ika och erik around the world
följ med på våra resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Auckland...
Waitomo Caves...
Egmont national park...
Nelson-Wanganui...
Westport-Nelson...
Arthur´s Pass...
Christchurch och Banks Pe...
I am going on an adventur...
Lake Pukaki, Lake tekapo ...
Dunedin och Oamaru...

Kommentarer

01/01 av Kerstin
Så häftigt! Lycka till på

31/12 av Kerstin
Så härligt att det luktar

30/12 av Kerstin
Så himla vackert och vilk

30/12 av Kerstin
Vilket landskap! Ser ut a

28/12 av Tina Vestlund
Så skönt att allt gått br

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Nya Zeeland
Tid och Datum 2019-01-22 08:01

Waitomo Caves


Idag åkte vi till Waitomo caves för att titta på grottsystem och lysmaskar. Vi hann inte med det förra gången vi var på nordön. Vi hittade dit och fick gå på en guidad tur inklusive båttur inne i grottan för att se lysmaskar. Det fanns flera skyltar om att man inte fick ta foton i grottan eller ta på väggarna, ändå var det massa personer som gjorde det vilket förstörde upplevelsen lite. Men det var storslaget att få gå runt i grottan. När vi skulle åka båt skulle man sitta fyra och fyra på varje rad, men vi hade tur och fick sitta längst fram och bara två personer. Det var helt magiskt att åka båt genom ett stort mörker inne i grottan och i taket satt det massor med lysmasker. Helt klart bland det häftigaste vi har gjort på resan.

När vi var klara inne i grottan gick vi till en utsiktsplats, vilket var massa trappsteg rakt upp till en kohage. Inte den finaste utsikten i Nya Zeeland (som Erik sa när vi kommit upp). Det var stekande varmt också så när man väl kommit upp var man genom svettig. Vi såg många som vände när de såg oss högst upp.

Sedan åkte vi vidare till vårt hotell i Auckland, när vi kom in på toaletten luktade det jättestarkt av tigerbalsam. Tog lång tid innan vi kunde klura ut vad det kom ifrån och så visade det sig vara handtvålen. Kommer helt klart få använda sin egen om man ska överleva två nätter här.

Nu har vi precis kommit tillbaka till hotellet efter att ha ätit på en lokal pub som hade quiznight med frågor som var väldigt märkliga och osammanhängande, men det var trevligt att se hur en typisk tisdagskväll kan se ut här eftersom alla nu verkar ha börjat jobba igen efter sin semester. Maten var god med ljudnivån hög.

Imorgon är vår sista heldag här och första dagen på hela resan som vi inte har några planer, så vi får se vad som händer. Troligtvis inte jättemycket.

 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför