trekronor:s Resedagbok

Namn:  
Lösenord:

Dina bilder

Huvudalbum
Miami

Från dagboken

Shopping...
Promenad genom SF...
San Fransisco...
San Fransisco...
Första kvällen i SF...
Santa Cruz...
Solvang...
Los angeles...
TIPS på resan...
Mot LA...

Följ denna dagbok

RSS-feed

Shopping

Tid och Datum 2016-11-14 Plats Nordstrom Rack Kommentarer Inga kommentarer

Idag gick vi upp tidigt och åkte till  Hayward efter frukosten. Carina ville ha dottern så vi kunde få shoppa i fred. Vi hade en plan att åka ut till ett outlet mall, men vi fick tips om att Nordstrom rack har den bästa rean. Men de öppnade inte fören 11, så vi åkte till outletten först. Strosade runt lite. Vi är inga shoppers utan mera skoj att få gå runt å titta. Självklart så hittar man något så köper vi. Strax innan 11 åkte vi iväg till Nordstrom rack. Å det var kul. Sjukt kul att se vad deras reor är. Å dom är galna. Saker kunde kosta 9 kr som tidigare kostt 200kr. 70% på de redan reade priset. Mera sånt till Sverige. 

Till lunch tog vi In N out, hittade ett i närheten. Ett måste om man åker hit är att äta där. Sjukt goda hamburgare. Det roliga är att det jämnt är massa folk där och det har en liten meny. Man kan välja på en dubbelhamburgare, cheesburgare och hamburgare. Sen finns strips och dricka. Billigt, men såååå gott.

Vi åkte vidare till ett stort inomhus centrum och kollade runt lite till. Sen åkte vi hem till Carina igen och där fick vi middag och sen fikade vi lite och pratade massor. Som sist så åkte vi därifrån efter 22. Det var lite tung att lämna och veta att det kommer ta ett tag innan vi ses igen. 

I morgon åker vi hem och denna resa har varit helt underbar. Vi har fått se och uppleva så mycket. Det har varit spännande att få köra bil här. Läskigt i början men sen lär man sig. Amerikaner är ett trevligt folk, men inte i trafiken. Roligast att få köra är här i SF. Dessa backar som är så branta både upp och ner. Annars kan jag inte välja ut en favorit av något slag. Vi kommer absolut att komma tillbaka. Nu ska jag hem och titta på amerikanska hyllan på Ica maxi vad de har för gott. 

Tintinälskade Carinas pumpakakor, å jag tyckte också att det var goda. Kommer sakna de fördiga margaritas på burk.

 

Läs mer och kommentera

Promenad genom SF

Tid och Datum 2016-11-13 Plats Castro Street Kommentarer Inga kommentarer

 Idag värker benen så mycket. Vi har nämligen gått hela dagen. Startade visserligen med att ta spårvagnen nere från hamnen och upp på hyde street, vi blev avsläppta vid powelstreet och däriftån gick vi. Först paserade vi unionsquare och sen vek vi av mot castro street. Innan vi nåde castro fick vi ta lite lunch. Med dessa backar tar allt lite längretid än man räknat med. 

Vi gick castro street ner på ena sidan och sen upp på andra. Regnbågsflaggor längst hela gatan och på något sett så känner man sig lite extra hemma här. Sen gick vi vidare till Golden gate park. Vi tog 1/4, för sen började de närma sig 15 och då vet vi att om två timmar så börjar det mörkna. Så vi tog High street på vägen hem. Det är det så kallade hippie kvarteret. Det är som att tiden stått stila här. Mycket grafiti och folk är klädda som hippies. Sen vek vi av mot lombard street och hamnen för att äta god mat. Det fick bli Johnny Rockets (skrev fel namn igår). Sjukt goda hamburgare och rn stor tallrik pommes (så definitivt gick att dela på två) och på färden hem tog vi med oss en milkshake, banan och choklad denna gång.

Så efter 23,9 km idag så är vi helt slut. I morgon blir det lugnare. Dottern ska hänga med Carina och hennes familj och vi ska få shoppa själva i en outlet mal utanför Stan. Sen blir det hemmagjord middag hos Carina. Det ser vi fram emot.

 

Läs mer och kommentera

San Fransisco

Tid och Datum 2016-11-12 Plats Muir Woods Kommentarer Inga kommentarer

 Idag tog vi bilen till muir woods för att titta på de stora redwoodträden. På vägen dit körde jag, så jag har nu kört och cyklat över golden gate bron, på vägen hem fick sambon köra. Så båda hade gjort de. Muir woods ligger en bit ifrån San Fransisco och vägen dit var som alla andra små vägar, lite och slingrig. Precis när man vridit ratten för ena svängen så var det dags att dra ratten åt andra hållet för nästa sväng. 

Vid muir woods så hade vi tur och allt var gratis, det är någon helgdag här idag. Så vi gick in ocj efter bro 2 så hittade vi en stig som ej var barnvagnsvänlig och 3,6 km lång i terräng. Den tog vi (utan barnvagn) och dottern fick gå och ibland bli buren. Det började med 1,2 km uppför, å vi pratat brant stig. Men det gick bra och alla vi möte var imponerade av att dottern gick. 

Till lunch vart det In N out, till vår lycka så fann vi ett på vägen. Sen bar det iväg för att fota golden gate bron. Jag har ju varit här tidigare så visste om en bra plats för att fota, men det var så mycket folk där, så vi fortsatte upp på berget och näst högst upp hittade vi en parkering. 

Igår gick vi 15,5 km, så vi sa att vi skulle knäcka det idag. Så vi åkte tillbaka mot hotellet. Mitt i allt så säger sambon att hon vill köra lombardstreet, självklart sa jag. Så det gjorde vi. Efter att ha parketat bilen vid hotellet så gick vi tillbaka till lonbatdstreet för att gå nedför den också. Sen vart det långpromenad genom stan. Vi tänkte gå till civic center. Men vi råkade komma på fel gata å hamnade bland alla uteliggare och narkomaner. Så vi gick en gata upp och vände hemmåt. Hittade en mysig restauran med mexicans mat. På vägen hem somnade dottern, så vi fortsatte vår promenad mot hamnen. Visade sambon vart spårvagnen startar/slutar och hur kul det är att se när de vändet spårvagnen. Sen fortsatte vi att gå. Hoppade in på Johnny the rocker och tog en milkshake (choklad och jordnötsmör). Sist jag var här tog jag också en milkshake på samma ställe, fast då bara kordnötssmör. Sen vände vi hemmåt.

Haft en mysig dag med min lilla familj. Men nu längtar vi båda efter vår stora familj.

 

Läs mer och kommentera

San Fransisco

Tid och Datum 2016-11-11 Plats Alcatraz Kommentarer Inga kommentarer

Idag var planen att se Alcatraz. Så efter frukost tog vi en promenad ner till fisherman's warf. Lite kul när man känner igen sig. Vi var tidiga så vi kunde gå sakta och kolla in hamnen. Vid 10 lämnade båten hamnen och tog oss till Alcatraz. När man kliver i land får man lite info av en volontärerna som jobbar på ön. Han berättade att de öppnat vissa delar som annars brukar vara stängda för allmänheten. Så det var kul att få komma dit en andra gång och få se massa nya saker. Vi hade i hen tid att passa så vi strosade runt lite först och sen när dottern somnat så tog vi den guidade turen inne i fängelset. Det var kul att få se det igen och sambon gillade Alcatraz. 

När vi var hos Carina och hennes familj igår så fick vi tips om att äta på In N out, de skulle ha goda hamburgare, så det gjorde vi. Det stämde verkligen. Så dit lär vi gå flera gånger. 

Efter lunchen så hade vi inga planer så vi bestämde oss för att bara gå. Så vi gick upp till Coit tower. Ett torn som ligger på ett berg, jättefin utsikt var det därifrån. Skönt också att få lite vila efter att ha gått upp efter alla dessa backar. Sen fortsatte vi gå. En kort promenad genom italienska kvarteren och sen tog vi den långa gatan i chinatown. Vi kom en bra bit in på marketstreet, men det började mörkna och folket är inte så skoj, så vi börjde gå mot hotellet och leta något att äta på vägen. Så idag har vi gått 15,5 km. Känns bra att kunna promenera igen. 

 

Läs mer och kommentera

Första kvällen i SF

Tid och Datum 2016-11-10 Plats Hayward Kommentarer Inga kommentarer

Nyligen komna till hotellet efter god persisk middag hos bonusmoster Carina. Dottern röjde med Carinas dotter och vi andra pratade. Vart lite Trump snack och så kollade vi rapport på svt.se. Dottern blev överlycklig att få se sina babblar på youtube. Runt halv 11 åkte vi hem, då var dotttern sååå trött å sambon på väg att somna i soffan. 

Det vart nattkörning på vägen hem och vi såg en bilolycka. 65mils/h är rätt högt för dessa dåliga vägar dom har. Men fint att få se San Fransisco från Oakland bay bridge, alla lysen som lyser upp i mörkret. Dock inte lika skoj att köra dessa vägar inne i SF, det är inga små lutningar på dessa backar. Sambon säger att hon kommer att kliva urbilen om vi ska upp för dessa backar någon dag. Själv är jag sugen på att köra ner på lombardstreet. 

I morgon väntar Alcatraz, det blir min andra gång där, å jag ser så fram mot de. 

 

Läs mer och kommentera

Santa Cruz

Tid och Datum 2016-11-10 Plats Santa Cruz, USA Kommentarer Inga kommentarer

Efter frukost tog vi en promenad ner till stranden och piren. Tänkte att det var mysigt efter att ha sett snökaoset hemma, så vi vill njuta av solen och värmen. När vi kommit ut en bit låg det massa sjölejon på en brygga nere vid pirens fot. En dam berättade att man kan se valar längst ut på piren, vi såg inga. En kille berättade att valarna just nu är i Mexico. På vägen tillbaka såg vi en utter som lekte på havet. Vi gick tillbaka till hotellet och började åka mot San Fransisco. Även denna gång tog vi kustvägen. Vilka vågor vi såg, minst 10 meter höga. Det var lite mera plant landskap och mjuka kular med gröntgräs och gröna träd. Efter en timma svängde vi av mot motorvägen.

Nu äter vi lunch och ska strax köra mot Twinpeaks, för att sen checka in och ta oss till Oakland och bli bjudna på middag av min bonusmoster Carina.

 

Läs mer och kommentera

Solvang

Tid och Datum 2016-11-09 Plats Solvang Kommentarer Inga kommentarer

Solvang, så himla fin stad. Små hus i danskstil. Affärena hette saker på danska och de sålde danska nationaldräkten på en affär. Dock var den liten, så vi gick igenom den rätt snabbt. Inte var det mycket folk heller, typ bara vi på gatorna.

Vi lämnade Solvang efter frukost för att ta kustvägen till Santa Cruz. Vilken väg, helt underbar väg. Trodde att det skulle vara en väg bredvid stranden, men nej nej. Vägen var på klippkanten typ 200-500 meter upp på berget. Vägen följde bergsväggen, så rätt slingrig. Ett snesteg å man hade åkt ut för klippkanten. Det fanns många små stoppställen längst med vägen, där man kunde titta på utsikten. Vi såg en skylt som visade att man kunde se sälar, så vi tänkte ja vi kan väl stanna i alla fall. Kanske lyckas vi se någon säl. Parkerar bilen och sambon går fram mot klippkanten...hela stranden var full med elefantsälar, minst 100 stycken låg där och solade, badade och slogs. Supercoolt att få se.

Vi stannade i Monterey för att äta lunch. Vart KFC och vi tog med de till stranden. Sen vart det en promenad i parken.

Nu är vi i Santa Cruz och har hunnit bada lite poolen och tvättat kläder. Tänkte vi skulle ut och äta en bit och sen kanske hinna med att se vinnaren i det amerikanska valet.

 


 


 


 

Läs mer och kommentera

Los angeles

Tid och Datum 2016-11-08 Plats Los Angeles Kommentarer Inga kommentarer

Intog LA idag. Trotts att vi läst lite om Los angeles och visste att man inte riktigt kunde komma nära den, så hade vi ändå hoppats ändå på något sett. Frågade min bonusmoster Carin om bästa stället att se den på och det var från Griffith observatory, som låg på en platå på berget bredvid. Utsikten därifrån var också bra, vi såg hela Los angeles. Sen åkte vi till Walk of fame. Men vilken besvikelse. Hade förväntat mig en stor gata och glamour. Men det var skräpigt och det var absolut ingen skillnad från de latinsk kvarteren. Är man i LA så ska man självklart se de, det är skoj med alla stjärnor, men annars var det inget speciellt. Vi gick på alla stjärnor och sen åkte vi till Venice beach. Vi lekte lite i parken med dotter och det var kul att se stranden. Men vi var båda lite besvikna på LA så lusten fanns inte för att stanna. Definitivt en plats jag troligtvis aldrig kommer att åka till mera. Så skitigt över allt och folket var mest hemlösa eller gick på droger. En sorglig stad. 

Så vi tog bilen och gav oss av till Solvang via kustvägen. Jättefint och kul att se. Under en kort sträcka fick vi möta dimma och såg inget hav alls. Längst vägen såg vi surfare i vattnet och folk som campade på stranden. En stor sväng på vägen och vi var plötsligt uppe i bergen. På andra sidan väntade en slutning och i slutet svängde vi av. När vi kom fram till Solvang så mötes vi av söta små hus och affärer, ett lugn och rena gator. Så strax ska vi kolla in den lilla staden. Benen behöver röra på sig efter all bilåkning.

 

Läs mer och kommentera

TIPS på resan

Tid och Datum 2016-11-07 Kommentarer Inga kommentarer

 Hade letat massor på nätet innan, men tyckte inte jag hittat något av värde. Så nu när vi är här och upplever detta så lär man sig ju massor. 

Som att vårt bankkort som är debit men funkar som kreditkort här. Att hotellen gärna drar en summa ifall att man skulle förstör något, man får tillbaka summan men det kan ta ett tag. Att i detta land så fyller man bensin i gallons och avstånden på skyltar är i miles, så har man inte kolla på det så bör man skaffa sig koll, vi är fortfarande inte riktigt med. Men vi fyllde bilen idag med 12 gallon bensin, så gissar att det är ca 40 liter, men det är oklart. Bensinen kostar olika beroende på vilken stat du är i. McDonalds är dyrt jämnfört med hemma. Så ska man äta billigt så är Panda Express bäst, där får man så mycket mat så man kan dela det på två. Annars är de flesta snabbrestauranger billiga. Man får mycket mat och för oss två som inte äter så mycket, vi kan oftast dela en rätt. Vill man ha lite mera restaurang, så är Chilli's och Applebeés bra. Typ som Pizza hut är hemma, fast med annan mat. Bästa bilhyrningsfirman är Alamo. Man får välja vilken bil man vill ha, trevlig personal och hjälpsamma. Man behöver inte alltid boka hotell i förväg, är man inte kräsen så finns det alltid rum.

Att åka 60 mil i öken är inte tråkigt, det är härlig upplevelse. Trotts mest sand och berg och buskar, så finns det alltid något att se. Tråkigaste vägen hittils är floridas turnpike, mest skog att se. Däremot så kn det finns rolig skyltar på vägarna. I miami satt en varningsskylt med en krokodil på, i grand canyon för både ren och antilop, utanför Phoenix var det åsnor. Idag åkte vi förbi en skylt som varnade för fängelse och att man inte fick plocka upp liftare, strax efter visar dom att det är en rastplats på samma avfart. Sen kan man köpa en motorväg om man vill. 

Ja så vi har rätt kul i bilen. Har lyckats fota endel av skyltarna, men lägger upp dom senare då dom är på kameran.

 

Läs mer och kommentera

Mot LA

Tid och Datum 2016-11-07 Plats Interstate 10 Kommentarer Inga kommentarer

Idag var det dags för den längsta bilresan,  61 mil. Dock vart det en jobbig start. Vi trodde vi skulle klara oss på bensinen vi hade. Men så vid första rest area (rastplats) så började bensinlampan lysa och vi hade sett skylten innan som sa att det inte fanns någon mack på 7,8 mil. Vi kollade google och tyckte vi skulle klara oss, men sen insåg vi att det inte kommer gå. Vi hade tur och kunde vända, för vem vill få bensinstopp i öknen. På vägen tillbaka så försvinner bensinen mer och mer och vi båda håller våra tummar att vi ska lyckas ta oss till macken. Jag började svettas, må illa och blev riktigt bajsnödig. Vi hinner precis in på macken. Mådde så himla dåligt och 10 min kändes som en evighet. 

Resten av resan gick bra. Det var öken och berg. Trotts att vi åkt 5 mil så såg man samma berg och det kändes inte alls som man kom någonstans. Försökte tänka mig in att folk förr gick samma väg eller red häst, måste tagit flera dagar. Men fortfarande kul att få se landskapet. Spelar ingen roll hur många bilder vi tar och visar, för detta ska upplevas på riktigt.

När vi började närma oss LA så blev vägen större, 5 filer, på vissa ställen var det 8 filer. Massa bilar och alla ligger i baken på varandra. Trotts att de kör lite vilt så har vi inte sett några olyckor. Bara folk som behövt byta däck längst vägarna. I alla fall så kom vi fram till hotellet och det låg mitt i det mexicanska området. Det var lugnt sa receptionisten att gå i området så vi tog en promenad. Många uteliggare och väldigt skräpigt. Så vi köpte med mat till hotellet. Men fick se LA live i alla fall. Där skulle LA lakers ha match så det var massor av folk utanför arenan.

I morgon ska vi kolla in LA. Värmen är fortfarande med oss. 26 grader här och under vår bilfärd idag så var det som högst 33 grader.

 

Läs mer och kommentera

Phoenix

Tid och Datum 2016-11-06 Plats Phoenix Kommentarer Inga kommentarer

Idag lämnade vi Grand Canyon och begav oss till Phoenix. Det tar ca 3 timmar och vi åkte strax vid 8, vilket betydde att vi hade 7 timmar att fördriva innn vi fick checka in. Det finns sällan stopp på dessa vägar. Men ftån Las Vegas till Grand Canyon så hade de ett sånt stopp...vi missade de då de var lite oklart vad de var. Så vi sa nu att om vi såg något sådant så skulle vi stanna. Vi missade de första stoppet, det var en utsiktsplats över en dal. Men vi fick i alla fall köra genom dalen. Det startade med 2 mil i nedförsbacke, helt galet. Sen upp på andra sidan dalen. Sen fortsatte hela vägen till Phoenix så, upp och ner genom dalar och berg fast fortfarande ökenland. Kaktusar blandat med buskar och röda berg. En timma innan Phoenix fanns ett rastställe så där körde vi in och fick se ytterligare en fin vy över en dal.

Vi var lite tidiga i Phoenix. Så vi tänkte att vi provar att åka till ett berg som heter  Camellback mountain. Från håll såg det ut som en kanell som ligger ner. Tyvärr kom vi inte ända upp, men vi fick en grym vy över staden ändå. Sen skulle vi kolla in en botanisk trädgård, men vi kände inte för att betal 200kr. Så vi åkte vidare till Hole in the rock. Ett berg med håll i, vi klättrade upp på baksidan av berget. Där såg man att Phoenix liksom Las Vegas är en stor stad i öknen. 

Än så länge har vi inte tröttnat på att åka bil. Mera som något skoj. Vi har fått se så mycket olika landskap. Från Miamis våtmarker till Las Vegas/Grandcanyons öken och Louisianas tallskog. 

Eftersom Phoenix inte har något speciellt att se eller göra, så valde vi att ta det lugnt och bada i hotellets pool och bara slappa. Dottern som älskar att bada njöt till 100%. 

 


 

Läs mer och kommentera

Gran Canyon

Tid och Datum 2016-11-05 Plats Gran Canyon Kommentarer Inga kommentarer

Efter att ha checkat in på hotellet så tog vi bilen upp till berget för att kolla in Gran Canyon. Om man är här så sägs det att man ska kolla in soluppgången eller solnedgången. Så vi kollade upp när solen skulle hå ner och vi hade en timma på oss.

Mycket traffik upp på berget var det. Det kostade 30 dollar att gå åka in i nationalparken. Om man vet att man ska kolla in flera nationalparker så är det bara att betala lite till så slipper man betala i varje nationalpark. Vilket är en bra idé.

Det är kallt här och vi var lite oense om vi skulle ta på jackorna. Men vi skippade dom, dumt gjort. För det gick ner till 10 grader och började blåsa.

 Riktigt häftigt att få se denna plats. Hade bara värmen varit här så hade vi hängt här hur länge som helst. Får se om vi tar en tur upp i morgon också. När vi gick mot parkeringen så dök det upp ett gäng djur, tror det kan vara någon slags ren. De gick fritt och märktes att de var vana med människor. 

 

Läs mer och kommentera

Mot Gran Canyon

Tid och Datum 2016-11-05 Kommentarer Inga kommentarer

Idag gav vi oss av mot Gran Canyon. Kul väg att få åka, de startade med öken och slutade med tallskog. 

Vi passade på att hoppa av vägen och kolla in Hoverdammen. Det var mäktigt. Vi körde över den och åkte upp på toppen på andra sidan.

Sen åkte vi vidare. Tog nga kilometer på route 66 också.

Vi har lämnat det varma 28 gradiga Nevada för 12 gradiga Arizona brrrr. Äntligen får vi användning för jeans och tjocktröjor.

 

Läs mer och kommentera

Las Vegas by night

Tid och Datum 2016-11-04 Plats Las Vegas Kommentarer Inga kommentarer

Igår kom vi till Las vegas. Allt gick bra och vi gick igen välja bil 😃 Det vart en röd jeep. Med häftiga detaljer.

Efter att ha checkat in på hotellet så tog vi en promenad till Las vegas boulevard. Vi bor nämligen gatan bredvid, så vi hade nära. 

Så häftigt att se på kvällen när allt lyser upp. 

 


 


 


 


 


 

Läs mer och kommentera

New Orleans

Tid och Datum 2016-11-03 Plats New Orleans Kommentarer Inga kommentarer

Vi lämnade Monroe i tisdags och begav oss till New Orleans. Vi hade tänkt oss köra på småvägarna, men D berättade att polisen stod vid varje hörn och tog en vid minsta överskrivna hastighetsgräns. Så vi tog stora vägen mot Jacksonville, strax innan så ville google maps att vi skulle svänga av på en mindre väg. Så vi gjorde så. Jättekul att få se landskapet, som att åka igenom lilla huset på prärien. 

Det var lätt att hitta hotellet. Det såg lite rukligt ut, men så häftigt. Det var ett gammalt barnhem som de gjort om till hotell. De som driver de kändes som lite hippiemänniskor. Det var lite trasigt och slitet, men helt ok för oss. Speciellt när stället har en historia. 

Vi hade fått tips om vad man skulle äta här nere, jambalaya och gumbo. Två slags grytor kan man säga. Så vi gick in mot stan och skulle kolla lite innan det var dags att äta. Vi gick ner mot vattnet och kollade in Mississippi, på vägen fanns stora kontorsbyggnader och kasino. Sen gick vi mot de franska kvarteren. Råkade hamna på Bourbon street, som är festgatan, å trotts att klockan bara var fem så var det full hålligång. Det var blandat med pundare, uteliggare och fulla turister. Men ändå helt ok att gå runt med ett barn. Vi hittade ingen restaurang och gick mot våra kvarter, Garden district, där hittade vi en och vi tog något enkelt. Sen gick vi tillbaka till hotellet.

Igår så åt vi frukost på ett mysigt cafe i närheten där vi bodde. Dottern fick prova majsgröt, såg ut som vår mannagrynsgröt, den var god. Sen gick vi mot stan. Jag hade sett ett WWII museum. Så där gick vi in. Dessutom två busslaster med veteraner från andra världskriget, lite häftigt. Coolt museum med massa saker att läsa och se. Sen gick vi till franska kvarteren och åt lunch och inväntade vår tid för att åka ångbåt. Ångbåten var kul, fick se massa saker. 

På kvällen skulle vi mött upp D, men hon fick massa strul med sitt hotel, så vi gick och åt själva. Då hittade vi ett ställe där vi kunde prova på all mat. Å vi gillade alla 4 rätter, dock en aningen starka.

Nu är vi på flygplatsen som ska ta oss till Las Vegas, dock är det lite försenat, men vi börjar bli vana med flygplatser nu. Det sköna är att nästa gång vi kommer till en flygplats så är det dags att flyga hem.

 

Läs mer och kommentera

Monroe och hyrbil

Tid och Datum 2016-10-31 Plats Monroe,Louisiana Kommentarer Inga kommentarer

 Så himla kul att träffa våra bekanta och så snällt att det bjuder in oss till deras hem. 

När vi kom i lördags så åkte vi hem till dom och bytte om och sen vidare till en halloweenfest. Där visste de flesta att det skulle komma folk från Sverige. Så vi vart lite av festens centrum först. De vi var hos hade playstation 4 och 4D glsögon. Så jag åkte bergodalbana i 4D, så häftigt. Dottern var lite trött så vi åkte hem och folk började på att bli lite överförfriskade. 

Igår (söndag) så gick vi med till kyrkan. D som bor här är musiklärare och har hand om hennes kyrkas kör, hon har även hand om universitetets kör. Så det var en upplevelse. Efter så fick vi hälsa och prata med massa människor. Sen åkte vi och åt lunch och dit kom även Christins föräldrar. Det blir mycket  prat om hur det funkar i USA och Sverige, politik och sånt. Men det är intressant. 

Sen skulle vi hämta vår hyrbil. Det vart massa strul. Men det löste sig. 

Vi avslutade kvällen med att gå på trunk or treat. Då ställde de upp sina bilar och gjorde halloween i sina bakluckor och så fick barnen gå runt och göra trick or treat. Det var kul och så fick vi se Christins kyrka och prova på lite amerikansk mat. Dottern älskade corndog.

 

Läs mer och kommentera

Fel på flygplanet

Tid och Datum 2016-10-30 Kommentarer Inga kommentarer

 Strax innan det var vår tur att kliva på planet så visade det sig att det var fel på det. Så vi vart ombedda att gå till service disken. Där trodde de att vi skulle få ett nytt plan och kunna åka ca 30 min senare. Men så vart det inte. 

Eftersom vi åkte med Delta och detas policy är att om planet blir sent så bjuder det på snacks efter första timman och sedan mellanmål efter andra. Å vårt flyg vart 3,5 timma sent. Så vi fick lunch. 

Sen bar det av till Atlanta, där vi nu är och har varit i 4 timmar. Vi har hunnit kolla in hela terminal D och ätit god mat. Nu väntar vi på att de ska börja släppa ombord oss. Om en timma hoppas vi vara i luften.

Dottern sköter sig bra och springer runt här på terminalen, glad som vanligt. 

Läs mer och kommentera

Lämna Florida

Tid och Datum 2016-10-29 Plats Orlando International Airport Kommentarer Inga kommentarer

 Då var det dags att lämna Florida. Väldigt mysigt att ha varit här. Vi har hunnit med mycket och sett mycket av landskapet. På 5 dagar har vi fått både solsemesterkänsla och storstads semesterkänsla. Vi har haft två bra hotell. Det senare lite bättre än det första, men trevlig personal på båda. Himlans lätt att hyra bil, både att hämta och lämna. Dottern har sköts sig perfekt, trotts långa bilfärder. 

Nu ska vi då åka inrikes. Först till Atlanta för att byta plan till Monroe. I Monroe väntar bekanta till oss (några jag och min exfru möte i San Fransisco 2014). Det ska bli kul att se hur amerikaner bor och spännande vad de har för planer för oss. Det är ju halloween och vi har kostymer med oss. Så vi är redo.

 

Läs mer och kommentera

Clearwater beach

Tid och Datum 2016-10-29 Plats Clearwater Beach Kommentarer Inga kommentarer

Idag ville vi bada. Så vi tog bilen till Clearwater beach som ligger vid Tampa. Det är en av världens finaste stränder och jag håller med. Vit sandstrand och palmer, precis så som man vill ha det. På vägen dit vart det en fikapaus på Dunkin donuts och lunchen tog vi på Hooters.

Just nu, efter 5 dagar, är jag sjukt trött på restaurangmaten. Tyvärr så är det mest kedjor där vi varit. Vi tänkte igår gå till ett annat ställe, en icke kedja, men när vi närmade oss så var det en grupp med skuma människor bredvid och motelet som låg bredvid satt det lite skuma människor och rökte å drack. Kanske är det mina fördomar som dök upp där. Men vi valde en kedja på andra sidan gatan istället.

Det är ju så skoj att åka runt på dessa vägar. Roliga reklamskyltar som jag berättat om tidigare. Men det finns ju en del roliga affärer också. Å mitt på motorvägen så kommer en gigantisk husbil med både bil och motorcykel på släp.

På vägen hem från Clearwater så tog vi en annan väg. Hade sett en cool bro som jag ville åka över, Sunshine skyway bridge. Sambon var inte lika glad när vi kom och de stod att det var hård blåst. Men det gick bra och en häftig upplevelse. 

Nu packar vi ihop våra saker för att i morgon ska vi lämna hyrbilen och ta flyget till Monroe i Louisiana. Där väntar våra bekanta på oss och det ska bli skoj att få bo hemma hos några amerikaner.

 

Läs mer och kommentera

Universal studios

Tid och Datum 2016-10-28 Plats Orlando Kommentarer Inga kommentarer

Vilken härlig dag. Hade lite höga förväntningar på Universal studios och det vart bättre än jag tänkt. The Wizarding world of Harry Potter var grym. Mesta delen av tiden var vi där. Det var som att få uppleva en dröm. Så coolt. Vi gick in på Oliviander och köpte trollstavar, Harry Potter och Voldemort. Sambon kunde inte ge sig med de, så hon köpte våra egna stavar. Harry Potters stav betalade vi lite extra för och fick med en karta över ställen där staven kunde användas. Å de gjorde vi så klart, jättekul. Sen tog vi Hogwarts express till Hogsmeade. Det var lite mindre så där gick vi bara igenom. Sen tog vi en sväng på Island of adventure. Vid Katten med hatten stället fick dottern åka karusell. Efter 7 timmar så var vi lite trötta och åkte hem.

Vi kommer att somna gott alla tre ikväll.

 

Läs mer och kommentera

Hotellet och middag

Tid och Datum 2016-10-27 Plats Kissimmee Kommentarer Inga kommentarer

 Nu har vi hunnit sova en natt också och än sålänge är vi nöjda över hotellet. Jag gillar att det ser ut som motellen i amerikanska filmer. Har åkt förbi flera sånna och vill självklart prova på ett sånt. 

Blev middag på Olive garden igår. Visade sig att manager där var från sverige, så hon kom och pratade med oss, det var lite kul. På både Chillis, Applebee's och Olive garden har de ipads vid borden. Man kan spela spel på dom men även beställa och betala sin mat. Spelen kostar pengar, men igår så fick dottern spela gratis. För att hon är så liten och ska låta oss få äta i lite lugn och ro i alla fall 😃

Efter maten vart det promenad tillbaka till hotellet. Vi gjorde två avstickare. En i en disneybutik och en till Target (deras Ica maxi). Så kul och gå och titta på allt som finns. 

Idag bär det av till Universal studios, så snart ska vi gå upp.

 

Läs mer och kommentera

Framme i Kissimmee

Tid och Datum 2016-10-27 Plats Kissimmee Kommentarer Inga kommentarer

 Då var vi framme i Kissimmee. Hotellet är super. Trevlig personal och fina rum, även utsidan ser fin ut. Pool finns det oxå här 😃 Micro och kaffekokare finns på rummet och sängarna är sköna. 

Bilfärden gick bra och dottern skötte sig bra, sov hela vägen. Vi är fortfarande mätta efter lunchen...men ska strax kolla upp vad som finns att äta runt omkring. Det finns i alla fall trottoarer, vilket betyder att vi kan gå och hitta en restaurang och slipper ta bilen. Dock är det mest kända kedjor runt omkring och de består ju mest av hamburgerrestauranger av olika slag. Kan hända att det blir Applebee's till middag igen 😬

Vädret är i alla fall bra, 24 grader. Dock fick vi en regnskur på oss på vägen hit. 

Visst att vägarna är tråkiga när man åker långt, men inte mera tråkiga än hemma. Men det finns ju endel skoj som dyker upp ibland. Som 5 skyltar om att man inte ska göra abort, påminnelser om att man ska vara uppmärksam i traffiken för att undvika olyckor. Ja å sen amerikanernas dåliga fantasi på namn till städer. Så idag har vi tex passerat Jupiter 😂 

 


 


 


 

Läs mer och kommentera

Miami Beach

Tid och Datum 2016-10-26 Plats Miami Beach Kommentarer Inga kommentarer

Idag så lämnar vi Miami för att åka till Orlando. Men innan så har vi besökt Miami beach. Tyvärr så blåste de så hårt att de inte gick att gå på stranden. Men vi fick oss en titt och sen kollade vi in ön. Vi gick hela Ocean drive och sen en sväng i centrumet för att avsluta med ett minesmärke för alla judar som dog under 2:a världskriget. På vägen tillbaka till bilen så vart det en promenad genom bostadshusen.

Nu är vi på väg mot Orlando, svängde av för lite lunch på Applebee's.

 

Läs mer och kommentera

Key West

Tid och Datum 2016-10-26 Plats Long Key Kommentarer Inga kommentarer

Efter vårt burger king stopp så åkte vi vidare ut mot Key west. Vi som hört innan att det inte alls gick att stanna eller vända  och att sträckan ut skulle vara långtråkig, så var det inte alls. Massa affärer och massa saker att se, om man ville så klart. Vi valde att vara spontana. Så efter några öar såg vi en gammal väg bredvid vår väg i vattnet, jätte häftigt, i slutet gick det ut människor på den. Dottern hade precis vaknat å gnällt till lite, så vi kände att vi kunde stanna och köra en bensträckare. Vi börjad gå ut på den gamla vägen som nu var omgjord till en gångväg ut i vattnet. Mitt i havet slutade den och där vart det ett avbrott och sen fortsatte vägen. Ute på "piren" så berättade två kvinnor att om man har tur så kan man se sköldpaddor i vattnet. Vi såg tyvärr inga, bara fiskar. 

Sen drog vi vidare och nästa stopp vart i Key West. Där var det svårt att hitta parkering och vägen som vi behövde åka på var avspärrad av polisen. Ingen offlinekarta på google maps hade vi över området. Så vi chansade lite. Visste att de man kunde se eller det vi ville se låg nere vid vattnet. Så vi åkte åt det hållet. Efter ett tag såg vi en parkeringskylt och lediga parkeringar. Där körde vi in. 20 dollar fick vi betala. Det var en bra parkering, mitt i alltihopa låg den. Vi funderade först om vi skulle ta en guidad tur, men det skulle ta 90 min och det kände inte vi efter 5 timmar i en bil. Så vi gick runt istället. Massa små fina hus och en lång gata med massa barer. Lite gayställen hittade vi också oc ett övergångsställe i regnbågens färger. Tog en sväng ner till hamnen, Där fanns också massa restauranger och barer. Stora båtar att titta på. Vi köpte så klart en Key lime paj och dottern fick en smoothi. Gillade Key West jättemycket.

Vi avslutade med middag på Chilli's som är en av sambons favoritställen.  

Läs mer och kommentera

Mot Key West

Tid och Datum 2016-10-25 Plats Miami Kommentarer Inga kommentarer

Idag bär det av mot Key west.  Just nu sitter vi på ett Burger king en bit ut på öarna. Vi kände att vi behövde rasta benen lite. Hört lite olika om vägen ut. Men jag tycker vägen har var härlig. Mycket att se av både skog, vatten och hus. Många hotell och Motel i Key largo.

Vi startade när solen började att gå upp. Dottern vaknade 4.30 och vi andra också. Vi visste att vi skulle åka en bit och sitta i en bil i ca 3 timmar. Så vi åt frukost vid 6 och strax efter 7 åkte vi från hotellet.

 

Läs mer och kommentera

Hotellet

Tid och Datum 2016-10-25 Plats Rodeway Inn, Miami Kommentarer Inga kommentarer

Ett lite risigt hotell med slitna rum men med mycket trevlig personal. Eftersom vi endast ska sova här så är vi inte så kräsna. Vi har två kingsize sängar, så dottern får en säng för sig själv och jag å sambon kan dela.

Det ligger lite off, men vi behövde bara passera  S dixie hey rt 1 för att komma över till två gator som erbjuder ett mellanstort market och massa olika restauranger. Vi valde att äta sushi på RT sushi bar. God mat och trevlig personal.

 

 


 


 

Läs mer och kommentera

Dagen

Tid och Datum 2016-10-25 Plats Miami Kommentarer Inga kommentarer

Vi är två stolta föräldrar till en 1 åring som klarade 13 timmar på ett flyg utan att gnälla. Hon tog några promenader i gångarna på flyget och några sömnstunder vart de. Men inget gnäll. 

 

 

 

Läs mer och kommentera

Framme

Tid och Datum 2016-10-24 Plats Miami Kommentarer Inga kommentarer

Äntligen framme på hotellet. Tar ju ett tag att ta sig igenom passkontrollen. Sen så hade vi beställt hyrbil så den skulle vi ta oss till för att hämta. Väldigt smidigt, gick tåg från terminalen till där man kan hyra bilar. Det gick smidigt och snabbt och väl i parkeringshuset fick vi välja bil själva.  

Sambon fick köra och det gick toppen. Lite läskigt först, men sen var det typ som hemma. 

Läs mer och kommentera

Arlanda

Tid och Datum 2016-10-24 Kommentarer Inga kommentarer

 Då var vi framme på Arlanda. Inser att ibland skulle det kanske finnas mera info ang bagaget. Visserligen så hade det ändå inte funkat för oss. Med ett litet barn och jag har bara en hand. När vi väl skulle checka in så gick det nämligen bra att lägga ihop barnvagn och bilbarnstol. Så då hade dotterns lilla bagage kunnat fått åka själv och sluppit ligga i en av våra väskor. Men då vet vi hur det funkar på hemvägen 😃

Vi skulle också checka in själva i automaten, men fick bara ut biljetter och taggar till Köpenhamn. Så det blev att ställa sig i kö och checka in allt. Så nu har vi dubbla biljetter å bagaget åker direkt till Miami 👍🏻

 

Läs mer och kommentera

Packar

Tid och Datum 2016-10-23 Kommentarer Inga kommentarer

Då börjar vi närma oss tiden för att ge oss iväg. Så nu packar vi och försöker få ihop rätt vikt i väskorna. Fick planera om eftersom SAS inte tar bilstolen som specialbagage utan vi måste ta den som dotterns väska och hennes väska har vi nu fått packa ner i vår stora väska. Kommer att bli endel sån omstrukturering under vår resa. Flyget mellan Orlando och Monroe får vi bara ha ett handbagage och två resväskor. Där går vagn och bilstol som specialbagage och är gratis att ta med. New Orleans och Las Vegas så får vi ha två väskor och två handbagage. Så de blir ju lite att fixa. Hemvägen är densamma som ditvägen.

Sambon väger bagaget

 

Läs mer och kommentera

24 timmar

Tid och Datum 2016-10-22 Kommentarer Inga kommentarer

 I sista sekund så bestämde vi oss för att ta in på ett hotel nära Arlanda flygplats. Så nu när vi sitter här och tittar på 4play och tittar på Så mycket bättre, så är det bara 24 timmar innan vår resa börjar.

I morgon vid den här tiden så börjar en av mina favoritresor. Tillsammans med världens underbara sambo. Att vi ska göra denna resa tillsammans känns så underbart. Känner att jag inte kunde ha en bättre respartner. 

Om bara två dagar så är vi i Miami 😃 

 


 

Läs mer och kommentera

Outlet mall och packning

Tid och Datum 2016-10-18 Kommentarer Inga kommentarer

 När man ska turista i USA så måste man ju besöka ett outlet mall 😃 Så har tittat runt endel vart de kan finnas. Bästa stället att shoppa är i San Fransisco. För där har vi mest tid och det är vår slutdestination. Det finns tre stycken utanför. Men vilket får vi se på plats.

Gick in och kollade på deras hemsida och det är sjukt mycket dom har i det där outleten. Å allt mellan 25%-65% rea. Så ska bli sjukt kul att åka dit.

_________________________________________________________

Det här med att packa inför resor är kanske inte riktigt min grej. Har försökt någon gång med att vara spontan... å det har ju funkat. Men nu ska vi åka runt och inte vara på samma ställe. Med helt olika väderförhållanden.

Så igår satte jag mig ner å tog fram ett A4 å började kolla upp temperaturen på alla ställen. Sen skrev jag ner hur många dagar vi är på varje ställe för att sedan räkna ut vilka kläder som skulle med. Min kära sambo låg i soffan å bara skrattade åt mig. Efter att ha gjort alla beräkningar så hade jag hur mycket som helst i väskan. Så fick ta bort lite. Funderar fortfarande på om något ska bort. Vi kommer ju kunna tvätta på vägen, så lite till lär falla bort. Svårt bara när man bara har massa favvo plagg 😃

Sen skulle jag bara kolla dotterns kläder, vilket råkade sluta i att hon oxå fick sina kläder i väskan, så vi är klara 😬 Sambon har därför i protest sagt att hon ska packa på söndag. Det kan ju oxå bli spännande. Egentligen så skulle jag packat då jag oxå, men skulle bara se vad jag hade å sen började mina beräkningar 😱 

Är i alla fall nervös...sover lite dåligt. 

Läs mer och kommentera

Roliga lagar

Tid och Datum 2016-10-13 Kommentarer Inga kommentarer

 Tänker genast på lite roliga lagar som finns i de delstater vi kommer passera.

I Florida får vi se till att inte sjunga om vi av händelse skulle ta ett bad iklädd baddräkt och se till att betala full avgift i parkeringsautomaten om vi hyr en elefant och behöver parkera denne.

I Louisiana är det bäst att vi bara lovar sånt vi kan hålla annars hamnar vi i fängelse.

I Arizona är det bäst att inte jaga kameler och om någon frågar om vi har vatten så får vi inte neka den att smaka.

I Nevada får vi inte rida kamel på motorvägen. Annars var det lugnt med knasiga lagar där.

I Californien fanns det inget som var konstigt. 

Så känner mig nu lugn att färdas igenom dessa stater 😜

 

Läs mer och kommentera

Väder

Tid och Datum 2016-10-13 Kommentarer Inga kommentarer

 Tittar just nu upp vädret för våra städer på resan. Vill se vad vi behöver packa. Vill undvika onödiga saker att ta med.

I Miami får vi förvänta oss regn men i Orlando ska det vara uppehåll. Men det kommer i alla fall vara minst 20 grader, så det känns helt ok.

Monroe erbjuder sol (än så länge). Där ska vi hälsa på bekanta och fira halloween. Så nu är vi på jakt efter halloweenkläder.

Vädermesigt så kan jag inte se mera på väderkartor så får helt enkelt googla väder på månad.

New Orleans bjuder på lite mera värme max 22 grader på dagen och 17 på kvällen. Så fram hit så är det sommarkläder som gäller, vilket känns skönt.

Las vegas blir svalare och där är det som vår varma höst, varmt på dagen och svalt på kvällen. Phoenix och Los angeles har ungefär samma som Las vegas. Får väl tvinga mig till ett bad i Los angeles...Venice beach måste man ju ha badat vid. 

När vi sen rör oss norrut så har vi varma dagar och kalla nätter. Solvang, Santa cruz och San fransisco bjuder på varma dagar och kalla kvällar. Dag runt 17-23 grader och kvällen runt 7-10 grader. 

Slog mig när jag sitter här och tittar på vädret att det blir några delstater som vi kommer vara i. Florida, Louisiana, Arizona, Nevada och Californien. 

Läs mer och kommentera

Två veckor kvar

Tid och Datum 2016-10-11 Plats Vendelsö Kommentarer Inga kommentarer

Sambon skriver ut alla hyrbilar, hotell och flyg som vi bokat.  Visumen är redan klara och resväska är lånad av min mamma.

Lite fjärilar i magen har vi nog båda två. Vi vet att saker är betalda, men efter att ha läst den lilla texten i alla bokningar, så är det lite oklart om det kommer att tillkomma avgifter eller om det ens finns bilbarnstol till lilltjejen. Men vi får helt enkelt hålla tummarna och förvänta oss att det kan bli lite strul. 

Ska bli en spännande resa i alla fall. Några saker är förbokade andra blir nog mera spontana saker när vi väl är på plats. Vädret kommer också att få styra lite. Då det är tornado tider i Miami när vi kommer fram så känns Key west mera som bonus om vi kan ta oss dit. Samma som att få åka några bergodalbanor på Universal Studios, eftersom vi har lilltjejen med oss. 

Städer vi kommer att besöka Miami, Orlando, Monroe, New orleans, Las vegas, Tusayan, Phoenix, Los angeles, Solvang, Santa Cruz och San Fransisco. 

Nu räknar vi ner dagarna 😃

Läs mer och kommentera

Resekarta