Resor i Skandinavien
Resor
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Fantastiska upplevelser d...
Sabbatår efter studenten...
Allt du behöver under sol...
Sommarens aktiviteter för...
Åka till Maldiverna 2017...
Resejournal runt Sverige ...
Bermuda - Semesterparadis...
Varför Åka Till Sverige F...
Allt du behöver veta när ...
Hundspann i Sverige...

Följ denna dagbok

RSS-feed

Tid och Datum 2017-09-27 09:09

Sabbatår efter studenten


 Efter studenten känner nog de flesta sig fria efter många år i skolan, samtidigt kanske friheten tar över och blir förvirrande. Då är det viktigt att ha en plan.

 

Studentskivan med familj och vänner är ofta en kväll att minnas genom livet. En av de prylar att minnas från studenten är den obligatoriska studentmössan från CL Seifert. Låt dina kompisars och familjs hälsningar i denna mössa påminna dig om alla de möjligheter som nu ligger framför dig.

Varför inte ta ett sabbatsår och åka ut och resa? En grund att ta ett sabbatsår efter studenten kan vara just att både tillåta sig att vara förvirrad men samtidigt planlägga en tid i ett nytt land. Hämta inspiration på nätet och ta dig ordentligt med tid till att undersöka dina möjligheter. Kanske destinationen är den första delen av planläggningen. Vart skall du åka? Skall du åka själv eller tillsammans med någon?

Fördelen med att åka själv är att du slipper begränsas av den andres ramar utan kan själv ta alla beslut. Oroa dig inte du kommer att träffa massvis med nya vänner under resans gång. Både ytligare, men också mer djupgående, och vem vet kanske du träffar vänner för livet. Någon träffar kärleken andra upptäcker nya städer och hittar nya perspektiv på livet. 

 

Därför skall just du ta ett sabbatsår

Förbered din resa och sabbatsår med att spara upp ekonomi så att du har en buffert att hämta när du är på din resa. Alla som har varit på en längre resa vet att dina upplevelser berikar och skapar nya möjligheter.

Konkret har du din resa på ditt CV och kan argumentera i kommande jobbintervjuer om en livserfarenhet rikare. De människor du möter på vägen kommer att berika din uppfattning om människan och de städer du besöker kommer visa dig nya kulturer med många spännande och annorlunda sätt att bo och leva på.

 De flesta har en passion, att åka på en längre resa kan få vem som helst till att öppna hjärtat för nya saker, om det så handlar om arbete, träning, prylar eller mat. Världen har så många spännande kulturer och nya perspektiv att erbjuda, vågar du gå miste om dessa erfarenheter? Bli världsmedborgare och skaffa nya vänner och visioner, det kommer bli fantastiskt. Upplever du motgångar? Grattis, då kan du lära dig hantera nya situationer på ett mer moget sätt. 

 

Låt dig inspireras av nya perspektiv

Glöm allt med skolbänken och undervisning i teorien, res ut och utforska både dig själv och dem du möter. Ett sabbatsår kan samla dina tankar och ge dig en fingervisning vart du skall vidare i livet. Släpp alla tvång och måsten och starta om med nya krafttag.

Alla människor lär sig något om sig själv eller om andra. Se till att upptäcka dina nya perspektiv! När din studentskiva är ett minne blott och din studentklädsel tillsammans med den anrika studentmössan CL Seifert hänger i din garderob ja då är det dags att ut och flyga. Ta reda på vad du vill jobba med, var du vill bo, och framför allt – ut och träffa nya människor!

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför