Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Venedig
Tid och Datum 2011-05-29 21:05

Dag 11


Vi försökte komma iväg i hyfsad tid. Innebar att vi inte lät barnen sova till halv tio som de haft en vana att göra. Det var nog bra att de kom i säng i hyfsad tid igår. Klockan var nog inte mer än tio (ja ja vi har faktiskt semester så det är hyfsat tidigt för dem). Det blev att gå till affären på morgonen för inhandling av frallor samt lite ny yoghurt. Vädret var inte upplyftande. Kallt och ruggigt. Det hade åskat och regnat hela natten och himlen var fortfarande mörk. Här gäller det att ta på sig ordentligt och packa med sig regnkläderna.

Efter frukosten bredde vi lite frallor och stoppade ned dem samt drickyoghurt och saft. Vi hade läst att det skulle vara svindyrt att äta i Venedig så vi gjorde inte liten picknick korg. Vi får tacka Fredrik och Therese när vi packade upp de härliga vagnarna vi lånat. Genast blev barnen glada, tänk att få åka i Alex och Adams vagnar. Det är något speciellt när det inte är sina egna. De visste vem som var vems och Madde valde genast Alex vagn och Amanda Adams. Så bar det sig av. Vi promenerade till färjan, det tog väl en kvart. Det började dugga så barnen satt med varsitt paraply i vagnen. Inte lönt att ta upp regnkläderna för detta… Vi köpte 12 timmars biljetter, då fick man åka över till Venedig och även åka de båtarna som går i linjetrafik där under 12 timmar. När vi anländer har himlen förvandlats till en klarblå himmel utan några moln. Klassiskt oss. Här kommer vi i långbyxor, tröjor och fleece samt bär med oss alla regnkläder och så blir det strålande väder. Precis som på Legoland har vi med allt utom solkräm. Solhattar hade vi med, men de blåste bara av.

Vi klagar dock inte åter en solig och varm dag. Vi börjar med att ta oss till Markusplatsen. Om vi är här på lågsäsong vill jag inte veta hur det ser ut på högsäsong. Det är folk, lämmeltåg till Markusplatsen och köer som är obeskrivliga för att gå in på Dogepalatset, Markuskyrkan och Kampanilen. Vi beslutar oss för att vandra lite spontant och återkomma. Känner direkt att man borde läst mer och vetat vad man egentligen bör se men slappnar sedan av och bara njuter av det som finns. Visst vi kommer helt klart missa något och vi borde ha med någon som typ Sandra som vet lite om sådant här men nu är det bara vi så vi vandrar runt och tittar på gränder, går över broar och bara finns där. När klockan börjar bli ett har vi kommit till slutet av San Marco och går över till San Polo. Vi går över Rialtobron. Ganska häftigt måste jag säga. Åter mycket folk och vi försöker korsa med våra barnvagnar upp för trapporna. På andra sidan går vi längs med Canal Grande och beslutar oss för att sätta oss utmed och äta våra mackor. Detta är livet.  Äta mackor i Venedig, känns nästan lite overkligt när man sitter där och tittar på alla människor som går förbi och båtarna och gondoler som kör på kanalen.

Vi tar själva ingen gondol utan åker båtbussarna tillbaka till San Marco för att åter försöka komma in på något ställe. Nu var det inte lika mycket kö så F och barnen tar sig upp i Kampanilen.

Jag sätter mig i solen och njuter av att bara titta på folk. De som verkar ärligt intresserad av den statyn jag sitter jämte och de som springer förbi och tar ett foto för att visa att de varit där. Barnen vinkar uppifrån och jag lyckas som tur var se detta och vinkar tillbaka. När de kommit ner blir det glass och sedan hemfärd tillbaka till campingen. Alla lite möra i huvudet med tanke på alla intryck och den värme som kom. Vi kommer lagom tillbaka för att hinna doppa oss i poolen innan den stänger.
När vi kommer tillbaka till husvagnen dukar vi upp lite semestersnacks med jordgubbar, grädde, Nutella, melon och kex. Till detta rosevin. Inte tokigt alls.

På kvällen blev det grillad lövbit och sedan lite musikunderhållning för E och barnen medans F tog en öl och följde Barcelonas sista steg till vinst i Champions League.

john o lise skrev 2011-05-30 18:05
kul att vi kan följa med på resan via nettet
Gunilla skrev 2011-05-29 22:05
Så skönt atrt höra från er. Har blivit lite bortskämd med att få rapporter. härligt att höra att ni har det precis så bra som man ska ha det när det är semester. Tror inte ni vill veta hur det ser ut eller vilka priser det är i Venedig när det är säsong. vill ni så kan vi tala om det för en nägon gång. Kan bara säga att ni gjorde ett bra val som undvek det. Kram till hela familjen från oss båda och Sotis.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför