ika och erik around the world
följ med på våra resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Auckland...
Waitomo Caves...
Egmont national park...
Nelson-Wanganui...
Westport-Nelson...
Arthur´s Pass...
Christchurch och Banks Pe...
I am going on an adventur...
Lake Pukaki, Lake tekapo ...
Dunedin och Oamaru...

Kommentarer

01/01 av Kerstin
Så häftigt! Lycka till på

31/12 av Kerstin
Så härligt att det luktar

30/12 av Kerstin
Så himla vackert och vilk

30/12 av Kerstin
Vilket landskap! Ser ut a

28/12 av Tina Vestlund
Så skönt att allt gått br

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Nya Zeeland
Tid och Datum 2018-12-30 11:12

Cape Reinga, Ninty miles beach, Bay of Islands


Eftersom vi var hemma sent igår efter den längre bilturen orkade vi oss inte upp förrän 06.20. Vi åt en snabb frukost för att en timma senare sitta i bilen redo för den 6 timma långa bilturen upp till Cape Reinga. Erik var inte lika såld på idén om att titta på en pir längst ute på ön (men han kom att ångra sig när vi väl var där).

Vi började genom att åka upp längs väst kusten och efter ca 4,5 timma var vi framme vid ninety miles beach road, vilken var en gigantisk strand (90 kilometer lång) som man kunde köra bil på. Det fanns många skräckexempel med bilder precis vid strandens början med bilar som gått sönder och högvatten som kom. När vi kom ner till stranden var det stand så långt ögat kunde se och det var bilar som körde i full fart över stranden. Det fanns även en bil som helt hade gått sönder, där hela familjen i bilen försökte klura ut hur de skulle få bilen därifrån.

Sedan fortsatte vi vår resa till Cape Reinga eller där "själarna vandrar vidare norrut" enligt maorier. Vi kom fram och det var riktigt varmt som vanligt när man ska gå en ganska lång bit. Jag hade hört att det skulle blåsa så mycket att man kunde luta sig mot vinden utan att ramla, men det stämde inte. Men det var tydligen en annan kille förutom jag som hade läst detta och han hade förberett sig med en vindjacka med luva och allt och då var det över 26 grader i skuggan. Vet inte hur han överlevde en timmas vandring i upp och nedförbackar. Efter att vi hade gått väldigt långt kom vi fram till piren och det var första gången det var så mycket turister att det inte gick att få en bild utan att man har med en glad turist i varje bild (annars har vi kännt oss väldigt ensamma). Självklart fanns det en hög kulle som man kunde klättra upp för och ta bilder ovanifrån och när man är envis går tydligen allt att genomföra, kan andra kan jag :) Fick mycket bra bilder så det var helt klart värt det. Dock inte att rekomendera att åka bil i över sex timmar och sedan vandra runt i värmen i en timma och klättra upp för branta kullar när man inte har ätit något på 6 timmar. Men allt som inte dödar härdar eller vad är det man säger. Sedan hittade vi ett litet lunchhak där vi fick en hamburgare med pommes eller som jag kallade det "en hel matvarubutik på spett". 

Därifrån tog vi oss till Östkusten för att se Bay of Islands och för att sedan åka vidare neråt och hem igen. Det var inte helt lätt att hitta dit och det var inte riktigt lika fint som man hade föreställt sig men helt klart värt en titt när man ändå är i krokarna.Vi såg även ett litet vattenfall Haruru falls.

Vi har lärt oss en sak på två dagar här och det är att inte följa skyltar där det står tourist route för man vet aldrig vart man hamnar och helt plötsligt är skyltarna borta och man har åkt helt i onödan. Ibland är det guldkorn men oftast inte.

Nu ska vi snart gå och lägga oss så att vi orkar in till Auckland imorgon men också planera för vad i ska göra på nyårsafton.

 


 


 


 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför