Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Gunzburg
Tid och Datum 2011-05-22 22:05

Dag 5


Efter att snabbt ha plockat ihop sakerna gav vi oss iväg redan kl. 07:30 för att fortsätta resan. Då vi hade en lång dagsetapp framför oss och det var lastbilsfri dag på Autobahn så satte vi ett högt tempo redan från början. Det visade sig dock snart att farthållaren på 110 km/h och inga lastbilar att åka snålskjuts bakom gjorde att bränsleförbrukningen blev väldigt hög. Vi fann oss i att fortsätta på tidigare inslagen väg och nöjde oss med 100 km/h. Det var dock betydligt backigare här nere än i norra Tyskland så det blev till att fylla på tanken ändå.

  Samtidigt passade vi på att äta en sen frukost eftersom det inte hanns med på morgonen. Då hade vi avverkat 20 mil av dagsetappen. Ytterligare 25 mil senare hamnade vi i den hittills enda bilkön. Ett vägarbete som tog ca 20 minuter extra. Så fort det lossnat så svängde vi av för lunch. Hamburgare tillagade i husvagnen och sedan lite lek på McDonalds lekplats samt en glass till färdkost så gav vi oss av igen. Precis i tid visade det sig för just när vi åkt drog ett åsk- och regnoväder in och följde oss under några mil.   De sista 18 milen bjöd på en spännande ”felkörning” som vi skyller på GPS-utrustningen. Istället för att fortsätta på motorvägen hela vägen så fick vi en liten runda genom några tyska byar där det bl.a. pågick någon typ av Porscheutställning. Tyvärr hann vi inte stanna och kontrollera men jag hann uppfatta en GT3 RS och Panamera.   Vi anlände till Legolands camping strax utanför Gunzburg vid 17-tiden och hann med ett snabbt besök inne på parken innan de stängde för kvällen. Därefter grillat och lite lek på campingens lekplats och sedan dusch och godnattsaga.   

 

  Även idag har tjejerna skött sig perfekt. De hann med Trassel, Tummelisa samt Melodifestivalen 2011 på DVD samt lite lek med diverse leksaker som E. tagit med i bilen. 

Imorgon väntar en heldag inne på Legoland.

Gunilla skrev 2011-05-23 21:05
Hoppas ni haft det lika bra på Legoland som på badlandet. Ni har ju på ett trevligt sätt avverkat en bra bit av resan till Italien. Nu har ni ju underbar natur framför er resten av vägen, men det intresserar kanske inte tjejerna precis. Kommer ihåg att Fredrik tyckte träden på Skånes kust liknade alla andra träd...
lise o john skrev 2011-05-23 10:05
skönt att vi via data kan vara med på er resa och att ni har det bra
lise o john skrev 2011-05-23 10:05
skönt att vi kan via data kan vara med på er resa och att ni har det bra

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför