Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Geneve, Schweiz
Tid och Datum 2011-06-08 09:06

Dag 19


Det blev inte mycket sömn i natt. Jag har aldrig varit med om ett sådant oväder. Regndroppar stora som tennisbollar föll ner från himlen i en otrolig fart. Åska som studsade mellan bergen och blixtar som slog ned så gott som bredvid husvagnen. När man trodde det var över kom det mer. Många tankar flög igenom huvudet, speciellt då F på väg tillbaka från vår flodpromenad hade sett en skylt om hur man skulle bete sig om det blev översvämning. Jag sa till honom att gå vidare sluta tramsa dig, det är ju fint väder… Hmm när man låg i husvagnen där mitt i natten önskade man att man inte sagt så utan bett honom läsa klart. Kanske var detta normalt eller kanske inte.

Vi hade ställt klockan till åtta för att komma iväg i tid. Vid denna tidpunkt hade det värsta dragit bort men det regnade fortfarande, så det blev att ta på sig regnstället och förbereda för avfärd.

Denna etapp är jag glad att F tog. Jag har erbjudit mig att köra men det verkar inte falla honom på smaken, låt oss säga att denna etapp erbjöd jag mig inte. Ibland blundade jag i passagerarsätet. Attans vad små vägar. När motorvägen kom trodde man att det värsta var över, men efter bara några kilometer tog man avfarten bort och en ny väg kom igenom massa små byar, där man fick turas om att köra, eller små tunnlar där man skulle tuta innan man körde in för man fick inte plats med möte.

Lyckades dock hitta en väldig fin rastplats där vi tog lite paus, lagade lite mat och åt innan färden gick vidare mot Schweiz.

 

 

Till slut kom vi i alla fall fram till Geneve. En av de kortaste resorna men med en medelhastighet på sisådär 55 km/h tog den nästan längst tid. Solen lyste helt underbart över staden och GPS visade att vi skulle ta ekipaget in genom staden. Detta kändes inte så bra, men F körde som om detta var världens enklaste sak, och det var det väl också med tanke på de vägar han kört innan. Vi kom fram till campingen, den låg i ett villaområde som närmare kan liknas i klass med Tylösand. Campingen låg precis nere vid sjön och var väl ingen höjdare men läget det var bra. Man såg in till staden och båtarna låg utanför och guppade. Härligt. Vi tog stolarna och satte oss och tittade på vattnet. Barnen lekte på ängen. När hungern kom gick vi upp och tog en glass. Vi klarade oss inte på detta, ville inte lämna denna härliga plats men det var ett måste. In i bilen och iväg till närmaste gyllene M. Vi tog med oss maten ned till hamnen. Solen fortfarande otroligt varm trots att klockan nu började bli åtta. Den sprutande strålen som är känd i Geneve hade stämplat ut men vi satte oss i Engelska trädgården och åt våra hamburgare och tittade på alla som var ute på söndagspromenad i det fina vädret.

När vi var mätta bar det tillbaka för dusch, ett glas vin och lite surfande. Vi måste fundera på nästa steg. Var det att vara kvar här eller åka vidare? Fanns det något roligt att locka med för barnen nu när hemresan är ett faktum? Många frågor kvarstod när vi la oss, vi får låta vädret bestämma.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför