Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Venedig
Tid och Datum 2011-05-25 22:05

Dag 7 - Gunzburg till Venedig


Lämnar Legoland, Gunzburg, Tyskland tidigt med ytterligare en lång resdag framför oss. Vi hade inte bestämt oss för om vi skall köra ända till Venedig eller ta ett stopp till på vägen. Det får visa sig under vägen. Vi valde att ta vägen som går över Salzburg för att vi trodde att det skulle vara bäst vägar där. Frukost intas efter ca en och en halv timmes körning på en tysk rastplats tillsammans med lastbilarna. Därefter blev det en ganska lång etapp där solglasögonen åkte upp och ned mellan huvudet och ögonen. Inte så att det var växlande molnighet utan det var helt otroligt många tunnlar, allt ifrån några hundra meter till upp emot en mil. Lunchen, som var spagetti och köttfärssås intogs på en väldigt typisk österrikisk rastplats med hotel/restaurang i förgrunden och stora snötäckta bergsmassiv som fond.  

Vi håller ett riktigt bra tempo (farthållaren på 110) och trafiken flyter på utan några större störningar. Vi kommer så småningom in i Italien och där var det tyvärr omkörningsförbud för husvagnsekipage. Blev att lägga sig fint i lastbilskaravanen i högerfilen. Klockan började närma sig sju på kvällen när vi anländer till campingen Marina di Venezia strax utanför Venedig. Efter att ha checkat in och fått besked att vi kan välja vilken plats vi vill börjar vi sondera terrängen. Campingområdet är gigantiskt så vi inriktar oss på att ha nära till havet, poolen och servicehus. Efter att ha insett att alla platserna är mindre än någon vi varit på i Sverige och dessutom har ett stort träd planterat i varje hörn börjar vi fundera på hur vi skall lösa detta. Efter att ha försökt komma in på en liten väg två gånger så hänger vi av vagnen för att se om vi kan skjuta in den. Genast dyker det upp ett tiotal hjälpsamma tyskar som gapar och skriker på varandra och helt plötsligt står vagnen där den skall.

Efter att ha satt upp tältet så beger vi oss till närmsta pizzeria innan på campingen för att få något i våra tomma magar. Därefter blir det dusch och sedan går barnen till sängs runt klockan 22:30, fortfarande på gott humör trots att de i princip suttit i bilen sedan kl 07:30. Helt otroligt!
Summering av bilkörningen hittils: 185 mil körda med en snitthastighet på 78 km/h och med en bränsleförbrukning på ca 1,15 l/mil. Dagens etapp var på runt 70 mil och det var riktigt jobbigt men nu väntar några dagars bad, sol och vila så det var det nog värt.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför