Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: St Tropez
Tid och Datum 2011-06-02 21:06

Dag 16


Vaknade av regnet, inget roligt väder idag. Första dagen då det regnat på oss ordentligt sedan vi åkte hemifrån. Visst det kom regn en natt i Italien, men räknas inte när vi sover, sedan duggade det lite när i gick till färjan för att åka till Venedig, men vet inte om jag vill räkna det heller för vi torkade lika snabbt som vi blev blöta. Idag regnade det dock, blev att ta regnjackan när jag skulle diska frukosten. F hade dock sett att det skulle vara bättre i St Tropez så vi satsade att åka i alla fall. Åter med både regnkläder och badkläder. Denna gång hade vi dock inte den turen, dock godkänt för det regnade inte mycket. Ser verkligen möjligheterna här, förstår varför gräddan vill befinna sig i detta område. Hamnen var mysig, massa små affärer och restauranger. Priserna var väl därefter men det får man räkna med. Vi gick mest runt och strosade. Barnen gick förbi en godisaffär och svaga som vi är just nu sa vi ok. Det fick bli en lite påse på 250g. Denna lilla påse kostade 100 kronor!! Det var faktiskt en liten påse, antar att kilopriset är lite annorlunda bland ”the rich and famous”.

F fortsatte att spana på bilar, båtar och bru… öh folk. Bilparken här var också ganska lyxig men betydligt mer anglosaxisk än i Monaco. Mest Bentleys, Aston Martins och Mini. Båtarna var precis lika vräkiga som i Monaco och man undrar vilka det är som åker runt med dessa.

Vi beslutade oss att äta lunch i staden innan St Tropez istället St Maxiene, verkade mer humant så det bar tillbaka. Blodsockret hann dock gå ned på noll så när vi väl stannade fick vi ta första stället som serverade något ätbart. Detta var inte lyckat, hade nog hellre gett några hundra lappar till för att få något ätbart. Ja ja så är det när man försöker vara lite ekonomisk men inte så ekonomisk att man tar med sig matsäck. I den stund hade jag nog hellre packat med en matsäck än pröjsa 500 för det vi åt. Barnen verkade dock nöjda så.. Vädret hade nu också spruckit upp så det blev en tripp till stranden. Här serverades utsökt sandkaka av barnen och man glömde snart det misslyckade restaurangbesöket.

 

Nu är vi åter på campingen och har köpt internet access, Åter dyrt. Lite besviken på Frankrike när det gäller kostnaderna. Vet inte vad jag trott men trodde nog Sverige var ett dyrt land så dyrare kan det inte bli, men det upplever jag faktiskt att det är. I Italien betalde vi 30 kronor för en timmes Wifi och här betalar man 80 kronor. Vet inte vad de tar i Sverige, får kolla upp. Vi erbjuder ju det gratis på biblioteket J

Förutom att uppdatera vår sida så skall vi även se vad vi skall göra härnäst. Funderar på att sakta men säkert bege oss hemåt. Har gott om tid men med tanke på de milen vi redan tillbringat i bilen kanske man borde ta lite kortare pass. Få se vad nätet säger och vad vädret säger. För vi stannar nog inte kvar om det regnar igen imorgon..

Sara skrev 2011-06-03 22:06
Ser härligt ut! Hörde mamma och pappa också sa att standarden i Frankrike är mycket sämre och långt ifrån vad vi i Sverige förväntar oss. Tack för vykortet det kom idag, vi saknar er också. Undrade just vad ni blivit av har kollat resedagboken varje dag. Var rädda om er och kör försiktigt. Kram på er :0)
Gunilla skrev 2011-06-02 22:06
Hej! Nu börjar barnbarn-abstinensen såtta in så det var härligt att se lite närbild från stranden. De ser ju ut att må väl alla tre och då gör väl fotografen det med får man tro. Ha det fortsatt bra och var rädda om er. Kram!

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför