ika och erik around the world
följ med på våra resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Auckland...
Waitomo Caves...
Egmont national park...
Nelson-Wanganui...
Westport-Nelson...
Arthur´s Pass...
Christchurch och Banks Pe...
I am going on an adventur...
Lake Pukaki, Lake tekapo ...
Dunedin och Oamaru...

Kommentarer

01/01 av Kerstin
Så häftigt! Lycka till på

31/12 av Kerstin
Så härligt att det luktar

30/12 av Kerstin
Så himla vackert och vilk

30/12 av Kerstin
Vilket landskap! Ser ut a

28/12 av Tina Vestlund
Så skönt att allt gått br

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Nya Zeeland
Tid och Datum 2019-01-21 06:01

Egmont national park


Idag åkte vi från Wanganui till Egmont national park. Denna nationalpark har två större ingångar med besökscenter. Vi besökte den del som låg närmast Wanganui först för att se Dawson falls. Tanken är att man ska kunna se mount Taranaki på vägen när man kör bilen, men vi såg bara en tjock grå massa.

När vi kom fram till parkeringen för vattenfallet duggregnade det lite, så vi började promenera mot vattenfallet. Kom fram till vattenfallet som var fint, men vi har sett så många nu att vi har blivit bortskämda. När vi bara hade fem minuter kvar att gå till bilen öppnade sig himlen och vi blev pisseblöta. Vi satte oss i bilen för att åka vidare.

Jag hade läst att om man var i regionen skulle man passa på att besöka den lilla kuststaden Oakura, så det gjorde vi men troligtvis är det vackrare när solen skiner. Men stränderna var fina och svarta. Hittade en liten mysig butik Crafty Fox där de säljer lokala hantverk från konstnärer i området. Det slutade med att vi blev en keramikkatt på fyra kilo rikare och jag vet inte riktigt hur jag ska få hem den då den är ganska otymplig. Men Erik var på köpet, trodde jag skulle behöva övertala mer men redan när han såg den visste han att jag ville ha den och att jag inte hade planerat att gå därifrån utan den (det måste vara ganska jobbigt för Erik att vara tillsammans med någon som är som en femåring). Katten kommer passa perfekt i vår lägenhet frågan är bara vart. Mannen i butiken frågade om jag var en Cat lady, då jag lyfte på alla kattprynader som fanns i hela butiken. Erik svarade ett kraftigt ja på den frågan och vi fick veta att mannen i butiken och hans familj en gång skulle köpa en kattunge och kom hem med alla tre och att de levde mellan 23-26 år.

Vi lämnade staden och checkade in på vårt hotell i New Plymouth. Därefter åkte vi till den norra änden av Egmont national park och vi hade tur medan vi åkte bilen lättade målnen och man kunde se berget. När vi kom fram kunde vi vandra runt i ca 40 minuter och se det snötäckta berget och sedan åka vidare innan det började spöregna.

Nu sitter vi på hotellet och försöker lista ut vilken typ av sås vi vill ha till middagen, här kan man ha tur men oftast otur. Lite som med vinet ibland gott men oftast annorlunda.

 


 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför