Familjen Skölds husvagnssemester 2011
Följ vår resa till Italien och Frankrike
Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum

Från dagboken

Dag 23...
Dag 22...
Dag 21...
Dag 20...
Dag 19...
Dag 18...
Dag 17...
Dag 16...
Dag 15...
Dag 14...

Kommentarer

12/06 av Gunilla
Skönt att ha er hemma i S

08/06 av Susanna
Åh herregud- här skriver

08/06 av Gunilla
Vem är det tjejerna lyssn

07/06 av Therese
Vilken härlig resa ni är

06/06 av john o lise
härligt att man kan läsa

Följ denna dagbok

RSS-feed

Plats Plats: Halmstad
Tid och Datum 2011-06-10 19:06

Dag 23


Idag har vi avslutat vår underbara resa. På morgonen var det Fredriks tur att ta en löprunda innan vi åt frukost och packade ihop för sista gången. Vid tiotiden anlände vi till Bordershop i Puttgarden för lite inköp. Det tog två och en halv timme och slutade med tre fulla kundvagnar. Nu var både bil och husvagn helt fullastade.

Alla började känna av slutet vilket gjorde resan extra seg. Det blev att muta barnen med lite godis. Första gången på hela resan faktiskt. De ville nu bara hem och det ville faktiskt vi med. Vi tog båten över till Rödby, åt en macka i solen på däck och lekte lite i deras lekrum. Mer hann man inte, sedan var det två och en halv timme i Danmark som gällde. Vi har nog haft tur för det har inte varit någon kö. Minns att vi sa på vägen ned att vi borde tänka på när vi kör igenom storstäder, lyckades köra igenom Köpenhamn precis lagom till alla slutade jobbet. På radion varnade de och sa att det var kaos på vissa vägar, men inte på den vi körde. Andra sidan bestod av långa köer men vi klarade oss bra. Färjan mellan Helsingör och Helsingborg gungade lite mer än vad jag gillar men det var bara att bita ihop. Vi var snart i Sverige.

En timme senare rullade ekipaget in på Brogård. Glädjen i bilen var stor, nu skulle de få se sina kompisar igen. De har tyckt resan varit super det märker man på barnen, men som man säger borta bra men hemma bäst.

Mamma och pappa skulle fixa kvällsmat åt oss, det var tur för det fanns inte mycket i vårt kylskåp. Känslan av att ha ett så stort kylskåp… att ha en egen toalett och sådana ytor att röra sig på.. ja det är nog bra att åka bort för då inser man hur bra man har det hemma.

Efter kvällsmaten kom farmor och farfar och lämnade den sista medlemmen i familjen. Han som har fått stanna kvar i Sverige medan vi andra har haft ett otroligt äventyr. Alla var nu samlade igen. Nu skall vi ha tre dagar semester för att återhämta oss sedan är det vardag igen. Dock är det inte länge kvar tills man har semester J

Lite fakta om resan.

Vi har kört totalt 480 mil, med en snitthastighet på 69 km/h och en förbrukning på 1,08 liter/mil. Själva körandet har gått över all förväntan. Det enda störande momentet vi hade var ca 20 minuters stillastående vid ett vägarbete i Tyskland på vägen ned. Anledningen till att det gått så bra kan nog i stort tillskrivas att vi valde att resa innan den riktiga turistsäsongen kommit igång.

Under resan besökte/passerade vi 9 länder (Sverige, Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Monaco, Schweiz och Danmark.

Gunilla skrev 2011-06-12 16:06
Skönt att ha er hemma i Sverige igen. Kan bara gratulera till en så fin resa och så fina tjejer.

Kommentera

Text

Ditt namn

Din e-post


Skriv in de två orden, som du ser på bilden, i rutan ovanför