Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Castellane, Frankrike
Tid och Datum 2011-06-05 22:06

Dag 18


Idag bestämde vi oss för lite äventyr. Den finns en Canyon i södra Frankrike som är väldens näst största så den bestämde vi oss för att vi måste se. Det stod ju i och för sig att vägen dit var slingrig och smal på sina ställen men det låg på rätt håll för oss på väg hem så det fick bli så.
Vi tog det ganska lugnt på morgonen och kom inte iväg förrän vi 11-tiden. Det skulle vara ca 7 mil till campingen som vi sett ut och enligt GPS:en skulle det ta mer än en timme så vi misstänkte att det kunde bli lite småvägar. Första biten var motorväg så det gjorde oss ännu mer fundersamma på hur resten skulle se ut.

 

Som syns på bilderna var det mest småvägar och riktigt slingrigt. Jag gjorde var som gick för att ge Ferrarin på bilden en match men det är svårt med en vikt på mellan 3,5 och 4 ton.
Så småningom kom vi fram till campingen och började med att ta ett dopp i poolen och testa vattenrutschkanorna.
 

Efter att ha hängt av husvagnen på campingen bestämde vi oss för att utforska Canyonen på riktigt. Vi tog bilen för att köra utmed floden ca. 4 mil till där den mynnade ut i en sjö. Här skulle man kunna hyra kajaker och trampbåtar vilken fungerade som lockbete för barnen som var måttligt intresserade av bergsvägar med sidor som stupade flera hundra meter ned och med en liten flod längst ned i botten. Vi stannade flera gången utmed vägen för att beskåda naturscenerna samt för att hämta andan efter en vinglade tur.

Vi passerade högsta punkten på resan som var 1031 meter över havet och utsikten var verkligen fantastisk.

Efter en timmes resa kunde vi till slut se sjön som floden mynnade ut i.

När vi kom fram till båtuthyrningen så började det regna men det blev bara en kort skur så vi gick för att fixa oss en trampbåt. Då meddelade de att det var en åskstorm på väg in så de rekommenderade inte att man gav sig ut men vi stod på oss och lovade att inte ge oss iväg på någon långtur utan hålla oss i närheten. Vi gjorde en liten tur uppför Canyonen och sedan en liten runda på sjön. Det uppskattades av barnen så resan tillbaka samma väg gick utan några protester.

Väl tillbaka på campingen blev det grillning och sedan promenad ned till floden som även flöt förbi campingen. Sedan snabbt i säng med barnen för att i morgon fortsätta resan med sikt på Geneve.

Therese skrev 2011-06-07 19:06
Vilken härlig resa ni är på:) vilka upplevelser. Följer er på resedagboken men ser framemot att träffa er när ni kommer hem. Saknar dig (Edna) var för länge sedan vi sågs nu. Stor kram till hela familjen

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför