Resor i Skandinavien
Resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Fantastiska upplevelser d...
Sabbatår efter studenten...
Allt du behöver under sol...
Sommarens aktiviteter för...
Åka till Maldiverna 2017...
Resejournal runt Sverige ...
Bermuda - Semesterparadis...
Varför Åka Till Sverige F...
Allt du behöver veta när ...
Hundspann i Sverige...

Följ denna dagbok

RSS-feed

Tid och Datum 2017-09-05 15:09

Allt du behöver under solresan


 Nu kommer hösten med sitt ruggiga och kalla väder. Då är det knappast konstigt att man längtar bort till varmare och soligare breddgrader.

 

För att uppleva den perfekta resan gäller det dock att vara förberedd. Det finns många saker att ta med och därmed mycket som kan glömmas bort. Därför har vi skapat den här listan över alla de små saker du behöver komma ihåg inför din solresa.

1. Glöm inte att skydda huden

Hygienprodukter av alla slag ingår i de flesta hotellvistelser, men om du har känslig hud eller är van vid en specifik hudvårdsrutin är det viktigt att komma ihåg alla dina krämer och essenser.

Det är både dyrt och onödigt att köpa nya produkter under semestern. Samtidigt kommer din hud att märka av om du inte tar hand om den under en vecka eller två, så att skippa hudvårdsrutinen är inget alternativ.

Särskilt viktigt med bra hudvård är det under solsemestern. För att huden inte ska ta skada behöver du ju både solskyddsprodukter och after sun-krämer. Det sitter heller inte helt fel med en svalkande ansiktsmask efter en dag på stranden så packa gärna med ett gäng sheetmasks.

2. Planera heta nätter i tropikerna

Om du reser tillsammans med älsklingen säger det sig självt att du bör packa ner sensuella kläder och leksaker för att sätta guldkant på solsemestern.

Bland de saker som du absolut inte får glömma hittar vi förstås kondomer, och för att piffa upp kärleksnatten ytterligare kan du med fördel satsa på spännande texturer och smaker. Vad sägs om en banansmakande knottrig kondom eller värmande glidmedel?

3. Kom ihåg att ladda mobilen

Om du reser inom Europa kan du räkna med att mobilen enkelt kan laddas på hotellrummet. Det kan dock bli svårare om du reser till Amerika, Asien eller Afrika där vägguttagen är helt annorlunda.

Ifall du har tänkt resa utanför Europas gränser kan det därför vara nödvändigt att ha med sig en adapter som hjälper dig att hålla mobilen fulladdad. Ring dock hotellet och fråga i förväg eftersom vissa hotell lånar ut adapters gratis.

4. Förlita dig inte bara på bankkortet

I Sverige är vi vana vid att det går att handla med kort överallt – allt ifrån de stora varuhusen till de minsta second hand-butiker erbjuder idag kortbetalning och vi är många som aldrig har några kontanter alls med oss.

Kulturen är dock annorlunda i många andra länder och det är inte alls säkert att du kan betala med kort. I USA finns det till exempel många mindre butiker som föredrar kontanter, och i vissa länder rekommenderas det att aldrig använda bankkortet på grund av risken för identitetsstöld och så kallad skimning.

Det är alltså att rekommendera att du tar med dig små mängder kontanter i de fall du inte kan eller bör använda ditt bankkort.

 

 

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför