ika och erik around the world
följ med på våra resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Auckland...
Waitomo Caves...
Egmont national park...
Nelson-Wanganui...
Westport-Nelson...
Arthur´s Pass...
Christchurch och Banks Pe...
I am going on an adventur...
Lake Pukaki, Lake tekapo ...
Dunedin och Oamaru...

Kommentarer

01/01 av Kerstin
Så häftigt! Lycka till på

31/12 av Kerstin
Så härligt att det luktar

30/12 av Kerstin
Så himla vackert och vilk

30/12 av Kerstin
Vilket landskap! Ser ut a

28/12 av Tina Vestlund
Så skönt att allt gått br

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Nya Zeeland
Tid och Datum 2019-01-18 20:01

Arthur´s Pass


Igår åkte vi från Christchurch till Westport genom Arthurs pass. Vi hade tur och fick strålande väder. Vi kan inte riktigt förstå att vilken väg eller vart man än åker i det här landet så finns det alltid något att uppleva och helt fantastisk natur. Sträckan att köra var ca 5 timmar så vi hade inte jättemycket tid att gå runt i passet, men vi hann med fyra korta vandringar och att titta på staden Arthurs pass.

Vårt första stopp blev Castle Hill där det mitt ute bland kullarna finns stora kalkstensformationer. Vi gick en del av sträckan men Erik lät mig inte klättra upp för den största stenen (berget) så då tyckte inte jag att det var värt att gå hela vägen i uppförbacke. Tur var väl det för senare behövde jag verkligen den energin. Sedan åkte vi förbi Lake Pearson och Waimakariri river.

Vi kom fram till staden Arthurs pass som bestod av en kyrka, en mataffär, två turistrestauranger och en liten butik. Vi gick och tittade på ett litet vattenfall som låg precis bakom kyrkan.

Nästa vandring blev till att se ett mycket större vattenfallet devil´s punchbowl, det var fruktansvärt mycket trappor rakt uppför berget som man inte såg förrän man gått promenaden ca 10 minuter, när man gått uppför alla trappor var det nästan lika många ner och alla trappor var i strålande solsken. Där höll jag på att inte ta mig fram till målet men vi lyckades och vattenfallet var fint, kanske inte värt alla trappor. Vi tog en vilopaus och njöt v utsikten och sedan var det bara att gå tillbaka igen.

Vi åkte till Bealey Valley för att gå en sista vandring innan vi åkte vidare. Vi gick rakt in i skogen för att se snökläddaberg och ett vattenfall. Det var en mycket fin natur och vi såg massa trollsländor dock inga Kea. Vi kom fram till utsikten och den var precis som alla utsikter fantastisk. Men inte som Mount Cook.

Vi satte oss i bilen och åkte vidare till Westport. Om någon timme ska vi påbörja resan till Nelson.


 


 


 


 


 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför