. you know.. Lite strossande pa den  fina shoppinggatan ner till den lilla trappan.. lite spansk ar den val..

Det vart la lite morkt sa vi strossade hem..vart la kvaller vid 21.00..

Men idag ni.. da var det en ny dag.. Idag har det akts buss, lufsat runt pa en liten ruin som dom kallar Colosseum..(det var en o annan sten i den ruinen kan man saga.. ) och gatt till en liten fontan som det ar poppis att kasta pengar i samt bada.. (Vem plockar upp alla pengar..inte vi i alle fall men det skulle behovas en liten slant) Kan bli mycket shopping om det vill sig...

Det ar varmt o svettigt men efter en liten sittning pa en trattoria med ett glas kallt sen gar det bra igen

I morgon vantar nya upptackter och aventyr... vi soker vidare efter dom som nyper kvinnor i baken... Kanske ar det paven .. vi kollar det i morgon...

Arrividerci...

 

Läs mer och kommentera

Packat o klart

Tid och Datum 2011-10-11 Kommentarer Inga kommentarer

Nu ska det väl vara packat o klart.. allt på P... pass, pengar o piller... pilletter kan va bra o ha..  Promenadskor..  Påvekläder..(dvs täckta armar o ben)..

Hur ska vi finna Påven om han är helt täckt.. ??

To be contiued

 

 

Läs mer och kommentera

Nu är det dax ..igen

Tid och Datum 2011-10-10 Plats Rom, Italien Kommentarer Inga kommentarer

Jaha då är det kväll före kväll före natt då vi far till Rom.. ca 03.30 onsdag morgon.. hmm.. natt.. avgår Julle från Granitvägen..

Det ska bli såå mysigt för i Rom är det varmt o gott och så får man nyp i baken..Ja det står så i turistboken att man ska akta sig.. vadå akta sig föresten ..??

(Undrar om inte det är Påven som tröttnar på Kardinalstjärtar och beger sig ut för att nypa i andra rumpor.. vad händer om vi nyper tillbaka i gubbändan? Vi får pröva och analysera det och återkomma med tillförlitliga uppgifter sedan.. )

Sex dagar i Rom.. är det inte en film som heter så..?? Eller så kan det bli det efter vår vistelse där..

Hur som helst

to be continued

och Bouna sera..

 

 

 

Läs mer och kommentera

Hemma...

Tid och Datum 2011-04-03 Kommentarer Inga kommentarer

Tyvärr hade mormorerna sååå mycket att göra så nå´tt skrivande blev inte ihågkommet på denna resan.

Tidig uppstigning och tidigt läggdax...

Kan bara säga att resan blev såå innehållsrik med mycket gående - bussåkande - och gående..

Tack gode guden för den goda frukosten varje dag bestående av kaffe, juice,ägg och rostat bröd plus en massa marmelader och honung  ..

Nåväl .. mormorerna får väl skärpa sig när det gäller uppdateringen på nästa resa ... som går till .. Gissa??

To be kontinued.. an other day

 

 

Läs mer och kommentera

London next

Tid och Datum 2011-03-29 Plats London Kommentarer Inga kommentarer

Nu är vi på gång igen.. Ja vi tränade ju åtta timmar för en månad se´n på att åka till London.. sittandes i flygplanet alltså.. så nu är vi resvana..

Nåväl nu ska det resas, shoppas, turistas och ätas.. möjligen klämmas en o annan läsk..

Off we go.. the story  of grandmothers travelin will be to continued

Läs mer och kommentera

Åter i hometown

Tid och Datum 2010-08-01 Kommentarer Inga kommentarer

Jaha så fort tog det roliga slut... Efter en dag i resandets tecken är man då hemma igen..

Första resan till flygplatsen gick i rasande fart med en mycket trevlig chaffis som var pratsam... han fick en hundring extra..hmm..  När vi inte visste själva vilken terminal vi skulle till så talade han om det.. inte fasen visste väl vi att det fanns fler att välja på...

Viss personal på Praha airport borde gå i kurs hos ovanstående taxidriver.. så de blir trevliga och inte suckar, snörper på munnen eller viftar bort frågvisa mormorer...

Lite trötta bärandes på väskor som vägde bly fick vi ändå komma på planet och snart sussade vi en liten stund uppe i det blå...

Som avslutning kan bara sägas: Åk till Prag. Det är en upplevelse!!

Får se vart resan bär i väg med mormorerna nästa gång......

Läs mer och kommentera

Var ar konsulatet

Tid och Datum 2010-07-31 Kommentarer Inga kommentarer

Inga pengar... men vi har fina naglar.. har just agnat en stund at att leka med vara nya filsaker a 300 kronor... sista kvallen ska vi vara lite wild and crazy... men kanske ocksa lite sentimentala just for att det ar sista kvallen...

Nu gar vi ut i kvallen och i morgon far vi hem... sa nu blir det over and out fran Praha...

Läs mer och kommentera

En ny dag

Tid och Datum 2010-07-31 Kommentarer Inga kommentarer

Dagen igar blev mycket trevlig med battur tillsammans med herr och fru Smith... han o han var fran Cicilien och mycket trevlig iaf fru Smith...

Gick o gick och liiiite shopping.... darefter en middag som inneholl tva kilo kott och en liiiiiiten klick puttuttismos (ingen pitt i panna alltsa)

Idag ar den sista dagen... dock inte pa jorden .. kanske for en liten stund dock om vi har modet med oss.. for ovrigt ska vi forsoka gora slut pa alla pengar... kalasfint vader sa vi gommer oss i affarena..

To be continued......

Läs mer och kommentera

Dag tre....

Tid och Datum 2010-07-30 Kommentarer 1 Kommentar

... ja vi hoppade inte over nagon dag utan vi hade sa mycket att gora...hihi

Hela dagen full av nya upptackter sasom isterband till frukost mums..

Turistade med busstur och varldens trevligaste chauffor  mums.. Maffig borg maste man saga.. haret reste sig vid utsikten ..av chauf.. nej nej fel..

Kyrkogard med ' inhyrda statister "  som sorjde hejdlost i sina hoga hattar.. inte mums..men intressant. Dyr shopping i form av var sitt paraply pa den dyra shoppinggatan bland Dior o andra.

Lite klockspel... mums... eller nae fula gubbar ar det! Och darefter mer gaende och mer mat och dryck. Det blev tidig kvall...!!!

Nu foljer en dag med mer turistande medelst bat denna gang...

To be continued......

 

Läs mer och kommentera

Dag i Prag...

Tid och Datum 2010-07-28 Kommentarer 1 Kommentar

...dag ett alltsa... Flyget gick bra bortsett fran jakligt pratsamma medresenarer... suck... darefter hamtade av ..hmm. snygging i taxi... han hade brattom !!!! tur vi ar vana vid balten annars hade vi hoppat runt som sma loppor i bilen.

Hunnit se torg och bro och ol och lite shopping redan... vi ar racermormorer..

Men nu vart de la kvaller... kanske

Tomorrow mor fun in Prag.. to be continued...

Läs mer och kommentera

Hur ska vi hinna mä

Tid och Datum 2010-07-24 Kommentarer Inga kommentarer

Vi konstaterar att vi får lifta hem nå´n gång i höst... När vi läser boken (ja inte bibeln då..) så finns det sååå mycket att göra... Hur ska vi hinna...

Nu är det ialle fall klart att vi ska åka båt på den där ån en dag... det är bokat o fixat... det finns en bro över också som tycks vara vida känd... Kanske dimmornas bro...  nu gäller det bara att ta sig till strandkanten också.. och att det finns en hopp-i-land-kalle som tar hand om oss... (Undrar om det är som "paddan i Göteborg...?) Men nääe det ingår lunchbuffe så då är det nog en större padda... ja inte hopp-i-land-kallen då... utan båten

Hur ska det gå... to be continued i nästa avsnitt av mormorer på vift...

Läs mer och kommentera

Förberedelser på hög nivå

Tid och Datum 2010-07-24 Kommentarer Inga kommentarer

Nu har två glada mormorer både grillat, druckit något vid grillen (det gör alltid män..) ätit samt bokat transfer från flygplatsen on line.. tänk vad vi kan göra mycket samtidigt...

Att boka transfer betyder att det står nå´n snygg person (förhoppningvis en man då..) och viftar med ett plakat där det står vårt namn på när man kliver av planet... Han kör oss sedan i nå´n slags bil till hotellet. Det är då man förstår att man är VIP...  (verry important person)

(Skulle ju vara liite tråkigt om den snygge halar upp en skrynklig papperslapp ur fickan och säger "jaha så det var min tur att köra mormorer idag")

Nåväl nu är vi lite närmare europas mittpunkt.. nu har vi snart pengar och snart transfer...

To be continued.........

 

Läs mer och kommentera

Snabba Cash

Tid och Datum 2010-07-22 Kommentarer 1 Kommentar

Sex dagar kvar... och vi har inga pengar.. hmm.. Eller jo en mycket trevlig tjej på Forex har fixat så vi har lite att hämta innan flyget far på onsdag... Man ska inte tro att det bara är att hoppa in på banken i Ödeshög eller Motala och vilja ha snabba cash i Tjeckisk valuta... Nääedå det ska beställas innan..

(Undrar om Joel Kinnaman kunde varit oss behälplig... men det ska vi kanske inte fördjupa oss i här... )

Nåväl en viss oro över språket börjar infinna sig... tänk om vi hamnar i "dimmiga lokaler" eller butiker som vi normalt inte besöker... Fast språksvårigheter kanske kan bli kul... när man tänker efter... fniss

To be continued.............

Läs mer och kommentera

Nu är det snart dax..igen

Tid och Datum 2010-07-18 Plats Prag Kommentarer Inga kommentarer

Nu börjar nedräkningen för nästa resa.. Nio dagar kvar! Jösses vi ska till Prag.. hur ska det gå.. för Pragborna alltså?

Läs mer och kommentera

Måndagkväll i Motala

Tid och Datum 2010-02-08 Kommentarer Inga kommentarer

Jaha då var mormorerna åter in the hometown.... måste säga att det kanske blev liiite ängsligt på Dublin airport innan vi fick koll på läget... men eftersom båda var "ordningsmän i klassen" så fixade det sig galant... ända tills vi hade styrt med alla andra och kom efter i VIP-utgången...fniss..

På Skavsta trodde vi att det skulle bli skotta av för att komma lossa med bilen.. eftersom vi bara fick dra in i snömassorna när vi for.. men Grynet bara morrade till och ut for vi...  

Kan bara säga att det var en mycket trevlig resa i mycket trevligt sällskap..vi var ju bara två och vi är skittrevliga... fniss...

Så vi säger  väl "over and out" för den här gången...

Läs mer och kommentera

Sondagkvall i Dublin

Tid och Datum 2010-02-07 Kommentarer 2 Kommentarer

Nu ar det snart over... det roliga alltsa. Dagen har gatt i promenerandets tecken. Fram o tebaka.. fram o tebaka.. Naae vi gick inte vilse! Vi ar ju numera som infodda Dubliners. Ingen shopping today.

Nu har hemreseangesten satt in och en viss sentimentalitet over att allt gick sa fort.

Men nu ar det bara att ta tag i nya utmaningar... sasom..  ja det ar vara sma hemligheter.

Resten av kvallen gar till att packa och fixa. Sa ingen mer "to be continued" fran hotta mormorer i Dublin. Vem vet varifran nasta resedagbok kommer....

Läs mer och kommentera

Sovmorgon i Dublin

Tid och Datum 2010-02-07 Kommentarer 1 Kommentar

I gar var vi hotta brudar i dag lite smatt ankomna mormorer inte sa kaxiga... Hade en helkvall med raven. Mycket trevligt!!!

At en treratters med friterade fiskyngel till forratt... det var gott anda tills vi sag ogonen. Provade med att bryta nacken av dom for att slippa se men det gick anda inte sa bra.

Till varmratt at vi anka... ja inte Kalle eller Anna utan en annan anka som var stendo och aven den var god en liten stund...hmm..

Efterratt blev na'n slags pudding till en mormor som sucktade efter den andra mormorens fruktsallad... gissa vem som at vad.????

Naval vi hittade i alla fall Mark ..varldens finaste.. eller kanske det var han som hittade oss. Han forslade oss bade dit och hem samt guidade en svang i dom fina kvarteren... Till slut var kvallen slut fast da var det forstass nastan morgon.

Idag fortsatt promenerande pa sta'n... mojligen nagot lite shopping... det blev ju lite hysteriskt shoppande i gar sa nu har vi fatt upp andan..

Senare ska vi mojligen hitta fram en mycket trevlig pub som var nye van Mark tipsade om

To be continued...........

Läs mer och kommentera

Ravjakt

Tid och Datum 2010-02-06 Kommentarer Inga kommentarer

Det ar daligt med prickar har sa ravjakt ska inte forvaxlas med rovjakt...

Idag ar mormorerna pa G.. nu ska vi ut och leta reda pa lite pengar sa vi kan smorja raven i kvall...om vi hittar honom..forstass. Men nu ar det klart att vi som ar vip-personer blir hamtade i foajen kl 5.30 am. Sa da ska val ravjakten ga bra....

For ovrigt har vi ingen fungerande klocka vilket innebar att hemresan blir myyyycket  spannande nar vi inte har koll pa tiden...kanske vi blir kvar har...fniss..

Idag blir det nog lite shopping till framat tre sen ska vi ga hem och bli gooorsnygga. Alla rodhariga och rodflammiga Dubliners kommer springa benen av sig....tjooho...

To be continued.......

Läs mer och kommentera

Internetcafe...vet ni vad det ar?

Tid och Datum 2010-02-05 Kommentarer 2 Kommentarer

Vem har sagt att vi stoppar sladdar och saker i en hotelldator...??? Vi ar val mer avancerade an sa... Sitter bland alla andra ..framst yngre morka man pa ett internetcafe...dom tittar lite konstigt men det gor inget.

Naval idag har mormorerna akt rallybuss...det var roligt... vi har varit pa Guinnes och intagit var sin dryck med samma namn....det var gott... Se'n hittade vi fram den pub vi ville till och intog maaat...det var ocksa gott. Massor med leenden fran en ursnygg kypare... det var trevligt... Lite stompa i backen blev det till musiken... det var stimmigt...  Kyrkan skiter vi i...det var otrevligt... Pengarna ar snart slut ...det ar surt....

Tempel Bar var litet och gick fort att ga over... hur vi an gjorde kom vi ut/fram pa samma gata...

I morgon vantar taxiresa ratt ut i periferin uppfor backen. Vi tror att vi sett det hoga berget vi ska upp pa... det ska bli spannande

To be continuied.......

 

Läs mer och kommentera

Mormormer pa vift

Tid och Datum 2010-02-05 Kommentarer 2 Kommentarer

Nu ar det dag tva pa the journey... Dag ett gick som pa rals... det blev buss fran flygplatsen eftersom vi tyckte att taxi var lite for turistiskt man ar val resvan ..eller? Efter promenad till hotellet (vanliga people) hjalpte oss fast vi var ju anda nastan framme.

Trevligt hotell och efter incheckning blev det den forsta pinten i hotellbaren. Kvallen blev mycket blot... Ja det regnade alltsa. En liten promenad som holl pa att sluta i kvarteren dar vi inte ska vara. John Blund kom vid 22.30.

I dag ska vi bege oss ut pa nya upptacktsfarder... tralalala

Tyvarr kan det inte bli nagra bildbevis eftersom vi tydligen behover mantera ner kameran for att stoppa in na' tt kort i the computer

I morgon blir det Jonnie Fox's uppe i Glencullen, Irlands hogsta punkt.

To be continued.......................

Läs mer och kommentera

Snökaos

Tid och Datum 2010-02-03 Kommentarer Inga kommentarer

Ja hej å hå.. Idag är verkligen dagen före.. och med ett jäkla snökaos. Skavsta flygplats stängde för alla avgångar... Men det struntar vi i... i morgon är en annan dag och då far vi... Vi åker tidig så kan vi hjälpa till att skotta om det behövs..

Läs mer och kommentera

Da´n före da´n före...

Tid och Datum 2010-02-02 Kommentarer Inga kommentarer

Eftersom mormorerna är ena hejare på att fixa saker o ting så har vi nu Boardingpass med rätt namn, personnummer och en massa andra siffror hit o dit. (Kan dom inte ski.. i när passet går ut... vi ska väl inte vara borta så länge heller.. ) Förhoppningsvis kommer vi med planet Dit också... Hem åååårner sä väl..

Det tycks ju dock som vi har bad timing gällande väder.. iaf för resan till Skavsta... men om så krävs så har vi beredskap för åkande myyyycket tidigt på torsdag..

Hur som helst såg "reseplaneringen" ut så här vid tolvsnåret på nyår.. och nu testas tekniken med inlägg av bilder 

 

 

Läs mer och kommentera

Boardingpass

Tid och Datum 2010-02-01 Kommentarer 2 Kommentarer

Idag skulle det skrivas ut boardingpass on line.. Gick inte så bra eftersom det var lite oklart med födelsedata... vi tror bestämt att det är -64 o -65 som är födelseår... men i morgon är en ny dag och dessutom närmare själva avresan så då blir det nog rätt. Som en närstående sa: "Har ni lyckats boka både flyg och hotell så ska ni väl klara att fixa boardingpassen också"

För övrigt har vi nu bokat o betalat platser på en mysig landsortspub "Jonny räven" som vi snabbt döpte den till. Den heter Jonnie Fox´s och är urgammal. Hoppas vi hittar dit nu också när vi ändå har betalat...  Men som vi alltid säger "hur svårt kan det va då? "

Läs mer och kommentera

Snart...

Tid och Datum 2010-01-31 Plats Dublin... Kommentarer 1 Kommentar

Nu är det nära... bara fyra dagar kvar tills det blir farligt för Dublinborna

Läs mer och kommentera

Planering

Tid och Datum 2010-01-23 Plats Motala Kommentarer Inga kommentarer

Nu börjar vi resan...i huvudet...planeringsstadiet. Vi laddar upp med pizza...vitt vin...glömde köpa guinness...allt går!!  Det är 11 dagar kvar!!! Now we have to speak english every day...ingenting går......men vi har roligt :D

Läs mer och kommentera

Resekarta